Μετάβαση στο περιεχόμενο

maria1175

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Λόγω του ότι με τον σύζυγο είμασταν μακριά από τον τόπο που φτιάχναμε το σπίτι αποφασίσαμε να το δώσουμε σε εργολάβο για να μην ψάχνουμε για μαστόρους. Τελικά το πράγμα έγινε πολύ χειρότερα Ούτε το παρέδωσε όταν είχαμε πει Ολο τον Απρίλιο δεν εμφανίστηκε να κάνει υποτίθεται (έτσι νόμιζα) ψιλομερεμέτια αλλά το χειρότερο... τα υδραυλικά τρέχουνε μέσα από τον τοίχο... ο ηλεκτρολόγος του έχει κάνει την χειρότερη δουλειά ever δεν ακολούθησε καν το σχέδιο που ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ αλλά οι πρίζες στραβές. από μέσα από τα κουτιά τους. μερικές πρίζες δεν έχουνε καλώδια από πίσω πως το έκανε αυτό άγνωστο. το καλώδιο της κεραίας το πέρασε μέσα από το τζάκι για να το ανεβάσει στην ταράτσα!!! ο αλουμινάς του, ή τελος πάντων αυτός που τα τοποθέτησε, δεν ήξερε τι έκανε. εκτός του ότι όλοι οι μηχανισμοί ήταν χαλασμένοι, στα παράθυρα γύρω γύρο υπάρχει ένας πόντος σιλικόνι. βλέπεις απέναντι μέσα από την διαφάνειά της. Τώρα το μεγάλο μου ερωτηματικό είναι το εξής: εγώ του οφείλω περίπου 7.000 ακόμα για να ξοφλήσουμε. Τουλάχιστον σύμφωνα με το λογαριασμό που μου είχε κάνει αρχικά. βεβαίως τώρα έχω προσλάβει άλλον υδραυλικό και άλλον ηλεκτρολόγο για να σώσει ότι σώζεται. καθώς επίσης πήρα πλακά για να τελείωσει αυτά που δεν είχε τελειώσει ο προηγούμενος. γυψαδόρο για να τελειώσει. τζακά για να τελειώσει. πήρα άνθρωπο για να κάνει μόνωση στην ταράτσα. τι να κάνω ? να τον ξεχρεώσω γιατί δεν θα βγάλω άκρη ή να το πάω δικαστικά??
  2. γεια σας και από εμένα που μπορώ να βρώ ξυλόμαλλο ή διογκωμένο φελλό ? εννοείται ότι ενδιαφέρομαι για μόνωση. και αν γνωρίζει κάποιος το κόστος αν τμ. ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. achille δεν είπα πότε ότι δεν έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης, που τότε δεν ήμουν εγώ. Απλά θεωρώ ότι ο μηχανικός δίνει λύσεις και προβλέπει μελλοντικά προβλήματα που ένας απόφοιτος δημοτικού ή ένας οποιοσδήποτε κοινός θηνός δεν μπορεί να τα σκεφτεί και πολλές φορές να τα φανταστεί. Αλλιώς όλοι θα είμασταν μηχανικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και ότι άλλο χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή. Εγώ πήγα σε μηχανικό εδώ στην Αθήνα να αλλάξω τα σχέδια και μου είπε τα μπορώ, τα μη μπορώ, τις σωστές και τις λάθος σκέψεις μου. Το φτιάξαμε ουσιαστικά μαζί το σχέδιο. Και μου εξηγούσε βήμα βήμα. Δεν αποφάσιζε και δημιουργούσε. Δεν είχα όμως κανένα λόγο στα αρχικά σχέδια, όταν μπαινανε τα θεμέλια. Τέλος πάντων, ο καθένας έχει τις απόψεις του. και εγώ ειδικά από θέμα καλαισθησίας θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος ημιυπαίθριος είναι τελείως δυσλειτουργικός "άσχημος" και άβολος. και ένα άλλο ερώτημα.. έχετε ακούσει από κάποιον που έκλεισε τον ημιυπαίθριο να το μετάνοιωσε??
  4. Να ενημερώσω για κάτι, το συγκεκριμένο σπίτι που λέω βρίσκεται σε επαρχία. Τι σημαίνει αυτό... Σημαίνει ότι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ο συγκεκριμένος μηχανικός θεωρείται πρώτος στο είδος του στην περιοχή.. και με τις σωστές γνωριμίες για να σε βοηθήσει, απλά εγώ τον θεωρώ ότι έχει μείνει πίσω στην νοοτροπία και στις σημερινές ανάγκες ενός σπιτιού. Δεν ξέρω ακριβώς τι θα εππηρεαστεί αν εγώ κλείσω έναν ημιυπαίθριο ο οποίος όπως είπα και πριν είναι ουσιαστικά κλειστός με μόνο κενό μπροστά. Σε μία περιοχή που ουσιαστικά το καλοκαιρί είναι μόνο έναν μήνα το χρόνο. Οποτε τι να τον κάνω αυτόν τον χώρο τους υπόλοιπους 11 μήνες? Αν υπάρχει κάποια γνώμη πάνω σ' αυτό παρακαλώ πείτε την μου ώστε να μην τον κλείσω και να τον αξιοποιήσω ως κάτι άλλο. Αααα και μπροστά από αυτόν τον υμιυπαίθριο σε λιγότερο από 3 μέτρα βρίσκεται πολυκατοικία... ΥΓ: Αν κάτι νομιμοποιηθεί παύει να είναι παρανομία. ΥΓ 2: Και η συγκεκριμένη "παρανομία" για εμένα υπάρχει μόνο για να κερδίζουν ...κάποιοι.... Οπως έχει ήδη εννοηθεί στην συγκεκριμένη ενότητα.
