Μετάβαση στο περιεχόμενο

MANS

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MANS

  1. Σε εμένα δεν έχει γίνει. Θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις τα στοιχεία τουλάχιστον του αντίστοιχου του τμηματος εσόδων φαντάζομαι,ο οποίος γνωρίζει. Ευχαριστώ.
  2. leo.k Μήπως έχεις τηλέφωνο και στοιχεία του υπαλλήλου της περιφέρειας της Θράκης και του ΙΚΑ για τη μεταβολή που έγινε? Ώστε να επικοινωνήσει ο αντίστοιχος υπάλληλος απο εδώ για να κάνει αντίστοιχες ενέργειες?? Θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις τα στοιχεία έαν τα έχεις, ευχαριστώ.
  3. leo.k Μήπως έχεις τηλέφωνο και στοιχεία του υπαλλήλου της περιφέρειας της Θράκης και του ΙΚΑ για τη μεταβολή που έγινε? Ώστε να επικοινωνήσει ο αντίστοιχος υπάλληλος απο εδώ για να κάνει αντίστοιχες ενέργειες?? Θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις τα στοιχεία έαν τα έχεις, ευχαριστώ.
  4. Εμένα με πήρανε απο τα κεντρικά του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη. Μου είπαν ότι θα πρέπει να κάνω αίτηση για μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών απο το ΙΚΑ σε ΤΣΜΕΔΕ. Αφού επισκεύτηκα το ΙΚΑ του εργοδότη, ο υπάλληλος μου είπε ότι 1. ο εργοδότης(περιφέρεια) θα πρέπει να κάνει αίτηση μεταβολής ασφαλιστικού πακέτου απο 101 σε 131. (Το οποίο 131 είναι το παροχή σε χρήμα, νομίζω). 2. Μαζί με τον εργοδότη αφού προσκομίσουμε αποδεικτικά της ειδικότητας(πρόσληψη και βεβαίωση τεε) θα πρέπει να αποδεχθούμε τα ποσά που αντιστοιχούν σε εργοδότη και εργαζόμενο. Όμως μετά απο επικοινωνία με περιφέρεια μου είπαν ότι δε γνωρίζουν πως ακριβώς θα γίνει, διότι εφόσον ο εργοδότης πάρει πίσω τα χρήματα απο το ΙΚΑ θα πρέπει να καλύψει και τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ και αυτά τα χρήματα δεν του φθάνουν οπότε θα χρειαστεί και άλλα απο τον ΟΑΕΔ. Περιμένω εξέλιξη, διότι στείλανε χαρτί στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αθήνα για να τους απαντήσουν το πώς θα γίνει η διαδικασία.
  5. Μπορείτε να στείλετε οι ίδιοι τη σκαναρισμένη και υπογεγραμμένη σύμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ στο [email protected], εγώ έτσι έκανα και άλλαξε από ΕΕ σε ΔΣ. Επίσης, στη λήξη της σύμβασης.. θα πρέπει να στείλουμε και πάλι mail. Τέλος, υποχρέωση του εργοδότη είναι να πληρώνει αυτός τις προσφορές και όχι εσύ.
  6. Anastasia εμένα στην καρτέλα μου έχει Ιδιότητα ΔΣ ενώ παλιά είχε ΕΕ(λογικά ελεύθερος επαγγελματίας). Επίσης πως βγαίνει το 255?? οι ημέρες ασφάλισης σου από τις 15Ιαν πόσες μέρες είναι??? Γιατί είσαι μισθωτός αν μήνα και όχι ημερομίσθιος. Δεν Μετράς και τα Σάββατα? Διότι, μέσα στη διευκρινιστική του ΟΑΕΔ για τον τρόπο πληρωμής λέει ότι όσοι έκαναν ολόκληρο μήνα θα πάρουν 490 με 25 ημέρες, όσοι έκαναν λιγότερες θα πάρουν 19,6 επι τις μέρες ασφάλισης, οι οποίες ποιες είναι??? Εάν δούμε ποτέ ένας μήνας δεν έχει 25 μέρες..καθημερινές! οπότε εάν πήγαινε επι 19,6 ποτέ δεν θα συμπληρώναμε τις 25...οπότε κάπως αναλογικά βγαίνει και εάν δεν έχεις πλήρες μήνα... Μήπως ξέρει κανείς κάποιο λογιστή να μας πεί??? Για παράδειγμα: εάν άρχιζε κάποιος στις 2Ιαν, με τη λογική τη δικια σου vissaris, θα έπρεπε να πάρει 22*19,6=431,2 ενώ εάν ξεκινούσε 1 του μηνός θα έπαιρνε 25*19,6=490, οπότε δεν νομίζω ότι βγαίνει έτσι!!!
