Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ira

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Κρήτη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ira's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχω μάλλον καταλάβει καλά. Ο πελάτης μου έχει ένα γήπεδο εμβαδού 7000τ.μ.Το γήπεδο προέκυψε από την αγορά 3 όμορων αγροτεμάχιων μη άρτιων.Η αγορά του τελευταίου έγινε το 1999.Έχει πρόσωπο 26 μέτρα σε αγροτικό δρόμο.Με αυτά που ήξερα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με το ΦΕΚ 308 Α 31-12-2003.Η απόφαση του ΣΤΕ του ανερεί την οικοδομησιμότητα?
  2. Συνάδερφε ευχαριστώ για την αμεσότητα τις απάντησης. Αυτό φοβόμουν και εγώ.. Μου μένει στην κάτω πλευρά του οικοπέδου ένα τριγωνάκι ικανό για να εξαντλήσει τα τετραγωνικά που δικαιούται, ωστόσο ο χώρος που απομένει έχει πολύ κακό σχήμα ώστε να προκύψει κάτι καλό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το παλέψω ή να δεχτώ απλά πως οι νόμοι καμιά φορά σε οδηγούν από μόνοι τους σε κακή αρχιτεκτονική;
  3. Πω πω σκέτο μπέρδεμα είναι... Συνάδερφοι εάν μπορείτε ασχοληθείτε λίγο και με την δικιά μου περίπτωση γιατί δεν τα καταφέρνω. Δουλεύω ένα γήπεδο εκτός σχεδίου και εκτός πόλεως και εκτός ορίων των νομίμως υφιστάμενων προ του 23 οικισμών. Το γήπεδο αποτελεί κληροτεμάχιο διανομής 1939-45 και δεν αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης. Έχει εμβαδόν 4052.01τ.μ. Το πρόσωπό του είναι 36μ. σε δρόμο διανομής του Υπουργείου Γεωργίας(?)όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο. Το βάθος του είναι 111.40μ. ενώ στο βάθος το οικόπεδο φαρδαίνει και γίνεται 43μ. Ήθελα να ρωτήσω: 1:Το γήπεδο μου θεωρείται κατά παρέκκλιση άρτιο αφού έχει πρόσωπο μόνο 35 μέτρα και πέφτει στην περίπτωση 2.β) του Π.Δ 24.5.85, ή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο λόγω του ελάχιστου εμβαδού 4000τ.μ(περίπτωση 1.α) του Π.Δ. 24.5.85); Ο δρόμος διανομής του Υπουργείου Γεωργίας θεωρείται κοινοτικός ή δημοτικός ή επαρχιακός δρόμος; 2.Η επόμενη ερώτηση μου φυσικά αφορά στις πλάγιες αποστάσεις που θα πρέπει να αφήσω από τα όμορα οικόπεδα. Ευχαριστώ!!!
  4. Για Ηράκλειο Κρήτης δοκίμασε το http://www.teetak.gr/poleodomia/.Ίσως σε βοηθήσει.
  5. Γεια σας. Εγώ ήθελα να ρωτήσω εαν η απόληξη του κλιμακοστασίου μετράει στο ιδεατό στεραιο. Ευχαριστώ!!
  6. Eυχαριστώ συνάδερφε!!!Πάντως μοιάζει λίγο περίεργο αφού η τέντα δεν είναι μόνιμη κατασκευή.
  7. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι ιδανική όταν μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο βιοκλιματικό σχεδιασμό. Το χειμώνα το κτίριο πρέπει να είναι σχεδιασμένο ώστε να παίρνει από τον ήλιο όλα τα θερμικά κέρδη που μπορεί. Στην συνέχεια τα αποθηκεύει την θερμική μάζα του(και εδώ ακριβώς είναι που χρειάζεται μεγάλη θερμοχωρητικότητα άρα και τούβλο τουλάχιστον 20εκ.)ενώ μια ισχυρή εξωτερική θερμομόνωση μειώνει τις απώλειες. Στην συνέχεια η αποθηκευμένη θερμότητα στην θερμική μάζα του κτιρίου επαναποδίδεται στο εσωτερικό του κτιρίου όταν η θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα πέσει.. Επιπλέον η θερμοπρόσοψη δημιουργεί πιο ισχυρό κέλυφος αφού ένας τοίχος που αποτελείται από μονή δρομική τοιχοποιία μεγάλου πάχους που συνδέεται με κόλες κτλ με την εξωτερική μόνωση έχει καλύτερη συμπεριφορά και συνοχή από έναν τοίχο που αποτελείται από τούβλο 7ρι-μόνωση-τούβλο 7ρι.