Μετάβαση στο περιεχόμενο

tpanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.814
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    20

Είδηση Σχόλια δημοσιεύτηκε από tpanag

  1. On 1/8/2018 at 7:27 ΜΜ, fotislit said:

    εχω υπολογιστη με windows 7... πως θα βγαλω τον internet explorer 11... και θα το υποβαθμισω σε 10....???

    απο τον πινακα ελέγχου και την προσθαφαιρεση προγραμματων δε μπορω να βρω ποια ειναι η ενημέρωση των windows για τοι οδηγιες..

    https://stackoverflow.com/questions/20043971/how-to-downgrade-from-internet-explorer-11-to-internet-explorer-10#

    Εναλλακτικά κατέβασε μια virtual machine Windows 7 με ΙΕ9 (αναφέρεται και σε κάποιο από τα μηνύματα στο παραπάνω topic) και κάνε τη διαδικασία μέσα από το vm.

     

    Υ.Γ. Δεν αρκεί το downgrade σε IE10 από όσο θυμάμαι. Χρειάζεται κι άλλο σε ΙΕ9.

  2. 3 ώρες πριν, sdim said:

    Αυτό για το δημόσιο κλειδί το γνωρίζω ότι υπάρχει ως τεχνολογία αλλά δεν έχω δει κάτι σχετικό στις οδηγίες του ερμης και του ΤΕΕ.

     

    Προσωπικά έχω κλειδί από το ΕΡΜΙΣ από παλιά, πριν συνδεθεί με το ΤΑΞΙΣ.

    Πως δημιουργείς το δημόσιο κλειδί που θα ανεβάσεις στο ΤΕΕ;

    Ψηφιακά πιστοποιητικά έχεις. Όχι "κλειδί" σκέτο. Το ίδιο ισχύει για όλους μας είτε παλιούς είτε νέους. Τα κλειδιά δημιουργούνται κατά τη διαδικασία οπότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο εσύ. Το πιστοποιητικό (αρχείο .cer) το οποίο κάνεις export από την ΑΔΔΥ σου και ανεβάζεις στο ΤΕΕ είναι το ίδιο με αυτό που υπάρχει εδώ και μπορεί να το κατεβάσει οποιοσδήποτε, περιέχει το δημόσιο κλειδί σου και μόνο. Το ιδιωτικό κλειδί σου βρίσκεται κρυπτογραφημένο και αποθηκευμένο μόνο στην ΑΔΔΥ σου και είναι μη ανακτήσιμο και μη χρησιμοποιήσιμο χωρίς φυσική πρόσβαση στο token και γνώση του ΡΙΝ. Το ΤΕΕ ζητάει να ανεβάσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό και άρα το δημόσιο κλειδί μας για να συνδέσει το φυσικό πρόσωπο sdim με τον Πολιτικό μηχανικό sdim που έχει καταχωρημένο στα μητρώα του και να ελέγξει τα επαγγελματικά του δικαιώματα. Για να μην το κάνει μέσω του "ΕΡΜΗ" κάθε φορά ο οποίος μάλιστα συνήθως "σέρνεται". Μην ασχολείσαι άλλο με το θέμα είναι όπως πρέπει οργανωμένα τα πράγματα.

  3. On 27/7/2018 at 9:19 ΜΜ, sdim said:

    Τέλος θεωρώ απαράδεκτη την δυνατότητα ανεβάσματος του πιστοποιητικού του μηχανικού στο ΤΕΕ. Ουσιαστικά δίνει ο μηχανικός την δυνατότητα σε κάθε άτομο με πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ να υπογράφει οτιδήποτε με την ψηφιακή του υπογραφή η οποία νομικά είναι πλήρως ισοδύναμη με την φυσική υπογραφή.

    Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η ψηφιακή υπογραφή απαρτίζεται από 2 κλειδιά. Το δημόσιο και το ιδιωτικό. Στο ΤΕΕ ανεβάζουμε μόνο το δημόσιο κλειδί μας το οποίο είναι εξάλλου απαραίτητο στον οποιοδήποτε θέλει να επαληθεύσει την εγκυρότητα της υπογραφής μας και διαθέσιμο άλλωστε στον οποιοδήποτε για κατέβασμα από τη σελίδα του "ΕΡΜΗ". Το ιδιωτικό κλειδί μας (με το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει ο κίνδυνος που αναφέρεις) παραμένει κρυπτογραφημένο αποκλειστικά στη συσκευή και πρόσβαση σε αυτό έχουμε μόνο εμείς (με το password που ορίσαμε).

    On 28/7/2018 at 9:18 ΠΜ, El_Grekco said:

    Είναι τουλάχιστον φαιδροί. Για να μην πω κάτι πιό βαρύ.

    Τα πιστ/κα σκληρής αποθήκευσης απαιτούν internet explorer 10,9,8 και όχι 11.

    Η πλειοψηφία των μηχανικών δουλεύει με Windows 10 τα οποία ΔΕΝ είναι συμβατά με ΙΕ 10 9,8

    Έχω φάει τα μούτρα μου χωρίς αποτέλεσμα.

    Δοκίμασα παλιές εκδόσεις Firefox , δοκίμασα emulation τον IE 10 στον 11, τίποτα.

    Το κορυφαίο είναι σε ένα how to της aped συμβουλεύει.

    Αν δεν τα καταφέρετε ..... δοκιμάστε σε άλλο μηχάνημα.

    Δλδ βρείτε (αγοράστε) laptop με windows 7.

    Έλεος δηλαδή

    Άσε μετά τις απαιτούμενες προδιαγραφές της Κτηματολόγιο Α.Ε. γιά τα τοπογραφικά , layers κλπ......

    Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να τα σκάσεις σε κάποια εταιρία λογισμικου και να κάνεις τη δουλειά σου ευκολότερα.

    Κάποιος πρέπει να τους κράξει.

    Το ΤΕΕ ? Οι επιστομονικοί σύλλογοι ?

    Κάποιος τέλος πάντων!

    Υπολογιστής με Win 7 και IE 9 χρειάζεται μόνο μια φορά κατά την αρχική εγκατάσταση των πιστοποιητικών στην ΑΔΔΥ. Από τότε και μετά η ΑΔΔΥ λειτουργεί κανονικά και υπογράφουμε χωρίς πρόβλημα και σε Windows 10 και χωρίς καν Internet Explorer. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν μας ζητάνε να αγοράσουμε laptop με Windows 7 για τη διαδικασία των 5 λεπτών της αρχικής εγκατάστασης. Όσο για τις προδιαγραφές, καταλαβαίνω ότι φαίνονται δύσκολες και η διαδικασία γίνεται πιο απαιτητική, αλλά για όσους έχουν ασχοληθεί με GIS και μελέτες κτηματογράφησης είναι σχεδόν αυτονόητος σαν τρόπος σχεδίασης. Κάποια στιγμή έπρεπε να ξεπεράσουμε τη λογική ότι το τοπογραφικό είναι 4 γραμμές, βορράς, και dtext για το υπόμνημα όλα στο layer 0, τυπώνουμε σφραγίζουμε και τέλος. Αυτό το "ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε" είναι ένας από τους βασικούς λόγους που απαξιώθηκε το τοπογραφικό.

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.