  7. Anastasia εσένα στην καρτέλα σου, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ, στην ιδιότητα τι γράφει?? Επίσης, είχαμε κανένα νέο ως προς την καταβολή των μισθών???Πληρωθήκατε?Οι ασφαλιστικές εισφορές τελικά που στάλθηκαν? Ευχαριστώ
  8. Καλό θα είναι να ενημερώσουμε για το θέμα και τα αντίστοιχα ΤΕΕ και συλλόγους της περιφέρειας μας, ώστε και αυτοί να κινηθούν ανάλογα. Σας αναφέρω σχετικό έγγραφο από το διαύγεια... http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/ΒΙΨΕ46Ψ842-ΔΦΞ
  9. Άρα δηλαδή το 586,83 είναι οι μεικτές αποδοχές του εργαζομένου. Το 3,52 για ωρομίσθιο και τις 40 ώρες τις γράφει στη σύμβαση? ή εσύ τα υπολογίζεις anastasia? διότι 3,52*40(που σημαίνει 8*5ημέρες)=140,8 και αυτό *4εβδομάδες=563,2 και όχι 586,83... πως το υπολογίζουν τελικά??Διότι κανονικά πηγαίνει..25 ημέρες τον μήνα από όσο ξέρω αλλά βγαίνει πολύ παραπάνω από 586,83..
  10. Anastasia στη σύμβαση λέει μισθό 490?? ή λέει τις μεικτές αποδοχές του μήνα? Με μηνιαίο μισθό είμαστε έτσι? Γιατί εάν λέει στη σύμβαση μηνιαίες αποδοχές, σημαίνει ότι πληρωνόμαστε και αργίες δηλαδή 25 μέρες το μήνα!??
  11. eddie.m Θα σου συνιστούσα να έπαιρνες τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ να τους ρωτήσεις, εάν το θέλουν υπογεγραμμένο ή όχι!!! και να τους πείς για ποιο πρόγραμμα πρόκειται! Κανονικά εμείς ως εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ζητήσουμε τα χρήματα πίσω από το ΙΚΑ, εάν ο εργοδότης τα βάλει σε λάθος λογαριασμό θα πρέπει αυτός να το διορθώσει. Εμείς έχουμε μια υποχρέωση ως μηχανικοί να πληρώνουμε ΤΣΜΕΔΕ από τη στιγμή που είμαστε μισθωτοί αυτή την υποχρέωση την έχει ο εργοδότης! Αλλά για να το ξέρει ο εργοδότης πρέπει να ενημερώσουμε το ΤΣΜΕΔΕ! Θα ήθελα να ρωτήσω έχει κανείς υπογεγραμμένη σύμβαση και από εργοδότη και από εργαζόμενο????
  12. Anastasia και εγώ επικοινώνησα με το ΤΣΜΕΔΕ και μου είπαν ότι δεν φαίνομαι ως μισθωτός, που σημαίνει ότι ο φορέας μου δεν έχει αναρτήσει τη σύμβαση και μου είπαν ότι μπορώ να την αναρτήσω εγώ! Πάντως πρέπει να βγεί μια απόφαση από τους αρμόδιους του προγράμματος....Τέλος, vissaris τον αριθμ. μητρώου ΙΚΑ τον ζητάνε γιατί ένα μικρό ποσοστό ο φορέας πρέπει να το δώσει στο ΙΚΑ, το λεγόμενο ΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑ(περι ασθενείας)!!!!Επίσης, γιατί τα χρήματα που θα κατατεθούν στο ΙΚΑ να πάνε τζάμπα??Αφού σύνταξη από το ΙΚΑ δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ, εφόσον είμαστε στο ΤΣΜΕΔΕ!!???
