Μετάβαση στο περιεχόμενο

zelias

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Βούλα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

zelias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο άρθρο 30 μεταβατικες διατάξεις κεφαλαίου Α παρ.6 ´´Για τις πράξεις υπαγωγής κατα τις διατάξεις του Ν 4014/2011 τα δικαιολογητικά στοιχεία και σχέδια της υπ´αριθμ 41498/2011 ΚΥΑ ( β 2167) δύναται να υποβληθούν εώς την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής που προβλέπεται στον παρόντα νόμό´´.
  2. Σημειωση οτι τις λανθασμενες απαντησεις ( τις αντικρουομενες που εβγαιναν ερωτοαπαντησεις ) δεν της εβγαζε η ΔΟΚΚ. Καποια στιγμη σταματησαν να βγαινουν γιατι καταλαβαν οτι δημιουργουσαν συγχυση και η ΔΟΚΚ πηρε παλι την αρμοδιοτητα να ενημερωνει για ερωτηματα που δημιουργουνταν απο τον νομο. Η ΔΟΚΚ εβγαζε στον νομο 3843 ολες τις εγκυκλιους που ενημερωνε για διευκρινησεις τους μηχανικους και δεν συζητιεται οτι αυτες οι διευκρινησεις ήταν πολυ καλυτερες απο τις ερωταπαντησεις του 4014 που δεν εβγαζε η ΔΟΚΚ .
  3. Αγαπητε συνάδερφε, επειδη δεν έχει κανενα νόημα να συνεχισω να τσακωνομαι μαζι σου επι προσωπικου ( υφους κλπ) θα σου απαντησω συγκεκριμενα για το θέμα αν οι περαιωμενες υποθεσεις του 3843 συμψηφιζονται. Πριν απο αυτο θα συμφωνησω μαζι σου οτι μηχανικοι του ΤΕΕ ή αυτοι που εκαναν σεμιναρια καποιες φορες παραπληροφορουσαν , αλλα η ΔΟΚΚ που λες οτι ευαγγελίζομαι εινια το αρμοδιο θεσμικό οργανο για να ερμηνευει τους νόμους και οι ελεγκτες που πιθανον να ελεγχξουν, συμφωνα με οδηγίες της ΔΟΚΚ θ α το κάνουν.( Η ΔΟΚΚ αναρτα και επεξεργαζεται όλα τα ερωτηματα και δινει διευκρινησεις) . Η κυρία Λεμπεση εννοειται πως έχει βοηθησει πολυ τους μηχανικούς. Επειτα συμφωνώ οτι ο νομος αυτος έχει γινει καθαρά για εισπρακτικούς λόγους και εινια πολύ προχειρος. Για το θέμα του συμψηφισμου του προστίμου των περαιωμενων υποθέσεων του 3843 σωστα λες οτι ο αρχικός νόμος ο 4014 έλεγε ''... καταβληθεντα ποσα προστιμων ανεγερσης και διατηρησης , δυναμει αλλων διαταξεων συμψηφιζονται με το ποσο του ενιαιου ειδικου προστιμου'' αλλά με τον τον νομο 4030/11 προστέθηκε στο αρθρο 51 παρ 4 ''....καθως και καταβληθεντα ποσά ειδικων προστίμων διατηρησης συμψηφιζονται με το ποσό του ενιαιου ειδικου προστίμου''. Σημειωση στον Νομο δεν γινεται διαχωρισμός για περαιωμενες υποθεσεις ή μη , η εγκυκλιος 1 στις 7-2-2012 έρχεται και λεει αντικρουομενα πραγματα που λες γιατι ο νομος δεν κανει διαχωρισμο και μεχρι τότε και το ΤΕΕ (http://portal.tee.gr...ote20111208.doc) δίνει οδηγιες πως ''.................................................... ]καθώς και καταβληθέντα ποσά ειδικών προστίμων διατήρησης, σε όποιο στάδιο και διαδικασία αν βρίσκονται οι σχετικές υποθέσεις.''' και η ΔΟΚΚ λεει οτι οι περαιωμενες υποθεσεις του 3843 συμψηφιζονται. Ερχεται λοιπον η εγκυκλιος 1 στις 7-2-2012 και ανατρεπει όλα αυτα που ξεραμε, αλλά διορθωνετε με τον νομο 4042 αρθρο 51 παρ 11δ στις 13 Φεβρουαρίου 2012 που δεν θετει προυποθέσεις για το ποιες περιπτωσεις του 3843 δηλαδή αν είναι περαιωμενες ή μη έχουν δικαιωμα συμψηφισμου. Ο νόμος υπερισχυει βεβαιως της εγκυκλίου και εινια και μεταγενεστερος, οποτε η ΔΟΚΚ πάλι διαβεβαιωνει πως οι περαιωμενες υποθεσεις συμψηφιζονται και γι αυτο βγαζει και εγγραφο να ενημερωσει τις υπηρεσιες δομησης http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR πως ο νομος 4042 κατισχυει της εγκυκλιου . ( δεν θα ειχε κανενα νόημα να την βγάλει αυτην την οδηγία παρα μόνο για ενημερωσει τους ελεγκτες για την ανακολουθια της εγκυκλιου με τον μεταγενεστερο νόμο) . Αυτα και αλλα πολλά που δεν τα γράφω ήταν αντικειμενο πολλών επαφων μου με την κυρία Γαρδικη και μερικες φορες κια με την κυρία Σκαρλα.