Μετάβαση στο περιεχόμενο

peterpan

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από peterpan

  1. Καλησπέρα σε όλους.

    Καταλαβαίνω από όσα διαβάζω τη σύγχυση που δημιουργείται απο την διάκριση ανάμεσα σε Chartered Engineer, member of the ICE και σε Chartered CIvil Engineer.  

    Καταλαβαίνω επίσης ότι όποιος επιθυμήσει να λάβει τις εν λόγω τιμητικές διακρίσεις φυσικά θα επιλέξει τη διαδικασία που είναι πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα εφόσον και οι δύο οδηγούν στο πολυπόθητο CEng MICE. 

    Σε κάθε περίπτωση, το ICE διαθέτει representative και οργανωμένο Local Association εδώ στην Ελλάδα το οποίο βοηθάει και υποστηρίζει τις διαδικασίες ή τα ερωτήματα σχετικά με το ICE αλλά και sponsorchip sign off. Προσωπικά εμένα με βοήθησε πάρα πού το 2010 που έκανα τη διαδικασία για να γίνω Chartered Civil Engineer.

     

    Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω το γενικό πλαίσιο και τη θεωρία πίσω από την πράξη για το ICE.  Η απάντηση όμως έρχεται μέσα από τι επιθυμεί και πως σκοπεύει ο καθένας να χρησιμοποιήσει την εν λόγω διάκριση και τελικάα ΠΟΥ (δηλαδή σε ποιο μέρος) επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει. 

    Το πρώτο ερώτημα είναι αν επιθυμώ να λάβω μια διάκριση ώστε κάποιος επισημος φορέας να αξιολογήσει και επιβεβαιώσει όχι τα ακαδημαικά μου προσόντα (όχι δηλαδή το πτυχίο του πολυτεχνείου μου όταν κάποτε το πήρα με 9 πχ.) αλλά την καριέρα μου και την ανάπτυξη μου σε σύγκριση με παγκόσμια standard πολιτικών μηχανικών.

    Το δεύτερο ερώτημα είναι αν επιθυμώ να λάβω αυτόν τον τίτλο ώστε πέρα από την προσωπική μου αξιολόγηση, να τον αξιοποιήσω ώστε να φέρω κάποια υπεραξία στο βιογραφικό μου και στην αγορά εργασίας στην οποία απευθύνομαι.

    Το τρίτο ερώτημα είναι σε ποια αγορά εργασίας αποσκοπώ να το αξιοποιήσω.

    Σε αυτό το σημείο, είναι σωστό να αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί πολιτικοί μηχανικοί οι οποίοι όπως αρκετοί έχουν γράψει στο συγκεκριμένο topic, απευθύνονται στην αγορά εργαασίας των εμιράτων και της μέσης ανατολής και οι οποίοι έχοντας αναγνωρίσει την υπεραξία του τίτλου έχουν προσπαθήσει να το πετύχουν και με τους δύο διαθέσιμους τρόπους. Είναι σημαντικό όμως να τονίσω ότι, ο τίτλος βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο code of professional conduct (https://www.ice.org.uk/about-ice/who-runs-ice/how-we-work/conduct-policy) και στην κουλτούρα του ICE που επιζητά από τα μέλη του. Δηλαδή ότι δεσμεύομαι να λειτουργώ με ηθική και ειλικρίνεια,  ότι θα συνεχίσω εφ΄όρου ζωής να αναπτύσομαι στο επάγγελμα μου και το γνωστικό μου αντικείμενο (με ελάχιστο τις 5 ημέρες ετησίως Continuing Professional Development)... Τα παραπάνω το ICE τα θεωρεί δεδομένα ανάμεσα σε σοβαρούς επαγγελματίες και αυτό υπάρχει μέσα στην κουλτούρα του ICE. Τα παραπάνω τα αναφέρω διότι προτίστως για το ICE έχει σημασία να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου και τη δέσμευση μου.

     

    Απαντώντας λοιπόν στα παραπάνω 3 ερωτήματα  και σε συνδιασμό με την παρακάτω αξιολόγηση οδηγείται κάποιος αυτόματα στο ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει. 

    Η διαδικασία αξιολόγησης και αναγνώρισης ως Chartered Civil Engineer είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα στην Αγγλία (συνήθως 3-6 έτη) η οποία καταλήγει σε τιμητικό τίτλο που επιβεβαιώνει  και πιστοποιεί την επάρκεια σου ως ένας πολιτικός μηχανικός υψηλού επιπέδου και δυνατοτήτων. Κατ' επέκταση αυτής της διαδικασίας, το ICE δημιούργησε μία παράλληλη διαδικασία δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους πολιτικούς μηχανικούς δεν ακολούθησαν αυτή την πρώτη διαδικασία (διότι είτε αρχικά δεν ήθελαν είτε δεν εργάζονταν στην Αγλλία) να λάβουν αυτή τη διάκριση μέσω του career appraisal και professional review. Αυτη διαδικασία είναι και πάλι χρονοβόρα (συνήθως από 3 έως 9 μήνες με αρκετά κενά) και μέσω ιστορικής αναδρομής στην καριέρα, και εξετάσεων επάρκειας και συνέντευξης να μπορεί να λάβει κάποιος το πολυπόθητο Chartered Civil Engineer. 

