Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σμαρω

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Σμαρω's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω ζητήσει βεβαίωση , μου το είπανε όταν ρώτησα στην πολεοδομία άτυπα όταν το έψαχνα, μόλις πάρω την βεβαίωση θα σας πω πότε καθορίστηκε, λογικά μαζί με το ΓΠΣ. Η άδεια λέει Τετραώροφη Κατοικία με καταστήματα στο ισόγειο, ο λογαριασμός ΔΕΗ δεν ξέρω, θα το δω, στην εφορεία πάντως πριν το 2010 δηλωνόταν κατάστημα όπως επίσης ξέρω ότι το μίσθωνε και ως κατάστημα μέχρι το 2007 Συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ. Pavlos33
  2. Είχα μια ελπίδα ότι κάποιος ίσως το βλέπει διαφορετικά.. 😄 αλλά είναι ξεκάθαρο μάλλον... ευχαριστώ πολύ!
  3. Η τίτλος της άδειας είναι τετραώροφη οικοδομή με κατοικίες και καταστήματα στο ισόγειο, ο πελάτης ήθελε να του κάνω αλλαγή χρήσης από κατάστημα να γίνει κατοικία, όμως στην περιοχή απαγορεύεται η χρήση κατοικίας στο ισόγειο, ο πελάτης ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί τον χώρο σαν κατοικία ήδη από το 2010 και θέλει να του το τακτοποιήσω με τον Ν.4495/17, ο Νόμος 4495 το επιτρέπει αφού οι χρήσεις γης δεν το επιτρέπουν? Κάνω την αλλαγή χρήσης κανονικά και απλά τον βάζω στην Κατ. 5? ευχαριστώ, Ελπίζω τώρα να το διατύπωσα καλύτερα
  4. Καλησπέρα, ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα, Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί έχω μπερδευτεί, σε περιοχή εντός σχεδίου Πόλεως, αν από τις χρήσεις γης απαγορεύεται η αλλαγή από κατάστημα σε κατοικία με Οικοδομική Άδεια, ο ιδιοκτήτης στην εφορεία όμως το δηλώνει από το 2010 σαν κατοικία, το τακτοποιούμε στην Κατηγορία 5 ή δεν το τακτοποιούμε καθόλου , και αν ναι δίνουμε κανονικά βεβαίωση παρ.2 του άρθρου 83; Ευχαριστώ Συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ. Pavlos33
  5. Καλησπέρα, θα ήθελα να κανω και εγώ μια ερώτηση, μήπως και κάποιος από εσάς διαθέτει μαντικές ικανότητες και ξέρει κάτι (με αυτό το κράτος που μπλέξαμε!). Αφορά την Β' φάση, ας πούμε ότι τελειώνει ο 4014, και βγαίνει ο καινουριος νόμος, και δεν έχω κανει ολοκληρωμένη υπαγωγή στον 4014, και ουτε καν έχω ετοιμάσει σχέδια για να είμαι έτοιμη τον Σεπτέμβρη, μπορώ για να παρω παράταση λέτε, στην Β' φάση να τους μεταφέρω όλους στον καινούριο νόμο? - γεννάω τον Αύγουστο- και επεσε και αυτό μαζί. Δεν πίστευα αλήθεια οτι θα σταματήσουν το 4014 και το αμέλησα, δεν είχα και κάτι επείγον. Τι να κάνω τώρα δεν είμαι σίγουρη, να τρέξω σαν τον Βέγγο να μαζέψω τα πάντα για να φτάσω στην ολοκληρωμένη υπαγωγή μέχρι τον Σεπτέμβρη ή να κάνω τον σταυρό μου και να περιμένω κανά θαύμα να γίνετε αυτή η μεταφορά δεδομένων στον καινουριο νόμο χωρίς συνέπειες και η Β' φάση να είναι αργότερα?
  6. Αχ! Μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο, να ρωτήσω… τώρα ‘αυτοί’ θέλουν να τους υποβάλλουμε μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, τι? Τίποτα, απλά να δηλώσουμε τα αυθαίρετα, και να έχουμε πληρωμένο το παράβολο… έτσι? και ίσως και την 1η δόση? Ε? Τίποτα άλλο ε? τα υπόλοιπα σχέδια, τεχνικές εκθέσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, δελτία δομικής τρωτότητας, κτλ. Τον Δεκέμβρη? Και να ρωτήσω και κάτι άλλο, η παράταση για τα αυθαίρετα που είχαν δώσει στην αρχή δεν ήταν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου? Πως έγινε μέχρι 14/09? μετά τις 14 αν δεν δώσουν άλλη παράταση, δεν δηλώνεται τίποτα άλλο. Άντε να δούμε, τι μας ξημερώνει, ούτε που ξέρουμε!
  7. Καλησπέρα, Εχω και εγώ μια ερώτηση, περιπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας, 2 ιδιοκτήτες, ο ένας έχει το 53, 6 % και ο άλλος το 46,40%, με αποκλειστικές χρήσης κοινόχρηστων χώρων . Το ακινητο έχει μεταγραφεί στο κτηματολογιο με πιστοποιητικό ιδιοκτησίας αποκλειστικά στο όνομα του πελάτη. Κατ'αρχάς, αφού έχει γίνει η μεταγραφή στο κτηματολογιο και η οριζόντιος, εγώ δηλώνω οτι έχει συνιδιοκτησία 100 % ή δηλώνω το ποσοστό του, και εάν δεν δηλωσω το 100 % πως θα δηλωσω τα δύο ποσοστά αφού ο δεύτερος ιδιοκτήτης πέθανε και τα κληρονομικά και οι κληρονόμοι δεν έχουν ξεκαθάριστεί? Ουφ! έχω μπερδευτεί! Ευχαριστώ πολύ!
  8. καλησπέρα, πάνω στο θέμα που ανοίξατε για τα fancoil, θα ήθελα να ρωτήσω επιπλέον για την ποιότητα του αέρα, λειτουργούν όπως τα κλιματιστικά? Κοιμάσαι το βράδυ με αναμμένη την θέρμανση η΄ η ποιότητα είναι όπως ενός κλιματίστικού, ανυπόφορη? ξερένουν την ατμόσφαιρα, χρειάζονται συχνή συντήρηση? Είμαι ανάμεσα σε κεντρική θέρμανση με πάνελ και κλιματιστικά για ψύξη και στα fancoil. Σίγουρα εσείς οι μηχανολόγοι μηχανικοί γνωρίζεται περισσότερα, και επειδή εγώ (αρχιτέκτονας) δεν σκαμπάζω και πολλά απο συστήματα θέρμανσης/ψύξης, θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε? ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.