  5. Εγώ θα πω κάτι πολύ απλό. Γιατί προφανώς θίχτηκαν κάποιοι. Σε όσα σπίτια έχω πάει δεν έχω δει ανοιχτό τον ημιύπαιθριο χώρο. και ειδικότερα στις παλαιότερες κατοικίες. Δεν διαφώνω ότι αν έχεις 200 τ.μ. σπίτι μπορείς άνετα να πεις ότι το κάνω 180 και βάζω έναν ημιύπαιθριο αλλά ακόμα και έτσι συνήθως το κλείνουν και το κάνουν είτε δωμάτιο είτε αποθήκες. Ισως αν σας έβαζα το σχέδιο θα καταλαβαίνατε τι εννοώ τα μπαλκόνια είναι μικρά και ο ημιυπαίθριος τεράστιος. Οσο για τον ιδιοκτήτη, όταν ο άνθρωπος κάνει 3 δουλειές για να μπορέσει να χτίση το σπιτάκι του, με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα. υπολογίζει ότι τα χρήματα που θα δώσει στον μηχανικό πάνε να πιάσουν τόπο. και ότι θα του φέρει την καλύτερη λύση στο τραπέζι. Τέλος πάντων, εγώ εύχομαι να περάσει νόμος όχι για τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων αλλά για την νομιμοποίησή τους! και ξέρετε ότι σε 2 μηχανικούς που έχω πάει το σχέδιο μου είπαν ότι το σχέδιο είναι από παππού τουλάχιστον 60 χρονών πριν εγώ πω κάτι. βλέπετε το δωμάτιο των γονέων βγαίνει απευθείας στην κουζίνα κάτι που κάνανε οι παλιοί. χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν. Τέλος πάντων. περιμένοντας για μια φορά τον νόμο να γίνει προς το συμφέρον του απλού πολίτη. Φιλικά
  6. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το πουλήσω... βλέπεις όσο και λάθος να έκανε η μητέρα μου... αυτό το σπίτι φτιάχτηκε με πολύ ιδρώτα. Αν μου λες όμως να δολοφονήσω τον μηχανικό αυτό μάλιστα. Οσο για τον ημιυπαίθριο εννοείτε ότι περιμένω να βγει ο νόμος ώστε να τον κλείσω νόμιμα.. .αλλιώς θα δω. Πάντως, δεν ξέρω αν ο αρχιτέκτων/ μηχανικός έφτιαξε τόσο μεγάλο ημιυπαίθριο για αισθητικούς λόγους ή απλά πήρε δίπλωμα νύχτα. Γιατί τώρα πείτε μου ειλικρινά εσείς οι μηχανικοί, τον σκοπό τον ημιυπαίθριων χώρων? οκ αν είναι να κάνεις μεγάλο κήπο, αυλή κλπ αλλά μέσα στο σπίτι τι χρειάζεται ο ημιύπαιθριος? άλλο το μπαλκόνι και οι μεγάλες βεράντες αλλά ένας ημιύπαιθριος κλειστός από 3 μεριές και από πάνω και ανοιχτός μόνο μπροστά τι ρόλο μπορεί να έχει? πως μπορεί να εξυπηρετήσει μια οικογένεια? Από όσο ξέρω ο μηχανικός είναι για να προτείνει λύσεις ώστε το σπίτι να είναι ΚΑΙ λειτουργικό. θα μπορούσε να φάει ίσα από των εσωτερικό χώρο και να κάνει μπαλκονάρες αλλά αυτός έκανε ένα κλουβί και δεν μπορώ ούτε καν να του βάλω κάγκελα!!! και το έχω δει και άλλου αυτό!
  7. Επειδή εγώ δεν είμαι μηχανικός αλλά μια ταπεινή με ελάχιστο εισόδημα, που η καλή η μανούλα πρόβλεψε να μου γράψει ένα σπιτάκι.. το οποίο όμως πρέπει εγώ να τελειώσω. Το σπίτι ως σύνολο είναι 95 τ.ν. και έχει ένα ημιυπαίθριο 30 τμ!!!! συν τα μπαλκόνια του βεβαίως. Εγώ τι να τον κάνω 30 τ.μ. ημιυπαίθριο χώρο? να βάλω γκαζόν ? να τον κάνω κήπο. από πάνω είναι ταράτσα... γιατί αντί ο μηχανικός της μάνας μου να προβλέψει και να κάνει και τα 2 διαμερίσματα 115 τ.μ. έκανε το ένα 125 και τον άλλο όροφο 95 με 30 τμ. ημιυπαίθριο. Εγώ μια 4μελης οικογένεια δηλαδή να ζήσουμε με 2 δωμάτια και 30 τ.μ. ημιυπαίθριο? δεν ξέρω ειλικρινά τι παιχνίδια παίζουνε στις οικοδομές. γιατί όλοι θέλουνε τόσο πολύ να πατήσουν επί πτωμάτων. γιατί ο ένας μηχανικός λέει γίνεται αλλά θα σου κοστίσει και ο άλλος λέει ότι δεν γίνεται νόμιμα εγώ όμως θα κάνω τα στραβά τα μάτια αν θέλησεις να το κάνεις και τρίβει τα χέρια του. ειλικρινά λέω μήπως η καλύτερη ιδέα είναι να μείνω στο νοίκι. Η ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΠΡΟΚΑΤ ΣΠΙΤΙ να τελειώνει υπόθεση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.