  13. Ο φορέας που σας απασχολεί έχει στείλει τη σύμβαση σας ηλεκτρονικά στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί εμένα δεν το έχει κάνει ακόμη και μου είπαν από το ΤΣΜΕΔΕ να τη στείλω εγώ! Λογικά, εάν το κάνω αυτό, το ΤΣΜΕΔΕ θα αναζητήσει τις ασφαλιστικές εισφορές από τον εργοδότη(επιβλέπων φορέας ή ΟΑΕΔ). Όμως, θα υπάρξει πρόβλημα εάν ο επιβλέπων φορέας καταθέσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, όπως λέει ότι θα κάνει. Επίσης μου είπαν ότι είναι παράνομο να σε ασφαλίσουν στο ΙΚΑ! Τέλος, η φράση το ότι δεν ισχύουν όλες οι άλλες διατάξεις αναφέρετε στο μισθολογικό κόστος(490) και όχι στο μη μισθολογικό της επόμενης παραγράφου που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές! Ακόμα, δεν έχω βγάλει άκρη με το θέμα αλλά πιστεύω εάν στείλουμε με email τη σύμβαση μας στο ΤΣΜΕΔΕ θα απαλλαχθούμε από τις εισφορές αλλά οι μηνιαίες καταστάσεις που θα στείλουν οι φορείς στον ΟΑΕΔ για τις πληρωμές μας θα πρέπει να υπολογίζονται και τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν όμως στο ΤΣΜΕΔΕ(ποσοστά ΤΣΜΕΔΕ) οπότε θα προκύψει πρόβλημα με αυτούς τους πίνακες. Εάν έχει κανείς απάντηση πιο συγκεκριμένη, καλό θα ήταν να το αναφέρει ευχαριστώ.
  14. Γεια σας, Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση κατανομής δαπανών σε κεντρική θέρμανση και θερμιδομέτρηση, πώς υπολογίζω τις κατανομές, καθώς επίσης και εάν ο TOTEE 25-04-07 έχει ψηφιστεί?? Ευχαριστώ
  15. Φίλη Δανάη σε ποιο πανεπιστήμιο έκανες τελικά μεταπτυχιακό πάνω στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων?? Μήπως εχέτε καμμιά ιδέα για το Msc Building Services engineering with Sustainable Energy στο Brunel University, West London??Αξίζει αν το παρακολουθήση κανείς? Αναγνωρίζεται στην Ελλαδά?
  16. 1.θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο μπορεί να ελεχθεί εάν μια πέργκολα παραβιάζει την οριζόντια ιδιοκτησία του απο πάνω ορόφου και πως μπορεί να καθοριστεί το ανώτατο μήκος και ύψος της. 2.Επίσης, τι θεωρείτε ως πέργολα ? (εάν εχει ξύλινη βάση και ανοιγώμενα φύλα απο πλαστικό, θεωρείτε πέργκολα ή στέγαστρο?Χρειάζεται άδεια για μια τέτοιου είδους πέργολα?)
  17. Θα ήθελα να μάθω, εάν υπάρχει μεταπτυχιακό πάνω στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων. Ειδικότερα συνδιασμό παθητικών συστημάτων και φωτοβολταικών και γενικότερα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στα αγγλικά, αλλά όχι στην αγγλία, μέσα στην ευρώπη γενικότερα.
  18. Και εγώ ψάχνω ακριβώς το ίδιο μεταπτυχιακό!!!.Αλήθεια τελικά τι έκανες βρήκες?σπούδασες?αξίζει ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.