    Από την άλλη τώρα, το mutual recognition agreement  και το EU directive είναι μια οδηγία η οποία δίνει τη δυνατότητα να αναγνώριστεις ως CEng MICE στη χώρα εργασίας σου όταν είσαι εκτος UK το οποίο είναι Ευρωπαική Οδηγία.  Είναι λογικό λοιπόν σε μία προσπάθεια προστασίας του υψηλού χαρακτήρα των περίπου 45,000 chartered Civil Engineers που υπάρχουν σε 150 χώρες ανά τον κόσμο να διακρίνει μέσω του τρόπου απόδοσης του τίτλου το τί πρεσβεύει. Το ICE όμως εκτός από τους Civil Engineers, έχει κάτω από την ομπρέλα προστασίας του και λοιπά επαγγέλματα δίπλα στο επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και γι αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει τη δομή και την οργάνωση να αποδίδει και άλλους τίτλους όπως affiliate member. 

    Τέλος και πιο σημαντικό, στα χαρτιά, το επάγγελμα του Chartered Civil Engineer είναι regulated (https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/regprof/index.cfm?action=regprof&id_regprof=1027) ενώ του chartered engineer δεν είναι. Και γι αυτό ένας Chartered engineer δεν μπορεί να κάνει μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων ως πολιτικός μηχανικός.

     

    συγνώμη για το μεγάλο post. Καλό βράδι σε όλους.

     

    • Thanks 1
  2. Καλημέρα σε όλους!

    Αν δεν με γελάνε τα ματάκια μου, διαβάζω στο παρακάτω άρθρο ότι με τροπολογία θα μειωθούν οι εισφορές των ΜΙΣΘΩΤΩΝ μηχανικών από 1/1/19 καθώς επίσης και οι κρατήσεις για το εφάπαξ! Σωστά το ερμηνεύω? Έχει κανείς κάποια άλλη ενημέρωση? Έψαξα λίγο στο internet και βρήκα κάποιους πίνακες υπολογισμού αλλά αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς...

    Άντε να δούμε και ένα ευχάριστο νέο...

     

    https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/42898

     

     

  3. On 8/6/2018 at 3:49 ΜΜ, subrosaval said:

    Καλησπέρα !

    στο site του ICE έχει ένα ψαχτήρι και μου έβγαλε 10 αποτελέσματα . Βέβαια δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας . Αλλά είναι δυνατόν να είναι μόνο 10 ;

    [EDIT] Μετά από επικοινωνία με μέλος του ICE , είδα ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία για να συνεισφέρουν στην αίτηση μου . Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος και δεν το περίμενα !!! Τώρα ρίχνω διάβασμα για το πως θα συμπληρώσω την attribute achievement form ! Αν υπάρχει κάποιο link με tips ευπρόσδεκτο !

    Καλημέρα,

    έχω γράψει και σε παλιότερο μήνυμα ότι λειτουργεί Local Association του ICE εδώ στην Ελλάδα με σημαντική ενεργή δράση. Προφανώς για να μη λαμβάνεις σχετικές ενημερώσεις σημαίνει ότι δεν είσαι εγγεγραμένός στο ICE ούτε ως Graduate Member. 

    Στο site του ICE θα βρείς την ενότητα Near You τα στοιχεία επικοινωνίας του Local Association οι οποίοι θα σε βοηθήσουν με την αίτηση σου και θα σε καθοδηγήσουν σχετικά.

  4. On 5/6/2018 at 2:04 ΜΜ, subrosaval said:

    Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι να βρούμε και ένα μέλος του ICE που θα συνυπογράψει την αίτηση μας ! Που θα τον βρούμε στην Ελλάδα ;

    καλημέρα.

     

    Αν μου επιτρέπεις, να σε ρωτήσω, που ακριβώς έψαξες και δεν βρήκες μέλη του ICE στην Ελλάδα?

  5. 13 ώρες πριν, Earl said:

     

    @peterpan 1. To επάγγελμα του ΠΜ στο ΗΒ είναι "ανοικτό". Σε εισαγωγικά, μιας και μόνο οι CEng ή ΙΕng υπογράφουν επομένως.... 2. Η ιστορία μου λίγο πολύ ΕΔΩ. Από την Ελλάδα έφυγα με το Πτυχίο μου από το ΤΕΙ Σερρών, και το Μεταπτυχιακό μου από το Μάντσεστερ. Εργασιακή εμπειρία είχα από Ελλάδα, εμπειρία πήρα και από εδώ, και μετά από 2 χρόνια αφού το ICE έκρινε τα ακαδημαϊκά μου προσόντα για CEng level, έκανα την αίτησή μου όταν έμαθα κατά τύχη για το EU Directive σε μία pub. Tόσο απλά, και τόσο πολύπλοκα. 3. Κάποιος CEng MICE σημαίνει αυτόματα ότι είναι Chartered Civil Engineer - Είναι το μοναδικό Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών που έχουμε από το 1818 AD. 5. O υποφαινόμενος ασκεί καθήκοντα SCE εδώ και λίγο καιρό (δεν θα ξέρει κάτι; ). 5. Είσαι Chartered Engineer;  

