Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άκης

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Άκης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. avgoust δεν έχει σχέση η διακοπή εργασιών εδώ έχουμε σε ένα εξ αδιαιρέτου οικόπεδο 50-50 με κάθετη που το ένα τμήμα έχει κτιστεί και έχει εξαντληθεί ο ΣΔ και διαπιστώνεται ότι με τις ευλογίες της πολεοδομίας έγινε υπέρβαση κατα μια λουριδια γης 40-50 εκ και ο έτερος που τώρα προσπαθεί να βγάλει άδεια. Το ερώτημα είναι είναι τι γίνεται τώρα. Γενικά η υπάλληλος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο Μήπως ξέρει κάποιος τι έγινε τελικά με το κτίριο στη Γλυφάδα που η άδεια βγήκε και έδειχνε πρασιά 4μ αντί για 6μ που ήταν οι όροι δόμησης και όταν τελειωσε το κτιριο τοτε κατάλαβαν ότι το είχαν βάλει 2 μ μπροστά (συμφωνα με την άδεια νόμιμο μεν αλλά ....) Ποιος φέρει την ευθύνη εδώ ο μηχανικός ή ο υπάλληλος της πολεοδομίας? (παρόλο που τόσα μάτια το είδαν κανείς δεν το κατάλαβε παρα μόνο όταν ήταν αργά)
  2. Παντως και η υπάλληλος στην πολεοδομία τα έχει λιγο χαμένα μου λέει ότι θα συνεννοηθεί και με τη προϊσταμένη
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω βρει διαφορα πολύ ενδιαφέροντα στο φορουμ για εξ αδιαιρέτου με κάθετη συνιδιοκτησία αλλά για αυτό που θέλω δεν έχω βρει κάτι. Σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο με κάθετη συνιδιοκτησία 50-50 το κτίσμα του ένος εκ των δυο συνιδιοκτητών έχει μπει μέσα στο οικόπεδο του άλλου κατα μια λωρίδα 40 με 50εκ. Στο τοπογραφικό του πρώτου συνιδιοκτήτη στην άδεια του κτιρίου παρόλο που φαινόταν στο τοπογραφικό ο υπάλληλος της πολεοδομίας δεν το προσεξε ότι ο ένας εκ των δύο έχει μπει μέσα στο άλλον. Στο τοπογραφικό του δεύτερου συνιδιοκτήτη (που το κάνω εγώ) και αντιγράφω το παραπάνω τοπογραφικό ο υπάλληλος το είδε. Το ερώτημα είναι αν το κτίριο που μπαίνει στο οικόπεδο του αλλου συνιδιοκτήτη θεωρείται αυθέραιτο ή με μια συνυπογραφή και των δυο ιδιοκτητών δεν υπάρχει πρόβλημα? Το γνωρίζω ότι η πολεοδομία το βλέπει σαν ένα οικόπεδο και να επισημάνω ότι οι σχέσεις των συνιδιοκτητών είναι άριστες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.
  4. aithilenio μιας και ανήκεις στο χώρο καλό είναι να ξέρεις πως όταν κανείς υπογράφει σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ αναφέρεται ρητά στη σύμβαση υδροδότησης πως οι της ΕΥΔΑΠ ουδεμία ευθύνη φέρουν για ζημιές σε περίπτωση που δεν υπάρχει δικλίδα αντεπιστροφής στη σύνδεση ( κλαπέ) τσακ μπορείς να μου πεις που το λέει ο κτιριοδομικός ότι υποχρεούται ο καθείς για βαλβίδα αντεπιστροφής? γιατί αν το λέει κάπου μιλάμε πλέον ότι το ανωτέρω ισχύει γα όλη την Ελλαδα. αμικο μην ανησυχείς κάτι θα πάρεις αρκεί το δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής να έχει παραληφθεί από την ΕΥΔΑΠ.