Ε πιμενω πάντως προς όλους τους συναδερφους αν έχουν καποια αμφιβολια να συμβουλευονται τη ΔΟΚΚ γιατι αυτη εινια το αρμοδιο θεσμικό οργανο να ερμηνευει τους νομους
  4. Αγαπητε συναδερφε επειδη και εγω εχω πολυ πιο σημαντικα πραγματα να κανω, αλλα δυστυχως δεν θελω να αφησω να παραπληροφορεις τους αλλους συναδερφους θα σε ενημερωσω οτι εχω παει στην κυρια Γαρδικη και στην κυρία Σκαρλα τουλαχιστον δεκα φορες( η τελευταια πριν 2 εβδομαδες) και μου εχουν απαντησει κατηγορηματικα οτι οι περαιωμενες υποθεσεις του 3843 συμψηφιζονται. Οταν μια υποθεση ειναι τοσο σοβαρή δεν παιρνεις τηλεφωνα αλλα πας κατ ιδιαν εκει, αφου εχεις και γραφειο στην Αθηνα και υστερα λες την αποψη σου δημοσια σε ενα site. Αυτα που λες για εντονο υφος τα προσπερναω αλλα μην χάνεις την ψυχραιμία σου. Δεν πιστευω να πιστευεις πως εχεις το αλαθητο. Θα μπορουσα να σου πω πολλα για να σε ενημερωσω καλυτερα , αλλα το υφος σου με αποτρεπει να το κανω και θα προτιμησω να κανεις τον κοπο να πας στην κυρία Γαρδικη. Αν επιμεινεις πάντως στο τηλεφωνο , συνηθως το σηκώνει ειτε πολύ πρωι ειτε πολυ αργά. Θα ηθελα πολυ να μας ενημερωσεις για την απαντηση που θα λάβεις απο την κυρια Γαρδίκη Θα προτεινα σε ολους τους συναδερφους που εχουν αμφιβολία για καποια υπόθεση να μην ακουν κανενα zelias και κανενα soundholics αλλα να συμβουλευονται την ΔΟΚΚ.
  5. Αγαπητε συναδερφε για να μην εχεις καμία αμφιβολία για το τι ισχυει πηγαινε στην ΔΟΚΚ οδός Μεσογειων και Τρικάλων 4ος οροφος στην κυρια Γαρδικη για να μαθεις τι ισχυει και να σταματησεις να παραπληροφορεις τους συναδερφους και ειδικα αυτους απο την επαρχια. Η κυρία Λεμπεση ειναι συνταξιούχος . Αρμοδιο τμημα για διευκρινησεις εινια η ΔΟΚΚ και η κυρια Γαρδικη ( η κυρια Λεμπεση εχει φυγει απο την ΔΟΚΚ σε συνταξη) . Κανε τον κοπο να πας για να μαθεις οτι οι περαιωμενες υποθεσεις του 3843 συμψηφιζονται Αν καταλαβα καλα μας προτεινεις σε πιθανο ελεγχο να δειξουμε το εγχειριδιο της κυριας Λεμπεση???
  6. Οι περαιωμενες υποθεσεις 3843 συμψηφιζονται soundholics πηγαινε στην αρμοδια υπηρεσια που διευκρινιζει θεματα που κάποιοι δεν καταλαβαινουν και θα μαθεις ποια είναι η σωστη ερμηνεία του νομου. ΔΟΚΚ οδος μεσογειων και Τρικάλων 4ος όροφος κα Γαρδικη. Για το συγκεκριμενο θέμα εχω ασχοληθει πολύ . Οποιος έχει αμφιβολίες ας παει στην ΔΟΚΚ
  7. Στον νέο νόμο που ψηφίστηκε αναφέρεται ότι συμψηφίζονται και τα παράβολα. περιμένουμε να δημοσιευτεί το φεκ
  8. Το καλυτερο είναι να περιμένουμε πως θα είναι ο νόμος που θα ψηφιστεί όταν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ που θα εκδοθει και αν θα εχει αφαιρεθει η επίμαχη φράση για τις περαιωμένες υποθέσεις. Ως τότε υπομονή
  9. vk2626 Γι αυτην την παράγραφο συζητάμε και ελπίζω ότι τελικά δεν θα είναι έτσι.