     

    13 ώρες πριν, Earl said:

     

    @peterpan 1. To επάγγελμα του ΠΜ στο ΗΒ είναι "ανοικτό". Σε εισαγωγικά, μιας και μόνο οι CEng ή ΙΕng υπογράφουν επομένως.... 2. Η ιστορία μου λίγο πολύ ΕΔΩ. Από την Ελλάδα έφυγα με το Πτυχίο μου από το ΤΕΙ Σερρών, και το Μεταπτυχιακό μου από το Μάντσεστερ. Εργασιακή εμπειρία είχα από Ελλάδα, εμπειρία πήρα και από εδώ, και μετά από 2 χρόνια αφού το ICE έκρινε τα ακαδημαϊκά μου προσόντα για CEng level, έκανα την αίτησή μου όταν έμαθα κατά τύχη για το EU Directive σε μία pub. Tόσο απλά, και τόσο πολύπλοκα. 3. Κάποιος CEng MICE σημαίνει αυτόματα ότι είναι Chartered Civil Engineer - Είναι το μοναδικό Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών που έχουμε από το 1818 AD. 5. O υποφαινόμενος ασκεί καθήκοντα SCE εδώ και λίγο καιρό (δεν θα ξέρει κάτι; ). 5. Είσαι Chartered Engineer;  

    @Earl Από το 2010 είμαι CEng MICE, MCMI μέσω Career Appraisal 

     

  6. 1 ώρα πριν, GiorgosCivil said:

    Φίλε peterpan ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί τον τίτλο του CEng MICE δεν μπορείς να τον χρησιμοποίσης έξω από το UK. Μπορείς να μου παραθέσεις κάποιο reference πού το έχεις διαβάσει auto?

    Νομίζω πως το ice είναι αρκετά ξεκάθαρο σε auto το θέμα, παρακάτω παραθέτω κομμάτι από το έγγραφο "Recognition of ΕU Professional Qualifications Guidance". Auto που kαταλαβαίνω είναι ότι έχεις κάθε δικαίωμα να λέγεσαι CEng MICE σε οποιαδήποτε χωρα. Το αν το ice θα σου δώσει την δίοδο να γίνεις professionally qualified με to τοπικό ινστιτούτο την εκάστοτε χώρας (πχ TEE) είναι κάτι διαφορετικo και τα κριτήρια μπορεί να αλλάζουν εφόσον έγινεs μέλος του ice μέσο του ΕU recognition.

    Μιας και με ενδιέφερει να φτάσω στην ριζα του επιχειρήματος σου (ότι το CEng MICE μέσω ΕU ισχύει μονο για UK), γιατί η αλήθεια είναι πως εδώ στο UK ακούγεται συχνά, ειδικά από άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα για ΕU recognition, λόγω σπουδών μονο στο UK η γιατί δεν γράφτηκαν ποτε τους στο TEE, σε παρακαλώ αν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να υποστηρίζει αυτά που λες, να μου στείλεις ένα link.

    Θα με ενδιέφερε να μπορώ να βάλω το CEng MICE διπλα στο όνομα μου παντού στο κόσμο, και μιας και έχω τι δυνατότητα να γραφτώ στο ice και με διαφορετικό route, θα ήθελα να είμαι σίγουρος.

    Ευχαριστώ
     

    Αγαπητέ @GiorgosCivil σου επισυνάπτω παρακάτω το σχετικό link για να σε βοηθήσω με την απορία αυτή. Κάτω από τον τίτλο "Is this route right for me" θα διαβάσεις τα bullet 2 και 5 τα οποία εξηγούν ακριβώς ότι δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου CEng MICE εκτός UK αν έχει αποκτηθεί μέσω European Directive. Αυτό το έγραψα και σε παλίοτερο post όταν αναφέρθηκα σε σχετικές περιπτώσεις μηχανικών που στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς Εμιράτα, Περσικό Κόλπο κλπ.

    https://www.ice.org.uk/my-ice/my-membership/recognition-of-eu-professional-qualifications

    Καταλαβαίνω την απορία σου, αλλά αυτό που θέλει να προστατέψει το ICE είναι η κατάχρηση του τίτλου CEng MICE και της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας του από μηχανικούς που εκμεταλεύονται το European Directive για να αποκτήσουν μόνο τον τίτλο.  Αν εργάζεσαι στην Αγγλία, νομίζω ότι θα έχεις διαπιστώσει ότι το να γίνεις Chartered Engineer είναι μια πολύχρονη και επίπονη διαδικασία. 