  5. μαλλον για μελέτη εξωτερικής θερμομόνωσης το ψάχνω η οποία θα μπορούσε να μην γίνει και ποτέ απλά θέλω να δω αν μπορεί αν έχει τόσο πάχος
  6. έχει απόλυτο δίκιο ο panos ας μας δώσει ο οιοσδήποτε εγκεκριμμένα σχέδια και θα τα βγάλουμε όλα ότι αποκλίνουν από τα όρια και όχι μόνο 5 και 10 εκ. στην περίπτωση τη δική μου μπορεί να το πιστεύετε αλλά στην πράξη εφαρμογής που έγινε δεν υπάρχουν συντεταγμένες μιας και είχε γίνει τη δεκαετία του 80 αυτό σημαίνει κατ εμέ ότι τα όρια μεταξύ των οικοπέδων δεν είναι και απόλυτα καθορισμένα Το όμορο οικόπεδο είναι μεν χτισμένο αλλά δεν έχει κολλήσει σε αυτή τη πλευρά απλά έχει μαντροτοιχο τον οποίο ο γείτονας τον θεωρεί εξ ημισείας.
  7. Σκέφτομαι μήπως αυτή τη διαφορά των 20-25εκ την έδειχνα στα νέα σχέδια σαν αντισεισμικό άρμο. Άλλους που ρώτησα μου είπαν να πάω με τα εγκεκριμμένα σχέδια γιατί θα μπλεξω. Εξάλλου μου λένε ότι και αυτοψία να γίνει η πολεοδομία ποτέ δεν ρίχνει προστιμο για διαστάσεις κτιρίου που έγιναν μικρότερες. Όπως και να έχει μήπως ξέρει κάποιος τη διαδικασία νομιμοποίησης σε περίπτωση που δεν έχω βγει εκτός νομίμου περιγράμματος
  8. Συνάδελφοι έψαξα στο φόρουμ για κάτι σχετικό αλλά δεν βρήκα κάτι. Κτίριο κατασκευάστηκε το 1987 με ΓΟΚ του 1985 και διαπιστώνω τώρα ότι είναι όλο εντός νομίμου περιγράμματος απλά η μια πλευρά του που έχει κατασκευαστεί μικρότερη και επίσης αντί να κολλάει στο όρια του γείτονα του έχει χαρίσει 25 με 30εκ με αποτέλεσμα να χάνει περι τα 6 τετραγωνικά στον όροφο. Στη περίπτωση αυτή το κτίριο θεωρείται αυθαίρετο, δεδομένου ότι αποκλίνει της αδείας? Τι γίνεται? Το θέμα με ενδιαφέρει γιατί ενδιαφέρομαι για προσθήκη καθ ύψος οπότε ο ιδιοκτήτης ενώ φαίνεται βάσει αδείας ότι έχει κτίσει κάποια τετραγωνικά αυτός έχει κτίσει λιγότερα και το πρόβλημα αν πάω με τα σχεδία αδείας θα μεταφερθεί και στους πάνω ορόφους. Ευχαριστώ για οιαδήποτε απάντηση.
  9. Γνωρίζει κάποιος τι θα συμβεί αν κάποιος δεν καταφέρει να πληρώσει το πρόστιμο μέχρι τις 28-4-11? (μιλάω φυσικά για ημιυπαιθριο που έχει πάρει αριθμό πρωτ. το Δεκέμβριο του 2010.) Στη πολεοδομία Αγ. Παρασκευής που ρώτησα μου είπαν ουδείς γνωρίζει.
  10. η παρακάτω διεύθυνση νομίζω λύνει όλες τις απορίες http://www.cement.org/buildings/tech_note_floor_openings.pdf
  11. και γιατί 0,50μ απόσταση από τη γωνία και όχι ακριβώς δίπλα στη γωνία?
  12. JEK τι παραπάνω στοιχεία θα ήθελες από αυτά που σου δίνω. κτίριο του 1960-70 πλάκα από τις δυο (συνεχόμενες) πλευρές πακτωμένη από τις άλλες δυο αρθρωτή, φορτία 2 μοινιμο και κινητό. Διαστάσεις των δυο οπών που περνάνε αγωγοί Φ100 , υπάρχει και άλλη μια οπή ακριβώς στο κέντρο της πλάκας διαστάσεων 0,50*0,50μ. και σκεφτόμαστε που είναι καλύτερα να ανοίξουμε μια ακόμα οπή 0,25*0,25μ για λιγότερη επιβάρυνση της πλάκας.
  13. θα συμφωνήσω μαζί σου. Γιατί όμως είναι τόσο αναγνωρισμένο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.