Μετάβαση στο περιεχόμενο

regenius

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

regenius's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και επιμένω... ο ΚΑΝΕΠΕ είναι όντως αντιγραφή αμερικάνικων κανονισμών ΔΕΝ έχει τίποτα το πρωτοποριακό! Σιγά τα αυγά που λέμε και στο χωριό μου! βλ. ASCE 41-06, FEMA 274 κτλ κτλ... όποιος έχει κάνει μεταπτυχιακό σχετικό (ΑΠΘ, ΕΜΠ) τα γνωρίζει αυτά τα πράγματα ήδη. Το θέμα είναι οτι δεν μπορεί να γίνεται νομος του κράτους ένα τέτοιο τεχνικό εγχειρίδιο. Όποιος δουλεύει στο ελεύθερο επάγγελμα ελπίζω να με καταλαβαίνει. Όσο για τα απαραίτητα εφόδια που αναφέρετε... Είμαστε μηχανικοί που τελειώσαμε ένα Πολυτεχνείο. Θέλω να πιστεύω οτι ο καθένας έχει την επάρκεια να διαβάσει, να εξελιχθεί και να αυτοβελτιωθεί μέσα απο τις βασικές και πολύπλευρες γνώσεις που απέκτησε στη Σχολή του. Ο νόμος είναι νόμος και ο μηχανικός ασκεί μια εφαρμοσμένη επιστήμη. Εσείς εχετε αμφιβολία για αυτά που μάθατε όλα αυτά τα χρόνια στο Πολυτεχνείο? Ε, κάντε επανάληψη...
  2. Πέστα χρυσόστομε! Ο ΚΑΝΕΠΕ είναι μια αντιγραφή (αν δεν κάνω λάθος) των Αμερικάνικων Κανονισμών εναρμονισμένων με το πλαίσιο των Ευρωκωδίκων..(?!?)
  3. Συγχαρητήρια..η καινοτομία που βρίσκεται δηλαδή? κι εγώ αν αντί για τσιμέντο βάλω αδαμαντόσκονη θα κάνω super υλικό! Πόσο κοστίζει δηλαδή? Γιατί ένα μη συρρικνούμενο κονίαμα έχει 1400€/μ3. Κάντε τις πράξεις και σκεφτείτε.. (15€ άνευ ΦΠΑ το 25kg τσουβαλάκι το οποίο βγάζει περίπου 11lt).
  4. Μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω site. Ξεκίνησε μια αξιόλογη προσπάθεια από το ΤΠΜ του ΑΠΘ με σκοπό την αξιολόγηση των προγραμμάτων της αγοράς τόσο ως προς την ποιότητα και αξιοπιστία της ανάλυσης όσο και της διαστασιολόγησης. Ο γράφων συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία και σας προτείνει να επισκεφτείτε τον παρακάτω ιστότοπο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εκεί. http://www.ekosdesignexamples.gr/index.html Ευχαριστώ πολύ.
  5. Έχει δουλέψει κανείς σας με το ΡΑΦ? Με E-tools (ETABS) ? Τελικά ποιοί σχεδιάζουν το interface ενός προγράμματος? Γιατί όλα τα ελληνικά προγράμματα μάλλον πάσχουν από δαύτο... Θέλουμε η δουλεία μας να γίνεται γρήγορα χωρίς κόπο και ταυτόχρονα να ελέγχουμε και κάθε στάδιο του προγράμματος και επίσης να μας βγάζει και έτοιμα σχέδια προς εκτύπωση? :rolleyes:
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.