    Επίσης, επισυνάπτω σε εσένα αλλά και στους υπόλοιπους συναδέλφους σχετικό link του MIKE ROGERS ο οποίος είναι reviewer για πολλά χρόνια στο ICE και έχει ασχοληθεί εκτενώς με το routes to membership ενώ έχει γράψει και σχετική βιβλιογραφία για το membership. Στο link που σας στέλνω παρακάτω, κάτω από τον τίτλο "The Law of the Land"   αναφέρει την εφαρμογή του European Directive και τον διαχωρισμό του Chartered Civil Engineer από τον CEng MICE, δηλαδή  αυτόν που είναι Chartered Member of the ICE. Όπως αναφέρει, είναι λίγες οι περιπτώσεις που θα χρειαστείς τον συγκεκριμένο διαχωρισμό αλλά φυσικά έχει τη σημασία του "...In practice there are so few instances that specifically require a Chartered Civil Engineer as opposed to a Chartered Member of the ICE..."

     https://thecivilengineeringexam.com/2017/05/09/european-directive-route/

     

    Ελπίζω να σε βοήθησα.

     

  7. Καλημέρα σε όλους.

     

    Ο στόχος των μηνυμάτων μου είναι για να προσθέσω στοιχεία και πληροφορίες στο πολύ καλό topic που έχει ξεκινήσει ο @Topap εδώ και 7 χρόνια. Σε καμία περίπτωση ο στόχος μου δεν είναι η αντιπαράθεση, παρά μόνο η ενημέρωση και πληροφόρηση.

     

    @GiorgosCivil  Γιώργο θα σε βεβαιώσω ότι μέσω European Directive μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον όρο CEng MICE μόνο για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης,  για να προλάβω κάποια σχετική ερώτηση, ενημερώνω επίσης ότι αν εγώ π.χ. ως μέλος του ΤΕΕ, πάω στην Αγγλία και μέσω European Direcitve γίνω CEng MICE και στην συνέχεια μεταβώ π.χ. στην Γαλλία, δεν έχω δικαίωμα να αναφέρομαι ως CEng MICE αλλά να ζητήσω και πάλι μέσω European Directive αναγνώριση προσόντων και αν απαιτείται άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

    @rootbreaker  @Earl  Αυτά που γράφετε και οι δύο είναι σωστά με μία διαφοροποίηση: Τα χαρακτηριστικά CEng MICE σημαίνουν Chartered Engineer, Member of the Institution of ICE ). Ομως, ο όρος Chartered Civil Engineer, είναι προστατευμένος όρος από το Royal Charter Declaration και κάποιος CEng MICE δεν σημαίνει αυτόματα Chartered Civil Engineer. Αν ξαναδιαβάσεις όμως όσα έγραψα παραπάνω θα δεις ότι ακριβώς αυτό επαναλαμβάνω. 

     

      @Earl  Αγαπητέ συνάδελφε, φυσικά μέσω European Directive γίνεσαι full member of ICE και φυσικά επίσης γίνεσαι και FICE αν το αξίζεις και συγχαρητήρια στο συνάδελφο που το πέτυχε. Δυστυχώς υπάρχει ένα κενό στο ICE επειδή στο ΗΒ το επάγγελμα του Πολ. Μηχ. δεν είναι ρυθμιζόμενο και δεν απαιτείται άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Κι αυτό γιατί η ανάληψη ευθύνης κατέχειδιαφορετική αντιμετώπιση και ορίζεται μέσα από την παιδεία του "ως μηχανικός αναλαμβάνω μόνο ότι μπορώ να εκπληρώσω" όπως ορίζεται μέσα και από το Code of Professional Conduct του ICE. Το ICE όμως ΔΕΝ αποδίδει τίτλους. Το ICE σε κάνει μόνο μέλος του  και σε διαφορετική βαθμίδα νάλογα με τα προσόντα σου. Το Engineering Council αποδίδει τίτλους! Το Engineering Council είναι η ρυθμιστική αρχή για όλους τους Μηχανικούς στη Μ. Βρετανία και είναι μέλος του FEANI (European Federation of National Engineering Associations) όπως και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Και γι' αυτό το CEng μπαίνει ΠΑΝΤΑ μπροστά από το MICE ή όποιον άλλο οργανισμό επιλέγεις να γραφτείς.

    @Earl  ,  αν μου επιτρέπεις μια προσωπική ερώτηση. Είδα ότι είσαι στο MANCHESTER. Έχω αποφοιτήσει από το παλιό UMIST το 2001. Οι σπουδές σου ήταν στην Αγγλία ή έφυγες από Ελλάδα μέσω European Directive?

    Τώρα, αχετικά με το European Directive θα σε διορθώσω αλλά η Ευρωπαική οδηγία 2005/36/ΕΚ αφορά την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και όχι επαγγελματικής εμπειρίας μόνο.  

    Τα παρακάτω θα τα γράψω και ενημερωτικά για όποιο συνάδελφο αναζητά πληροφορίες για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα ώστε να ανατρέξουν στις σχετικές νομοθεσίες.

