Μετάβαση στο περιεχόμενο

pax_areti

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by pax_areti

  1. Ακόμα και σε αυτές τις περιοχές που λες υπάρχει ο αγροτικός γιατρός που τα κάνει όλα. Το έχουν προβλέψει
  2. Προφανώς οι περισσότεροι συνάδελφοι που υποστηρίζουν ότι οι πολιτικοί μηχανικοί πρέπει να υπογράφουν μόνο στατικά και οι αρχιτέκτονες μόνο αρχιτεκτονικά ζουν και εργάζονται σε μεγάλες πόλεις.Θα τους καλούσα να σκεφτούν και αυτούς που εργάζονται σε μικρά νησιά όπως εγώ όπου οι άδειες περιορίζονται ως επί το πλείστον σε διώροφα με υπόγειο και σε μικρές επισκευές οι οποίες κάποιες φορές απαιτούν μόνο αρχιτεκτονικά. Πως θα μπορούσατε να ζήσετε λοιπόν εσείς εδώ μόνο με τα στατικά? Και χωρίς να υπάρχουν και ιδιαίτερα δημόσια έργα? Ποιος θα μας δώσει πίσω τα χρήματα που επενδύσαμε τόσα χρόνια και επενδύουμε σε αρχιτεκτονικά προγράμματα κ.λ.π. Ήδη μας έχει στοιχίσει ακριβά το άρθρο 8 με τους παραδοσιακούς οικισμούς και έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι Π.Μ. σε Αθήνα και Θεσ/νίκη έχουν πλήρη μεσάνυχτα για το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο ψηφίστηκε στα μουλωχτά και ήταν η αρχή του τέλους μάλλον. Επίσης δεν ξέρω ποιο ήταν το πρόγραμμα σπουδών των παλιών συναδέλφων Π.Μ. αλλά εγώ προσωπικά από το 2000-2005 έχω διδαχθεί οικοδομική σε κάθε εξάμηνο μέχρι το 4ο έτος μέχρι και για 5όροφο και αρχιτεκτονικό σχέδιο σε υπολογιστή. Σέβομαι τον κλάδο των αρχιτεκτόνων γι αυτό και λέω ότι θα έπρεπε να υπάρξουν κάποια κριτήρια. Πχ δεν υπογράφουν οι Π.Μ. αρχιτεκτονικά από κάποιους ορόφους και πάνω ή από ορισμένο όγκο και πάνω και αντίστοιχα οι αρχιτέκτονες για τα στατικά. Προσωπικά ξέρω συναδέλφους αρχιτέκτονες οι οποίοι γνωρίζουν να κάνουν στατικά επειδή έχουν ασχοληθεί πάρα πολύ μόνοι τους όπως κι εγώ έχω δεχθεί αρκετές φορές συγχαρητήρια ακόμα και από τις αρχιτεκτονικές επιτροπές για τα σχέδιά μου. Απλά το αναφέρω για να δείξω ότι δεν είναι απόλυτο το ότι οι γνώσεις σου περιορίζονται σε αυτά που διδάχθηκες στη σχολή. Κάθε ένας εξελίσσεται μόνος του. Δεν μπορεί να ξυπνάς ένα πρωί και να βρίσκεσαι χωρίς δουλειά γιατί πιστέψτε με για τα μικρά μέρη όπου υπάρχουν μόνο μικρά τεχνικά γραφεία αυτό ισοδυναμεί με εξόντωση.
  3. Έχω μια άδεια του 2010 και θα ξεκινήσω εργασίες τον Οκτώβρη. Ο ιδιοκτήτης θέλει να αλλάξουμε τη θέση της οικοδομής στο οικόπεδο. Παλαιότερα αυτό θα ήταν ενημέρωση φακέλου τώρα όμως με το 4030 ο υπάλληλος στην πολεοδομία μου λέει ότι είναι αναθεώρηση και πρέπει να φτιάξω εξαρτημένο τοπογραφικό και διάγραμμα δόμησης. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο, σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποια νομοθεσία που αγνοώ. Ποια είναι η γνώμη σας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.