Μετάβαση στο περιεχόμενο

lucia

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

lucia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο μιας κινητοποίησης. Εμένα μέσω μεηλ που απάντησαν τα εξής: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΞΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500 € ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2013 Δεν έχω αποφασίσει τί θα κάνω μέχρι να βγει επίσημη ανακοίνωση αλλά ακόμα κι αν βγει αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να υποστούμε όλη την ταλαιπωρία επειδή απλώς θα μπουν στον κόπο να μας ενημερώσουν. Ας οργανώσουμε αποκλεισμό του ΤΣΜΕΔΕ ολη την επόμενη βδομάδα. Μήπως έχουμε και τις πολλές δουλειες και θα χάσουμε το χρόνο μας?
  2. μολις τηλεφωνησα στη συμβολαιογραφο που θα κανει το συμβολαιο και μου ειπε οτι θελει να φαινεται το ονομα του επικαρπωτη, δηλαδη αυτου που θα μεταβιβασει, και αυτο λεω τελικα να κανω, ετσι κι αλλιως το συστημα ειναι προβληματικο. -EDIT: συμπληρωνοντας στο ενα ονομα ποσοστο 100 και στο αλλο τίποτα, στο τελικό κείμενο φαίνονται και τα δύο τελικά, οπότε θα το αφήσω ως έχει.
  3. ερωτηση: η επικαρπωτρια διαμερισματος μου ζηταει βεβαιωση για να δωσει την επικαρπια στον ψιλο κυριο. Στα στοιχεία ιδιοκτητών τί γράφω? αν βαλω και τους 2 με 100% (που ειναι το σωστο μιας και ειναι αλλο δικαιωμα αλλα το ΤΕΕ δεν εχει κανει τον κοπο να τα διαχωρισει) δεν δεχεται την υποβολη γιατι το αθροισμα 200. Απο την άλλη πλευρα αν βαλω 50-50 και στους 2 θα ειναι λαθος αφου θα φαινεται σαν να εχουν ΠΚ 50% ο καθενας. βεβαια στην βεβαιωση δεν φαινονται τα ποσοστα αλλα μονο τα ονοματα. Δεν ξερω ομως τι να κανω. εχω ακουσει ολες τις εκδοχες, να βαλω μονο τον ψιλο κυριο, μονο την επικαρπωτρια ή και τους 2. τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?
  4. τελικα με την 3η φορα το πετυχα. η διαδικασια εχει ως εξης: παμε Σωκρατους και παινουμε αντιγραφο του στελέχους της άδειας (τα στελέχη βρίσκονται στη Σωκράτους) και μετά πάμε Συγγρού και κάνουμε αίτηση με συννημένο το στέλεχος για να πάρουμε τα σχέδια. διαβιβαστικό δεν χρειάζεται.
  5. ευχαριστω. από Σωκράτους ξεκίνησα και με έστειλαν Συγγρου αλλα δεν μου είπαν οτι χρειάζεται διαβιβαστικό. κ ιεγώ νόμιζα πως αρκεί ο αριθμός της άδειας.
  6. να κανω μια ερωτηση: πηγα σημερα στη Συγγρου και μου ειπαν οτι για να κανω αιτηση για να βρω ενα φακελο (αδεια του 62) πρεπει να εχω μαζι μου ενα διαβιβαστικο. το θεμα ειναι πως ουτε ο πελατης εχει τιποτα στα χερια του περα απο τον αριθμο της άδειας. τι κανουμε σε αυτη την περίπτωση? ο λογος που θελω να δω τα σχεδια ειναι για μια απλη βεβαιωση μη αυθαιρεσιας. τι μου προτείνετε?
  7. εχεις δικιο αυτο ειναι και το λογικο..παρολα αυτα απο το ιδιο το ΤΕΕ τα εχουν μπλεξει, γιατι ο ιδιωτης που μου εδωσε τη δουλεια πηρε στο ΤΕΕ και βρηκε μια η οποια του ειπε (βασιζομενη στο κειμενο που υπαρχει αναρτημενο εδω http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/eidikotites_mixanikon_authaireta.pdf και αφορα τη δηλωση αυθεραιτων) οτι δεν εχω δικαιωμα..οταν τηλεφωνησα εγω σε αυτη την κυρια μου ειπε οτι δεν εχει εγκυκλιο για τις βεβαιωσεις και οτι δεν μπορει να μου πει οτι οτι μπορω, ουτε οτι δεν μπορω.... το θεμα ειναι οτι η συμβολαιογραφος ουσιαστικα με ακυρωσε και υποχρεωσε τον ιδιωτη που μου ειχε δωσει τη δουλεια να στραφει σε αλλο μηχανικο..τι μπορω να κανω εγω τωρα?
  8. Επειδή ως γνωστον στο ΤΕΕ κανεις δεν απαντα, οι ΑΤΜ εχουν δικαιωμα να δινουν βεβαιωσεις για οριζοντιες ιδιοκτησίες? γιατι πηγα τη βεβαιωση στη συμβολαιογραφο και δεν την δεχεται επειδη πρεπει λεει να ειναι απο Πολιτικο Μηχανικο..αλλα οσο κι αν εψαξα δεν το βρηκα αυτο πουθενα...
  9. ερώτηση: σε διαμέρισμα οπου ολα ειναι συμφωνα με το σχεδιο εκτος απο το υψος (υποτιθεται 2,85 - μετρημενο 2,60) δινω κανονικα τη βεβαιωση?
  10. ερώτηση: αν υπάρχει νεοκλασικο αλλά όχι διατηρητέο, από το οποίο έχουν απομείνει οι τοίχοι αλλά μέσα έχει γκρεμιστεί, το δείχνω στο τοπογραφικό, αναφέρω ότι υπάρχει κτίσμα αλλα δεν μπορώ να γράψω τίποτα για το εμβαδό του κτίσματος. τί κάνω με την δήλωση 651? να αναγράψω τα εμβαδά βάσει συμβολαίου? άδεια δεν υπάρχει...χτίστηκε το 1800 κάτι..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.