    Η οδηγία 2005/36/ΕΚ εκδόθηκε την 7.9.2005 και τα κράτη μέλη όφειλαν να έχουν εναρμονίσει την εθνική νομοθεσία τους προς τις διατάξεις της, με Προεδρικό Διάταγμα έως την 20.10.2007. Το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα θεσμοθετήθηκε τελικά με καθυστέρηση στις 25/5/2010 και συγκεκριμένα με το Π.Δ.38/2010. Σύμφωνα με το παραπάνω Π.Δ. και την τροποποίηση αυτού όπως έγινε με τους Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄), 4111/2013 (ΦΕΚ 18 Α΄) και 4205/2013 (ΦΕΚ 242 Α΄), η Δημόσια Αρχή για την έκδοση απόφασης περί αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι το ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων), και συγκεκριμένα το Συμβούλιο Α΄ το οποίο αποφασίζει για τα εξής 2:

    1) Για την αναγνώριση των Επαγγελματικών Προσόντων (για όσους δηλαδή ασκούν αποδεδειγμένα και
    πιστοποιημένα το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού στη Μεγάλη Βρετανία και αναζητούν ισοτιμία και
    δικαιώματα στην Ελλάδα)
    2) Για την αναγνώριση της Ισοδυναμίας των ακαδημαϊκών τίτλων (Πτυχίων) (για όσους δηλαδή
    σπουδάζουν σε Μεγάλη Βρετανία και απευθείας αναζητούν ισοτιμία και δικαιώματα στην Ελλάδα)

     

    Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

     

     

     

    • Upvote 1
  8. 20 ώρες πριν, Earl said:

    Δεν καταλαβαίνω τι μας λες. Οι  τίτλοι που δίνει το ICE είναι MICE, FICE. 

    Όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι στο Engineering Council (δεν ξέρω κανέναν που να μην είναι), η άδειά μας γράφει Chartered Engineer - Member (or Fellow Member) of the ICE ανεξαρτήτως τρόπου εγγραφής και υπογράφουμε όπως φαίνεται στην υπογραφή μου. 

    @Earl είσαι στην Ελλάδα ή στην Αγγλία? Έχει σημασία για να σου εξηγήσω κάποια απορίες σου.

     

    Η διαφοροποίηση που αναφέρω αφορά τους μηχανικούς που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το European directive με σκοπό να εργαστούν στην Αγγλία. Ο όρος CHARTERED CIVIL ENGINEER προστατεύεται από το Royal Charter Declaration και μόνο όσοι έχουν ικανοποιήσει τις προυποθέσεις του Institution φέρουν το δικαίωμα να περιγράφουν τους εαυτούς τους ως CHARTERED CIVIL ENGINEERS. Οι υπόλοιποι είναι Chartered members of ICE. 

    Η διαφοροποίηση αυτή γίνεται διότι έχουν υπάρξει στο παρελθόν διάφοροι "έξυπνοι" οι οποίοι γίνονται μέλη στο ICE μέσω European Directive (που είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία) και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τον τίτλο τους καταχρηστικά για να πάνε να δουλέψουν αλλού, π.χ. Εμιράτα, αραβία, Ασία κλπ. 

    Όπως έχω ξαναγράψει, σας προτείνω να απευθυνθείτε στο Ελληνικό Παράρτημα του ICE έδω στην Ελλάδα το οποίο διοργανώνει CPD, σεμινάρια, ημερίδες, site visit κλπ, καθώς και διάφορα newsletter σχετικά με τη δράση του.
     
    Σας επισυνάπτω το τελευταίο newsletter του ICE Greek Local Association ώστε να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον. Αν παραβιάζω του κανόνες του forum παρακαλώ να το αφαιρέσετε.
     
     
     
     

    GREEK_LA_NEWSLETTER_11.pdf

    • Upvote 1
    • Downvote 2
  9. Αυτό που ισχύει  για το Chartership είναι το παρακάτω.

     

    . Όσοι έχουν γίνει μέλη του ICE μέσω του EU Directive μπορούν να χρησιμοποιήσουν το MICE (member of ICE) και αν κάνουν εγγραφή στο Engineering Council σαν "CEng (Chartered Engineer)" τότε θα είναι CEng MICE.

    Ο τίτλος όμως
    "Chartered Civil Engineer" χρησιμοποιείται μόνο από όσους/όσες πέρασαν το "Chartered Professional Review" του ICE (είτε μέσω training scheme είτε μέσω career appraisal) και είναι τίτλος που δίνει το ICE και όχι το Engineering Council.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του ICE για το EU Directive:

    https://www.ice.org.uk/my-ice/my-membership/recognition-of-eu-professional-qualifications

     

     

    Ενημερώνω ότι λειτουργεί παράρτημα του ICE εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει ICE representative και Greek Local Association of ICE. Μέσα από το www.ice.org και στην ενότητα nearyou μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

    • Upvote 2
    • Downvote 1
  10. Μπράβο Earl καλώς ήρθες στο ICE. Συγχαρητήρια για την αναγνώριση σου. Το επίτευγμα σου έχει παγκόσμια αναγνώριση και θα το διαπιστώσεις κάθε φορά που θα χρειαστεί να έχεις οποιαδήποτε συνναλαγή με τον τεχνικό κόσμο. Τουλάχιστον στο εξωτερικό... Ελπίζω σύντομα και στην Ελλάδα.

