Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιαννης-ιος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    359
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Γιαννης-ιος

  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ AlexisPap για την συμβουλή. Είναι ότι πιο χρήσιμο έχω ακούσει εδώ μέσα.
  2. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση κύριε Ροδόπουλε. Δυστυχώς δεν έχω ιδέα από προσομοιώσεις. Θα μπορούσα όμως να κατασκευάσω υπό κλίμακα μικρά μοντέλα από Ο.Σ (Οπλισμένο σκυρόδεμα ) για πείραμα υπό κλίμακα. Αν κατασκεύαζα δύο όμοια μοντέλα και στο ένα τοποθετούσα τον ελκυστήρα, και το άλλο μοντέλο να ήταν απλός σκελετός ( ίδιος με τον άλλον χωρίς τον ελκυστήρα )και τα κουνούσα στην ίδια βάση ταυτόχρονα αυτό θα έδειχνε πια μέθοδος αντέχει περισσότερο?
  3. Πολύ σωστά τα λέτε....αλλά ...θα πουν στο τέλος, ότι ...αυτή η διατομή του σκυροδέματος πρέπει να μικρύνει ή να μεγαλώσει. Το ίδιο θα πουν και για τα σίδερα...θέλει πιο πολλά ή πιο λίγα. Η ερώτηση όμως είναι η εξής. Αυτή την στιγμή μόνο οι κόμβοι είναι αυτοί που φέρνουν αντίσταση στις πλάγιες φορτίσεις. Με λίγα λόγια τι θα τους πείραζε αν το πακτωμένο ή προεντεταμένο τοιχίο, μπορεί μόνο του ( χωρίς την βοήθεια των κόμβων ) να παραλάβει τις οριζόντιες φορτίσεις του σεισμού, χωρίς να καταργεί και την πρόσθετη αντίσταση των κόμβων πάνω στις πλάγιες φορτίσεις. Εκτός αν πρέπει να προσομοιώσουν ξανά την λειτουργία της βίδας. Έτσι και αλλιώς είναι μία πρόσθετη βοήθεια προς τις πλάγιες φορτίσεις, βοηθώντας τους κόμβους. Μήπως όλα αυτά είναι..... λίγα λόγια να αγαπιόμαστε ?
  4. Θα ήθελα να κάνω μία απλή ερώτηση. Αν έχω αποδείξει βάση των νόμων της φυσικής, της μηχανικής, και δυναμικής των κατασκευών ( Αυτών που εσείς ακολουθείτε ) ότι η μέθοδος η δική μου είναι το Α και το Ω για την προστασία των κατασκευών ως προς τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού, ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να γίνει προσομοίωση? Η προσομοίωση θα δείξει κάτι άλλο εκτός από τις διατομές που χρειαζόμαστε???
  5. Εγώ πιστεύω ανακάλυψα κάτι άλλο εκτός αυτά που έχω πει, που καταπονούν σε τέμνουσες τις κολόνες του ισογείου. Θα κάνω ένα σχέδιο για να σας εξηγήσω, και θα επανέλθω.
  6. Στο πρώτο ερώτημα θέλω να πω, ότι αν ένα κτήριο με τα σημερινά δεδομένα έχει μία Α παραμόρφωση, και εμείς με μία άλλη μέθοδο του μειώσουμε αυτή την παραμόρφωση κατά 50% αυτό είναι καλό για την κατασκευή? Για την δεύτερη ερώτηση μιλάω για σεισμό πολύ μεγάλο...πες 8-9 Ρίχτερ... Γιατί π.χ σε αυτό το βίντεο κόβονται οι κολόνες του ισογείου, και όχι οι άλλες? http://www.youtube.com/watch?v=TkfqEWswDvI&feature=related
  7. Όταν μειωθούν οι παραμορφώσεις διατηρώντας τα ίδια φορτία, αυτό είναι καλό για την κατασκευή? Δεύτερον αν η ψαθυρή αστοχία απαγορεύεται στους μηχανικούς, τότε γιατί πολλοί φέροντες πάσχουν στα κάθετα στοιχεία του ισογείου από τέμνουσες?
  8. Πια κατά την γνώμη σας είναι τα ποιο ψαθυρά σημεία του φέροντος κατά την διέγερση του σεισμού?
  9. Τα Windows 8 έχουν μικρότερο χρόνο εκκίνησης. Περισσότερα http://www.apn.gr/tech-news/windows-8-boot-time/
  10. Η θλίψη αυξάνει την δυσκαμψία της κατασκευής. Είναι σαν να κάνουμε προένταση. Οπότε αν και σχεδιάζουμε ελαστικά, στην πραγματικότητα οι πρώτοι όροφοι ενός φέροντα με πολυάριθμους ορόφους δεν είναι ελαστικοί διότι υπόκεινται σε θλίψη. Οπότε στην πραγματικότητα οι φορτίσεις του βάρους του φέροντα μετατρέπουν τους πρώτους ορόφους σε μονολιθικούς. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο φέροντας έχει πλήρωση τοιχοποιίας από οπλισμένο σκυρόδεμα όπως τα προκατασκευασμένα, με μεγάλο ιδικό βάρος. Τι κάνετε σε αυτήν την κατασκευή? Ελαστικό σχεδιασμό, μονολιθικό σχεδιασμό, ή σύμμεικτο?