  10. Φίλε lefgrter, δεν ζήτησε κανείς να ακυρώσει δημόσια έγγραφα. Αν δηλαδή δεν είναι περαιωμένη η υπόθεση δεν ακυρώνεται και αν είναι περαιωμένη ακυρώνεται. Δεν νομίζω , αλλά δεν εχει σημασία τι νομίζω εγώ και τι νομίζεις εσύ. Το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα το ΤΕΕ και με έγγραφο του έδινε οδηγίες http://portal.tee.gr...ote20111208.doc που έγραφε για καταβληθέντα ποσα ειδικών προστίμων διατήρησης , σε όποιο στάδιο και διαδικασία αν βρίσκονται οι σχετικές υποθέσεις. Επιπλέον ο νόμος περί εκδοσης αδειών ελεγε στο άρθρο 51 παρ.4 ...... καταβληθέντα ποσά ειδικών προστίμων διατήρησης , συμψηφίζονται με το ποσό του ενιαίου ειδικού προστίμου.Αυτό σε κατ ιδίαν συζητησεις με την αρμόδια μηχανικό της ΔΟΚΚ και με μηχανικούς του ΤΕΕ ερμηνευόταν και σωστα ερμηνευόταν έτσι, οτι και οι περαιωμένες υποθέσεις του 3843 θα έπρεπε να συμψηφιστούν. Επιπλέον με αυτά τα δεδομένα πάρα πολλοί μηχανικοί έχουν ενημερώσει και τους πελάτες τους οτι οι συγκεκριμένες υποθέσεις συμψηφίζονται, αλλά και τις έχουν συμψηφίσει. Ξαφνικά δηλαδή ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο τρόπος που λες πως θα γίνεται είναι υποχρέωση του υπουργείου να τον καθορίσει, αλλά και απ οτι ξέρω κάποιες πολεοδομίες έχουν καθορίσει διαδικασία για τον τρόπο απόσυρσης φακέλου του ν3843 εφόσον κατατεθεί φάκελος για τον 4014 και ενημέρωση του φακέλου του ν3843 με τα στοιχεία που θα υποβληθούν στον ν 4014. Ελπίζω ότι τελικά στο νέο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχουν ανατροπές των μέχρι τώρα δεδομένων.
  11. Φίλε lefgrter αυτό που έχεις παραθέσει λέει οτι από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται ......κλπ κλπ Η προηγούμενη παράγραφος λέει "Από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 5 παρ. 2 και 22 παρ. 3 του ν.1577/1985 (Α΄ 210). Στην παραπάνω απαγόρευση εμπίπτει και η εισφορά ακινήτου σε εταιρεία" ΔΕΝ λέει πουθενά ότι δεν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο 4014 οι περαιωμένες υποθέσεις του 3843. Αυτο που λέει είναι οτι οι περαιωμένες υποθέσεις με οποιο νόμο ( και τον 4014 οπως λέει η παράγραφος στ που παρέθεσες) μπορούν να κάνουν συσταση εμπράγματου δικαιώματος αν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
  12. Δεν το λέγανε μόνο από το Τεε το έλεγε και η κυρία Γαρδική στην ΔΟΚ οτι συμψηφίζονται και οι περαιωμένες υποθέσεις του 3843. Αστεία πράγματα σε αστεία χώρα με ανευθυνουπεύθυνους άσχετους.
  13. Συμφωνα με τις διευκρινήσεις που έχει δώσει το ΤΕΕ( Προσαρμογές στο σύστημα δηλώσεων και βεβαιώσεων των Ν. 4014 & 4030/2011 (Αυθαίρετα, Δηλώσεις για μεταβίβαση)) λέει πως ''Η εισαγωγή του συνολικού ποσού στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ προς συμψηφισμό γίνεται από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό, ο οποίος δηλώνει ότι διαθέτει υπεύθυνη δήλωση του φερόμενου ιδιοκτήτη συνοδευόμενη από τα παραστατικά που πιστοποιούν την καταβολή του ανωτέρω ποσού. Το ποσό αυτό αφαιρείται από το πρόστιμο και στο υπόλοιπο ακολουθούνται οι κανόνες που ισχύουν μέχρι σήμερα για την πληρωμή εφάπαξ ή με δόσεις'' Το αντίθετο που λέει η Ε9 και το αποτέλεσμα με τους δύο τρόπους τελείως διαφορετικό. Τα λόγια είναι περιττά πλέον.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.