     

    Σύντομα θα συμπεριλάβει το ICE το e-mail σου στην mailing list  και θα αρχίσεις να λαμβάνεις τις ενημερώσεις του παραρτήματος του ICE  που υπάρχει εδώ στην Ελλάδα με όλα τα CPD events καθώς και τα Site Visit που διοργανώνει ο σύλλογος σε μηνιαία βάση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να συμπληρώνεις το υποχρεωτικό Continuing Professional Development που πρέπει να έχεις για τουλάχιστον 5 ημέρες ετησίως.

     

    Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες μπορείς μέσα από το site του ΙCE και την σελίδα near you να μάθεις περισσότερα για τη δράση του παραρτήματος του ICE.

     

    καλή αρχή!

    • Upvote 1
  11. Ως μισθωτός μηχανικός ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ πάνω από 5 χρόνια, στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2017 είχα τις εξής κρατήσεις, ίδιες με του Δεκεμβρίου 2016:

    Κύρια Σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ (>5 έτη) 6,67%

    Εφάπαξ ΤΣΜΕΔΕ 4%

    Επικουρική Σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ (>5 έτη) 3,5%

    ΚΥΤ ΝΕΩΝ 2,15%

    ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΧΡΗΜΑ 3,68%

     

    Είχα την εντύπωση ότι η τελευταία κράτηση, «ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΧΡΗΜΑ» θα καταργείτο από 1/1/2017. Ξέρει κανείς τι ισχύει; Άλλοι μηχανικοί μισθωτοί τι εισφορές πλήρωσαν το 2017;

     

    Συναδελφοι πρόσεξα σήμερα ότι άλλαξε ο πίνακας εισφορών μισθωτών μηχανικών που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια ο νέος πίνακας εισφορών είναι ακριβώς ο ίδιος με τον προηγούμενο με μόνη διαφορά ότι για τους κάτω πενταετίας έχει αυξηθεί η κύρια ασφάλιση (ΚΣ) από 3,34% σε 6,67% όπως των υπολοίπων.

    Παραθέτω link για τα δύο έγγραφα.

    Δεν καταλαβαίνω ομως. Για τους άνω πενταετίας παραμένουν οι εισφορές οι ίδιες? Δεν υπάρχει αύξηση? Πως κι έτσι? Μήπως τα ακουμπούσαμε υπέρχοντρα τα προηγούμενα χρόνια ή υπάρχει κάτι άλλο που με ξεπερνάει?

     

    https://www.tsmede.gr/Portals/0/ODHGIES_ERGODOTES/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3%20%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%9D%20%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%A9%CE%A4%CE%A9%CE%9D%202016.pdf

     

    http://www.tsmede.gr/Portals/0/ODHGIES_ERGODOTES/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3%20%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%9D%20%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%A9%CE%A4%CE%A9%CE%9D%202017.pdf

  12. Ξαφνικά εδώ και 20 ημέρες δεν μπορούσα να γράψω ιατρικές εξετάσεις διότι στο σύστημα φαινόμουν ως ανασφάλιστος. Έχασα τη μέρα μου να πάω στο ΤΣΜΕΔΕ και ενημερώθηκα ότι ως μισθωτός χρωστάω από το 2012 2,38ευρώ! Και για αυτό δεν μπορώ να γράψω εξετάσεις....

     

    κι αφού έγινε αυτό πήγα στο υπόγειο για να βγάλω βιβλιάριο υγείας για το νέο τέκνο μου.

    "Δεν μπορείτε" μου είπαν..

    "Τώρα με τον ΕΦΚΑ δεν έχουμε ενοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα. Ελάτε σε 20 ημέρες....."

    Α! Κι αν πρέπει να συνταγογραφήσω κάποιο φάρμακο ή εμβόλιο στο παιδί μου τι θα κάνω?

    "Να κάνετε καταγγελία στον υφιπουργό κ. Πετρόπουλο"....

     

    Δηλαδή, δεν χρωστάω ούτε ευρώ (αφού πλήρωσα τ απίστευτο 2,38 ευρώ για το οποίο φαινόμουν ανασφάλιστος) και δεν μπορώ να έχω ασφάλιση για την οικογένεια μου....

  13. Σας ενημερώνω πως το ICE έχει Παράρτημα εδώ στην Ελλάδα με representative και Local Association το οποίο έχει ενεργή δράση και διοργανώνει CPD events με ενημέρωση προς όλα τα μέλη στην Ελλάδα. Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες στο παρακάτω link.

     

    https://www.ice.org.uk/near-you/europe/greece

    • Upvote 2
  14. Αγαπητοί κύριοι,

     

    το IMEchE διαθέτει Ελληνικό παράρτημα το οποίο μπορεί να σας καθοδηγήσει. Αντίστοιχα έχει και Institution of Civil Engineers τοπικό παράρτημα.  Όποιος είτε για το ένα είτε για το άλλο μπορεί να επικοινωνήσει είτε μαζί μου είτε να αναζητήσει το link μέσα από τα αντίστοιχα site.