  11. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ( ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ !!! ( ΜΕ ΗΧΟ ! ) Good luck. First click on the picture, then try to touch his nose with your cursor..... http://www.selfcontrolfreak.com/slaan.html
  12. α)Όταν λέω (συνεχή δόμηση) ή (μονολιθική δόμηση,) είναι η ίδια μέθοδος σχεδιασμού. β)Όταν λέω (φέρον οργανισμό) είναι άλλη μέθοδος σχεδιασμού. Στην α) μέθοδο (μονολιθική δόμηση,) ή αλλιώς (συνεχή δόμηση) οι δυνάμεις των φορτίων του κτιρίου, (πλάκες, δοκοί, πράγματα, μεταβλητά φορτία) μεταφέρονται στο έδαφος μέσω της τοιχοποιίας Δηλαδή η τοιχοποιία παίζει ενεργό ρόλο στατικής. Στην β) μέθοδο, (φέρον οργανισμός) τα φορτία (πλάκες, δοκοί, πράγματα, μεταβλητά φορτία, αλλά και η πλήρωση της τοιχοποιίας, ) αποτελούν φορτία τα οποία αναλαμβάνει να μεταφέρει στο έδαφος η κολόνα. Σε κάθε περίπτωση αν βάλουμε κολόνες, μετατρέπουμε την τοιχοποιία, από φορέας που ήταν πριν, σε απλό βάρος της κατασκευής, το οποίον επιβαρύνει τις κολόνες με περισσότερα φορτία, επομένως,και με την αύξηση των διαστάσεών της, και την αύξηση του κόστους, χωρίς το παραμικρό όφελος. Απεναντίας επιβαρύνουμε περισσότερο την στατική του φέροντος. Για τους πάρα πάνω λόγους, είναι χαζό να σχεδιάζουμε και με τις δύο μεθόδους μαζί. Ή θα σχεδιάσουμε με φέροντα οργανισμό, και η πλήρωση της τοιχοποιίας θα γίνει με ελαφριά υλικά π.χ Αλφα μπλοκ. ( και όχι με Ο.Σ ) Ή θα σχεδιάσουμε μονολιθικά Δεν συμφέρει να σχεδιάζουμε με κολόνες και τοιχία, θεωρώντας τα τοιχία βάρος της κατασκευής. Γιατί το κάνουν αυτό στα προκατασκευασμένα? Ακόμα το άλλο λάθος που κάνουν κατ εμένα, είναι τα σενάζ στην τοιχοποιία όταν σχεδιάζουν με φέροντα. Το σενάζ είναι χρήσιμο μόνο στον μονολιθικό σχεδιασμό, για την παραλαβή των κάμπψεων ( τα οριζόντια ) και την παραλαβή των τεμνουσών σε σεισμική διέγερση ( τα κάθετα σενάζ σε παράθυρα και πόρτες ) Στον φέροντα είναι ψαθυρό, διότι ενώ σχεδιάζουμε ελαστικά, τα σενάζ καταργούν αυτήν την ελαστικότητα, μετατρέποντας το υποστύλωμα σε κοντό. Το ίδιο κάνει και το τοιχίο από Ο.Σ στον φέροντα. Τον μετατρέπει από ελαστικό, σε μονολιθικό και άκαμπτο.
  13. Όχι δεν λέω τίποτα για την πατέντα. Απλώς θέλω να μάθω μερικά στοιχεία των προκατασκευασμένων, για να προσαρμόσω σωστά την πατέντα. Π.χ στην σχολή μου είχαμε μάθει ότι υπάρχει η μέθοδος σχεδιασμού της συνεχής δόμησης, και η μέθοδος σχεδιασμού του φέροντος οργανισμού. Η συνεχή δόμηση αντέχει το ίδιο με τον φέροντα, αν σχεδιασθεί σωστά. Απλός η συνεχή δόμηση δεν συμφέρει όταν σχεδιάζουμε πολλούς ορόφους, διότι οι διαστάσεις της διατομής κάτοψης του ισογείου και των πρώτων ορόφων είναι μεγάλες, και κοστίζουν αφενός, και χάνουμε ωφέλιμο χώρο αφετέρου. Στην περίπτωση όμως που η συνεχή δόμηση είναι κατασκευασμένη από Ο.Σ και όχι από οπτοπλινθοδομή, δεν αντέχει το ίδιο με την κολόνα? Πια η διαφορά? Διαστασιολόγιση, οπλισμό, και διατομές δεν σχεδιάζετε αν το υλικό είναι το ίδιο Ο.Σ και στις δύο μεθόδους? Γιατί να αλλάξουμε τον σχεδιασμό από μονολιθικό σε φέροντα αφού δεν συμφέρει?