Στην δεύτερη περίπτωση ο τοίχος σε περίπτωση σεισμού πολύ ευκολότερα ριγματώνει(το παράδειγμα τις Καλαμάτας..) Αντίστοιχα το καλοκαίρι, σε ένα σωστά σχεδιασμένο κτίριο, ο δροσισμός γίνεται με νυχτερινό αερισμό. Η θερμοκρασία των δομικών στοιχείων του, απάγεται κατά την διάρκεια τις νύχτας και το ξημέρωμα τα βρίσκει δροσισμένα. Όταν τα δομικά στοιχεία έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα με εξωτερική θερμομόνωση που μειώνει την αλληλεπίδραση με τις μεγάλες εξωτερικές θερμοκρασίες κρατούν την δροσιά αυτή για αρκετές ώρες. Κλείνουμε παράθυρα, σκιάζουμε τα ανοίγματα και το κτίριο αποκτά εσωτερική μέγιστη θερμοκρασία πολλές ώρες αργότερα από την εξωτερική μέγιστη όταν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά τον νυχτερινό αερισμό. Ένα σύστημα από μόνο του δεν είναι αρκετό για να δουλέψει ένα κτίριο σωστά... Κάθε κλίμα έχει άλλες ανάγκες... Το πάχος της τοιχοποιίας όπως και το πάχος της μόνωσης πρέπει να προκύπτουν από τα κλιματικά δεδομένα της περιοχής αλλά και από τις ανάγκες του κτιρίου ανάλογα με την χρήση τους.. Όσο για την πέτρα που αναφέρθηκε: Η πέτρα έχει πάρα πολύ μεγάλη θερμοχωρητικότητα. Στην βιβλιογραφία αναφέρεται και ως «καταβόθρα θερμότητας». Χρειάζονται τεράστια ποσά ενέργειας για να θερμανθεί(κάτι που δεν το θέλουμε) ενώ παράλληλα έχει πολύ μεγάλη θερμοπερατώτητα. Αυτό σημαίνει πώς χάνει πολύ γρήγορα την θερμοκρασία της(ούτε αυτό το θέλουμε..).Επιπλέον όπου και να βάλεις την μόνωση δεν κάνεις δουλεία. Εάν την βάλεις εσωτερικά χάνεις τελείως την θερμοχωρητικότητα του δομικού υλικού ενώ αν την βάλεις εξωτερικά έκτος του ότι χάνεις την ομορφιά του υλικού η πέτρα σού «ρουφάει» όλη την θερμότητα. Για αυτό τα πέτρινα σπίτια είναι απολαυστικά το καλοκαίρι αλλά τον χειμώνα… Η εσωτερική μόνωση είναι κατάλληλη για πολύ κρύα κλίματα όπου ούτως ή άλλως δεν ελπίζεις στα θερμικά κέρδη του ήλιου για να ζεστάνεις ένα κτίριο και απλά θέλεις να μειώσεις κατά το δυνατών τις απώλειες(πχ.τα ξύλινα σπίτια στις Σκανδιναβικές χώρες..) Απλά πράγματα είναι συνάδερφοι και καλό είναι να ενημερωθούμε όλοι…
  8. Καλήσπέρα! Ο πελάτης μου έχει ένα γήπεδο 4στρ. στο οποίο και θα κατασκευάσουμε μια κατοικία.Εντός των αποστάσεων από τα όρια του γηπέδου έχει κατασκευάσει ξύλινη πέγκολα που την έχει καλύψει με τέντα και στεγάζει μία υπαίθρια κουζίνα. Προκειμένου να μην έχει προβλήματα με τον νόμο θα ήθελε να περιλιφθεί στον σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου.Υπάρχει αυτή η δυνατότητα?Μπερδέυτικα με το άνωθεν σχόλιο για κατασκευές τύπου τέντα εντός αποστάσεων.. Ευχαριστώ!!
  9. Συγνώμη συνάδελφε. Τι ακριβώς έχει καταργηθεί? Αυτό που με ενδιαφέρει ακριβώς είναι να μάθω εάν μετράνε τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου στη δόμηση ή εάν αφαιρούνται από τον όροφο.Ο λόγος που διατύπωσα έτσι την ερώτηση είναι ότι στα εκτός σχεδίου που συνήθως δουλεύω, δεν με αφήνουν να αφαιρέσω τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου από την πάνω πλάκα γιατί λέει αυτό γίνεται όταν στο σημείο που τρυπάς την πλάκα για να δημιουργηθεί η κλίμακα ανόδου μπορεί να θεωρηθεί μονόροφο.Όταν υπάρχει περιορισμός ύψους για τα μονόροφα 4.50+στέγη δεν αφαιρούνται τα τετραγωνικά .Λοιπόν;;
  10. Γεια σας. Ηθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι.Εάν σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού αποφασίσεις να κάνεις μονόροφο, έχεις περιορισμό ύψους?Στην περιοχή που δουλεύω το ΦΕΚ λέει "μέγιστο ύψος κτιρίου 8.50μ."χωρίς να καθορίζει ορόφους.Στα εκτός σχεδίου ξέρω πως για μονόροφα ισχύει ύψος 4.50+στέγη.Ισχύει και στα εντός οικισμού κάτι τέτοιο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.