Μετάβαση στο περιεχόμενο

sekos

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sekos

  1. πολύ χρήσιμο και άμεσα εφαρμόσιμο, μπράβο geodou !
  2. Στεφανε και εγω αυτο ηταν το πρωτο που σκεφτηκα , με μοχλοβραχιονα τον α να βρω τις εφελκυστικες δυναμεις που ασκουνται στους κοχλιες και να ελεγχξω σε αλληλεπιδραση με τη διατμηση που οντως βγαινει μικροτερος λογω διαφορας φορτιου ΣΤΑΤΙΚΟΥ-ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ. αυτα ομως για τους κοχλιες στην κυρια δοκο... Οσον αφορα τα γωνιακά ομως ; ή το κορμο της κυριας δοκου ; εκει ο ΕΚ 3 1-8 (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ J για ΕΝV) δε λεει τιποτα και μαλλον το πιθανοτερο που καταληγω και απο αυτα που μου λες, ειναι πως αυτη η ροπη δεν θα πρεπε να υπαρχει καθολου ή εστω να ειναι πολυυυυ μικροτερη... Mαλλον το σοφοτερο που εχω να κανω ειναι να επικοινωνησω με το μελετητη και να τον ρωτησω αν η δυσκαμψια που ελαβε υποψην κατα την αναλυση ειναι αυτη των φυσικων μελων οντας μονολιθικα συνδεδεμενα και εγω να την αγνοησω πληρως. Σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση Στεφανε !
  3. Παιδια ασφαλως και εννοουσα 8,5 ΚΝm ! Συγνωμη αν σας μπερδεψα ... στεφανε και εγω αυτο νομιζα και οταν πηρα τα εντατικα μεγεθη στα χερια μου δεν ηξερα, αν και πως να ελεγξω τη συνδεση, σε αυτη τη ροπη.....
  4. 8,5 KN και εχει προκυψει απο σεισμικα φορτια οχι στατικα ! μηπως θα επρεπε ο μελετητης να ειχε κανει και καποια αλλη παραδοχη που δεν εκανε ; ή ειναι φυσιολογικο ; με αιφνιδιασες με τη ταχυτητα που απαντησες !
  5. Καλησπερα παιδια ,ψαχνοντας πληροφοριες για τη διπλωματικη μου διαβασα το παραπανω σχετικο με μια απορια που εχω και παραθετω ενα σχεδιακι με μια αρθρωτη συνδεση δοκου σε δοκο. Εχει προκυψει απο σεισμικα φορτια ροπη κατα τον Υ αξονα (ασθενης αξονας) στην παρεα της μικρης δοκου ''οχι μεγαλη''. Κατα τον Z (ισχυρος αξονας) ειναι μηδενικη οπως ηταν φυσικο καθως εχει οριστει ως αρθρωτη η λειτουργια της σε αυτη τη διευθυνση. Πρεπει να ελεγχθει η συνδεση κατα τον Υ αξονα και αν ναι με ποιο τροπο ? τα γωνιακα ειναι εκατερωθεν της ΙPΕ 270. Προσοχη δε μιλω για τη ροπη που προκυπτει λογο εκκεντροτητας των γωνιακων ! Υ.Γ τα εντατικα μεγεθη μου δωθηκαν ετοιμα, την αναλυση δεν την εκανα εγω, απλα ελεγχω την επαρκεια της συνδεσης. Οποιος μπορει να μου δωσει τα φωτα του θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως ! ευχαριστω προκαταβολικα αυτο ειναι το σχεδιακι. [left:dda25fbadb]http://farm2.static.flickr.com/1088/3174698452_45ca74cd11.jpg[/left:dda25fbadb]
  6. παιδιά καλησπέρα, αν και δεν εχω κανει πολλα post γιατι δε νιωθω ακομα ετοιμος να βοηθήσω (φοιτητης ειμαι) το forum το εχω ''λιώσει'' και καποια στιγμη θα το ξεπληρώσω !. Ειλικρινα προκαταβολικά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά που δινουν πρόσβαση στη πληροφορία. Εγώ ζητώ κατι πιο εξιδεικευμένο πάνω στις μεταλλικές συνδέσεις (κοχλιες συγκολησσεις ,βραχεα ταυ κ.λ.π). Εχω βρει καποια λιγα πραγματάκια στα βιβλια της ''Τριανδρίας'' οπως επίσης και ενα βιβλιο του Μπανιωτόπουλου ''ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ'' εκδοσεις ΖΗΤΗ Όποιος ξέρει άλλα βιβλία, που μπορούν να με βοηθήσουν σε αυτό (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ) θα του ήμουν ευγνώμων αν μου τα ανεφέρει. Ακόμα και σε AISC (Αμερικανικοι κανονισμοι) να 'ναι τα βιβλία μου κάνουν !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.