  15. εντάξει τα μεγάλα συμφέροντα από τη μία που πιέζουν, αλλά και το να βάζεις 200 ξυπόλυτους να διαλύουν ένα πλοίο χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και για το περιβάλλον δεν ότι νομίζω ότι είναι θέμα ανταγωνισμού ώστε να αφανιστούν οι μικρές αδύναμες εταιρίες που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να υπήρχαν. 

  16.  

    Η εμπειρία πιστοποιείται με τα ένσημα που πληρώνει ο εργοδότης στο ασφαλιστικό ταμείο για τον εργαζόμενο εφόσον είναι μισθωτός, αν είναι Ελ.Επ ας φέρνει μαζί στην δουλειά του αποδεικτικά έγγραφα τιμολόγια κτλ. Ο εργοδότης μπορεί να καταλάβει αμέσως αν είναι αληθινή η εμπειρία του υποψήφιου μηχανικού με μερικές ερωτησούλες.

    Οι πιστοποιήσεις υπάρχουν μόνο και μόνο για να κερδίζουν χρήματα κάποιοι οργανισμοί, όσο ποιό πολλές πιστοποιήσεις δημιουργούνται και όσο περισσότερα επίπεδα τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη, βλέπε ECDL που έληξαν και ευτυχώς ελάχιστοι θα μασήσουν για να πάνε να πληρώσουν για ανανέωση.

     

     

    Είναι δυνατόν να γράφεις ότι η εμπειρία πιστοποιείται με τα ένσημα που πληρώνει ο εργοδότης ή με τα τιμολόγια που έχει κόψει?? Αυτά βεβαιώνουν ότι εγώ είμαι ένας έμπειρος μηχανικός???

     

    Είναι δυνατόν να γράφεις ότι οι πιστοποιήσεις και συνέχιση εμπλουτισμού της γνώσης και της εμπειρίας υπάρχουν για να κερδίζουν χρήματα κάποιοι οργανισμοί??? 

     

    Και το παράδειγμα σου με το ECDL......

    • Downvote 1
  17. μα εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα, ότι δηλαδή με πρόσχημα την αναβάθμιση (η οποία θεωρητικά χρειάζεται στα πάντα από την ποιότητα μπέικον μέχρι τη διαστημική τεχνολογία) ο καθένας βγαίνει και λεέι το κοντό και το μακρύ του. Ο συγκεκριμένο συντάκτης ο οποίος όλως τυχαίως είναι Διευθυντής του Τομέα Προγραμματισμού και Διαχείρισης Τεχνικών Έργων ΕΜΠ προτείνει ότι θα πρέπει να εισαχθούν μαθήματα "που θα αφορούν σε περιβάλλον, διοίκηση, οργανωτική συμπεριφορά, διαχείριση - χρηματοδότηση - λειτουργία - αναβάθμιση έργων, σε βάρος του χρόνου διδασκαλίας των παραδοσιακών θεμάτων" δηλαδή μαθήματα του τομέα του. Επιπλέον πιο κλισέ εκφράσεις χωρίς ουσία είχα καιρό να διαβάσω, παραθέτω μερικές εξ αυτών:

    "για να έχει νόημα οφείλει να είναι ριζοσπαστική"

    "η επιστροφή στη βασική αρχή της ολιστικής προσέγγισης των έργων"

    "απαιτεί ορθολογική προσέγγιση και απροκατάληπτη, προοδευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων"

    "ουσιαστική διαβούλευση όλων των αρμοδίων"

     πραγματική μάχη της εποχής μας είναι ανάμεσα στη συντήρηση και στην καινοτομία"

     

    Για το τέλος άφησα το καλύτερο "την πιστοποίηση κοινωνικών δραμάτων που αφέθηκαν να δημιουργηθούν" όταν οι φοιτητές διαγράφονται μετά από επτά έτη σπουδών. Ο καλύτερος σχολιασμός πιστεύω είναι το παραπάνω βίντεο...

     

    Έχω την εξής απορία. 

    Καταλαβαίνω ότι διαφωνείς με την ανάπτυξη του κειμένου και τον τρόπο γραφής του,  διαφωνείς και με την άποψη του για την ανάγκη εξσυγχρονισμού της ύλης και των αναγκών διδακτικής γνώσης σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις του επαγγέλματος? Δηλαδή όπως αναφέρει να εισαχθούν μαθήματα "που θα αφορούν σε περιβάλλον, διοίκηση, οργανωτική συμπεριφορά, διαχείριση - χρηματοδότηση - λειτουργία - αναβάθμιση έργων?

  18. για μένα το καλύτερο είναι η άλλη πιστοποίηση

    "Διαμόρφωση κατάλληλου επαγγελματικού υποβάθρου με στοχευμένη συμπληρωματική κατάρτιση κατά την διάρκεια των σπουδών και διευκόλυνση των νέων αποφοίτων στην πιστοποίηση προσόντων από επαγγελματικές ενώσεις." (μυγα 1/2)

    δηλ. πάρτε ένα ..χαρτο από μας που ξέρουμε ότι δεν έχει καμία πλέον αξία στην αγορά εργασίας αλλά για να δουλέψετε τραβάτε για πιστοποιήσεις (που μπαίνουν ήδη από το παράθυρο και υπήρχαν και στις περιβόητες μελέτες για τα ΕΔ: Planet, Αυγητίδης κλπ κλπ) βλ. ΠΕΑ, ελεγκτές δόμησης κ.α.

