Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιάννης1

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Γιάννης1

  1. και πολλά κιλά ηθοποιός εκεί που χρειάζεται. δε θυμάμαι τον τίτλο (πρέπει να είναι το "Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι"), αλλά μου έχει μείνει η έκφραση του στην τελευταία σκηνή που μόλις έχει βρεθεί στο πεδίο βολής με το φορτηγό του. η πιο χαρακτηριστική έκφραση παράνοιας. και μη ξεχνάμε βέβαια και όλο τον παραλογισμό στα ΘΒ (καλύτερο βέβαια το πρώτο) και φυσικά την ταινία έμβλημα και σχετική με το φόρουμ Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης!!!!
  2. εκπληκτικό βιβλίο με νόημα: Το εκκρεμές του Φουκώ του Έκο. είναι ό,τι θα ήθελε να είχε γράψει ο Νταν Μπράουν αλλά δεν έχει το επίπεδο (του οποίου έχω διαβάσει τρία βιβλία, τα βρήκα ενδιαφέροντα αλλά εντελώς κενά ουσίας, κοινώς δε θα είχα πάθει κανένα κακό αν δεν τα είχα διαβάσει). Πρόκειται για το απόλυτο βιβλίο συνομωσίας, με πολλά ιστορικά στοιχεία τόσο περίτεχνα μπλεγμένα με τη μυθοπλασία που πραγματικά νομίζεις ότι διαβάζεις αληθινή ιστορία. και πέρα από τη γραφή, για την οποία ο Έκο είναι διάσημος, μιλάμε για ένα βιβλίο με απίστευτη πλοκή και το οποίο στο τέλος (κατά τη δική μου τουλάχιστον άποψη) αποτελεί έναν πραγματικό ύμνο για τη ζωή. το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, με την προτροπή να ξεπεράσουν την όποια πλήξη ή μπούχτισμα, λόγω των πολλών πληροφοριών, μπορεί να προκαλέσουν οι πρώτες περίπου 150 σελίδες.
  3. συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω το sheitan (http://www.imdb.com/title/tt0450843/). πολύ δυνατό αν και πολύ αμφιλεγόμενο. σε κωμωδίες πρέπει αν προσθέσουμε το "άκρως τρελός και απόρρητο" (top secret), τη φιλμογραφία των αδερφών Μάρξ και φυσικά το μεγαλύτερο έλληνα ηθοποιό (συγχωρείστε με για την υπερβολή αλλά βάζω μέσα και την όλη στάση και τη ζωή του σαν δημόσιο πρόσωπο) Θανάση Βέγγο.
  4. ευχαριστώ για την υποστήριξη!!! το π το θεωρώ τέλειο αλλά κυρίως για "θετικά" μυαλά, και το The Fountain ένα αριστούργημα και ίσως από τις πιο ολοκληρωμένες ταινίες που έχουν φτιαχτεί (αισθητική, ερμηνείες, σκηνοθεσία, το όλο νόημα). το ρέκβιεμ εξαιρετικό αλλά τελείως μαύρο. τέλος ο Παλαιστής μου φάνηκε αρκετά κλισέ, αν και ο Μίκυ Ρουρκ ήταν πραγματικά καλός
  5. απίθανο. αν είσαι τυχερός μπορεί να δεις μπροστά στα μάτια σου τα καλύτερα (και τα χειρότερα). δε βλέπω το λόγο να μην είναι αληθινό.
  6. θα συμφωνήσω με πολλές από τις προηγούμενες προτάσεις, και θα προσπαθήσω να προτείνω κάποιες διαφορετικές ταινίες: για όποιον έχει σε εκτίμηση τον γαλλικό κινηματογράφο προτείνω το 13 Τζαμέτι http://www.imdb.com/title/tt0475169/ απλά εξαιρετικό και ανατρεπτικό. επίσης έχω μία λατρεία στον Αρονόφσκι (π, ρέκβιεμ για ένα όνειρο, πηγή της ζωής), αν και δεν τρελάθηκα με τον παλαιστή. και αν και είμαι φαν της επιστημονικής φαντασίας, το blade runner δε μου είπε κάτι ιδιαίτερο και θεωρώ επίσης ότι η μουσική δε μου "έδεσε" πολύ με την αισθητική της ταινίας.
  7. γεια σας, επειδή κατάφερα να βγάλω μία άκρη, απαντάω εγώ στο μήνυμα μου μήπως και μπορέσω να βοηθήσω κάποιον άλλο. 1. από τη στιγμή που μπαίνει στη μέση το ΤΣΜΕΔΕ, αυτός είναι υποχρεωτικά και ο κύριος ασφαλιστικός φορέας. 2. δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο πρότυπο για τον ακριβή υπολογισμό της τελικής σύηνταξης, απλά γιατί δεν έχει βγει κάποιος στη σύνταξη ακόμη για ασφαλισμένους μετά το 1993. οι όποιες λεπτομέρειες βρίσκονται στο νόμο 2084/92 (όποιος μπορεί να βγάλει άκρη). 3. Το σημαντικότερο: σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση είναι να καθοριστεί κοινό πλαφόν σε όλες τις συντάξεις καθώς και να ισχύει για όλα τα επικουρικά ότι θα βρίσκονται κατά το μέγιστο στο 20% του ποσού της κύριας σύνταξης. το μόνο που μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά ταμείο είναι το ποσό του εφάπαξ. στο δια ταύτα: από τη στιγμή που όταν θα βγούμε εμείς στη σύνταξη (αυτή τη στιγμή είμαι περίπου 32) το πιθανότερο είναι η σύνταξη να είναι κοινή για όλους τους μισθωτούς αναλόγως του εισοδήματος του, τελικά το όλο πράγμα είναι κατά βάση τζόγος ως προς το ποιο ταμείο θα δίνει ενδιάμεσα τις καλύτερες παροχές και ποιο έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μην καταρρεύσει.
  8. επειδή είμαι μεν Μηχανολόγος Μηχανικός, αλλά απασχολούμενος σε εντελώς άσχετο κομμάτι, τελικά αυτό που περιμένει η αγορά από ένα μηχανικό εν γένει είναι (κατ εμε) τα παρακάτω: -ευφυία,αντίληψη,δυνατότητα αφομοίωσης -προσαρμοστικότητα -ευελιξία -αποτελεσματικότητα, και άλλα πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τα παραπάνω δεν εμπεριέχουν ίχνος ελιτισμού ή έπαρσης, απλά αυτή είναι η εικόνα που έχω αποκομίσει από ανθρώπους (συναδέλφους και εργοδότες) με τους οποίους έχω συνεργαστεί
  9. καλησπέρα, είμαι μηχανολόγος μηχανικός αλλά πρόσφατα προσελήφθην στην Τράπεζα της Ελλάδος ως μισθωτός, σε αντικείμενο εντελώς άσχετο με αυτό του μηχανικού. Δυστυχώς πλέον και εκεί θα υπαγόμαστε στο ΙΚΑ. γνωρίζοντας ότι μπορώ να έχω μόνο έναν κύριο ασφαλιστικό φορέα, τελικά από που με συμφέρει να πάρω σύνταξη? έχω κάνει λάθός ότι η μέγιστη σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ είναι κάτω από 2.500? γιατί η σύνταξη που θα πάρω από την τράπεζα (αν με το καλό) θα έιναι κατά πολύ μεγαλύτερη, όπως σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο και το εφάπαξ. όποιος έχει μία αντίστοιχη εμπειρία ή γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει αν μπορεί. ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.