  14. Δηλαδή και στην Ελλάδα αν βάλουν κολόνες στα προκατασκευασμένα, αυτά μπορούν να ξεπεράσουν τους δύο ορόφους. Το ερώτημα είναι πια είναι η διαφορά της κολόνας, με το τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα? Και γιατί να τοποθετούμε σκελετό και να αλλάζουμε το σύστημα δόμησης από μονολιθικό σε σύστημα φέροντα? Αν εφαρμόσουμε αυτόν τον σχεδιασμό δεν θα έχουμε α) Περισσότερο οπλισμό β) Μεγαλύτερο διαστασιολογικό σχεδιασμό διατομής κάτοψις των στοιχείων λόγο αυξημένων φορτίων, οπότε και μεγαλύτερο κόστος? Τα τοιχία από Ο.Σ δεν μπορούν από μόνα τους να παραλάβουν τα φορτία τους με μονολιθικό σχεδιασμό?
  15. Αυτό ρωτώ φίλε Didonis. Πόσους ορόφους επιτρέπουν οι πολεοδομικές διατάξεις στην Ελλάδα? ( ΟΣ = ΟΠΛΙΣΜΈΝΟ ΣΚΥΡΌΔΕΜΑ )
  16. Πολύ ωραίοι ( τρύπες!!!) Και αυτό με το ταγάρι. Αθάνατοι
  17. Τα έχω, και τα παίζω και με την κιθάρα μου. Παλιά τους έβλεπα live στην Πλάκα.
  18. α) Μηχανοτεχνίτης... Άρχισα στον Απόστολο Παύλο, και αποφοίτησα στην Ζάνειο σχολή ( πλατεία ιπποδαμίας στον Πειραιά ) β) Εργοδηγός δομικών έργων Α.Μ.Δ.Τ.Σ.Π στα Καμίνια ( οδός Χίου )
  19. Poll - Ελα Ηλιε Μου (Live Λυκαβηττος 1982) http://www.youtube.com/watch?v=J_LWXBEoWXI Σπυριδούλα - Ο Μπάμπης ο φλου
  20. Φίλε Pirate τα είπες όλα. Το πρόβλημα είναι ότι και οι μηχανικοί, και οι τεχνίτες πρέπει να συνεργάζονται, και αυτό πολλές φορές δεν συμβαίνει, από πλευράς του μάστορα. Και ο μηχανικός ξέρει πράγματα που δεν ξέρει ο μάστορας, και το αντίθετο. Θα έλεγα ότι το καλύτερο θα ήταν ο μηχανικός να είναι και μάστορας. Αυτό όμως είναι αδύνατον. Ας το πούμε έτσι....η εργασία χωρίζετε σε δύο φορείς. α) Τι θα κατασκευάσεις ( το σχέδιο, και η προδιαγραφές ) β) Η καλή κατασκευή ( Η μεταφορά των πάρα πάνω στην πράξη. ) Ο μηχανικός είναι υπεύθυνος για το πρώτο, και ο μάστορας για το δεύτερο. Πάντως εγώ που είμαι εργοδηγός στο δίπλωμα, αλλά μάστορας χρόνια, ( κάτι μεταξύ των δύο πλευρών ) θα έλεγα ότι σεβασμός στους μηχανικούς υπάρχει...απλά μερικά μαστόρια με πείρα, την οποία έχουν αποκτήσει από τα σχέδια των μηχανικών ( π.χ η κατασκευή μιας δύσκολής σκάλας ) θέλουν να κοκορεύονται ότι ξέρουν και αυτοί. Τους κτυπάει καθημερινά και ο ήλιος στο κεφάλι, και γκρινιάζουν.
  21. Θέμα: Το Πασοκ μου έσωσε τη ζωή! Μην είμαστε και αχάριστοι... Το Πασοκ μου έσωσε τη ζωή! 1. Έκοψα το... τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..) 2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's κλπ σε πακέτο κάθε μέρα) 3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ) 4. Πούλησα το αυτοκίνητο (κέρδισα 4.000 ευρώ από την πώληση) 5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing) 6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες) 7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.) 8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα 9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται) 10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό) Η "σούμα": 1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ 2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ 3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ 4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ 5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ 6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ 7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ 8. Ρούχα: 500 ευρώ 9. Δώρα: 500 ευρώ 10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)! Είδατε; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα! Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από: 1. Καρκίνο πνευμόνων 2. Διαιτολόγο 3. Τροχαία 4. Εφορία 5. Αλκοτέστ 6. Φλυαρία 7. Παρεξηγήσεις 8. Κινέζικες απομιμήσεις 9. Υποχρεώσεις 10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;
  22. Πάνω από τον Μηχανικό, πάνω από τον επιστήμονα, πάνω από τον ερευνητή πάνω από όλους είναι ο εφευρέτης. Ολέ!!!...άλλος ο υδραυλικός ανελκυστήρας, και άλλος ο υδραυλικός ελκυστήρας! Γράφουμε ουσιώδη μηνύματα. Ολέ! AlexisPap
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.