     

    Αξιότιμε imhotep, η πιστοποίηση των προσόντων είναι το διαβατήριο για την παγκόσμια αγορά εργασίας και δυστυχώς στην Ελλάδα κοιτάζουμε μόνο τις πολιτικές κατευθύνσεις των σχολών και του τεχνικού επιμελητηρίου.

    Όποιος σοβαρός μηχανικός αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό (και στις μέρες μας είναι πάμπολοι), το πρώτο πράγμα που ζητούν οι σοβαρές εταιρίες είναι πιστοποίηση των προσόντων τους και της επαγγελματικής τους καριέρας. Πως βεβαιώνει και πιστοποιεί ένας σοβαρός μηχανικός με 10-15 χρόνια εμπειρίας ότι είναι αυτός που λέει? Από το βιογραφικό του? Αυτό είναι αστείο. Σήμερα, που η συγγραφή βιογραφικών είναι ολόκληρη επιστήμη, οι εταιρίες ζητούν πιστοποίηση της επαγγελματικής γνώσης και εμπειρίας.  Το προ 15ετίας πτυχίο δεν λέει τίποτα! 

     

    Το πτυχίο πρέπει να είναι το εφαλτήριο της επαγγελματικής καριέρας και όχι η κορνίζα που θα μοστράρουμε για όλη μας τη ζωή.   

    Η καταγεγραμμένη συνεχόμενη ανάπτυξη της γνώσης και της εμπειρίας είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο σύγχρονος μηχανικός και αυτό γίνεται μόνο μέσα από την πιστοποίηση. Όσοι έχουν αναζητήσει την τύχη τους έξω από τα σύνορα του Ελαδιστάν καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.

    • Upvote 3
  19. με άνεση κερδίζει το βραβείο "ΜΠΟΥΡΔΑ ΑΡΘΡΟ 2014" (κρίμα που έχει γίνει η απονομή του 2013 αλλιώς θα σάρωνε κι εκεί)

     

    α. Θα μπορούσες να αιτιολογήσεις πως αποδίδεις το παραπάνω βραβείο??

     

    β. Θεωρείς ότι η σχολή των πολ.μηχ. θα πρέπει να παραμείνει η ίδια και να μην αναβαθμιστεί στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας και πρότυπα διδακτικής εφαρμογής? 

    • Upvote 4
  20. To Institution of Civil Engineers, UK διοργανώνει το διεθνές συνέδριο European Local Association Conferenceφέτος στη χώρα μας.

     

    Πρόκειται για πενθήμερο συνέδριο με παρουσίες φορέων και μηχανικών από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

     

    Την Παρασκευή 09/05/2014 θα πραγματοποιηθεί Τechnical Conference με θέμα Greece, a Sea and Land transportation Hub through the Centuries.

     

    Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω link και στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο.

     

    http://icelocal.gr/p...e_Programme.pdf

     

    Download attachment: ELAC 2014 Technical Conference Programme.pdf

     

    Πηγή: http://www.ypodomes....

     

    Click here to view the είδηση

  21. STOP στη σύγκριση και σύγχιση μεταξύ ακαδημαικών προσόντων και επαγγελματικών προσόντων!!!

     

    Κάποιος με 5 χρόνια σπουδές μπορεί να έχει λιγότερες επαγγελματικές γνώσεις και ικανότητες από κάποιον με 4 χρόνια σπουδές αλλά σημαντική και σεβαστή εμπειρία. 

    Οι σφραγίδες και οι υπογραφές πρέπει να δίνονται με την επιβεβαίωση της επαγγελματικής γνώσης και όχι της ακαδημαικής. 

    Ποιον θα εμπιστευτώ περισσότερο?? Έναν απόφοιτο του ΕΜΠ με 5 χρόνια σπουδές και μία σφραγιδάρα από το ΤΕΕ από την πρώτη μέρα του στην αγορά εργασίας ή έναν απόφοιτο του εξωτερικού με 3 ή 4 χρόνια σπουδές αλλά σεβαστη και σημαντική καριέρα  και επαγγελματική γνώση είτε σε μελέτη είτε σε κατασκευή???

     

    Ένας απόφοιτος από αγγλική σχολή μπορεί να εργαστεί από την πρώτη μέρα σε κάποια εταιρία αλλά μόνο μετά από 4-5 χρόνια και αφού φτύσει αίμα και  μπορεί να δώσει εξετάσεις για να πάρει τον τίτλο του Chartered Engineer. Και αφού τον πάρει οφειλει να αποδεικνύει ετησίως ότι αξίζει να διατηρεί αυτό τον τίτλο. 

     

    Γι αυτό 

     

    STOP στη σύγκριση και σύγχιση μεταξύ ακαδημαικών προσόντων και επαγγελματικών προσόντων!!!

     

    άλλο το ένα άλλο το άλλο!

    • Upvote 3
    • Downvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.