Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgos1980

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giorgos1980

  1. Αν έχει δουλέψει κάποιος ψηφιακές θκ θα μπορούσε να μας πει αν μπορείς να ρυθμίσεις ακριβή θερμοκρασία γιατί στις αναλογικές καταλαβαίνω είναι κατά προσέγγιση αφού παίζεις με θέσεις 1 έως 5.
  2. Μια ερώτηση ακόμα. Σε περίπτωση που το νερό χρησιμοποιείται και για ΖΝΧ μπορεί να μπει αντιστάθμιση? Αν η θερμοκρασια του νερού φτάνει τους 40οC , δείχνει πολύ χαμηλή θερμοκρασία για ΖΝΧ.
  3. Γνωρίζετε καθόλου αν έχει προχωρήσει καθόλου το virtual net metering και αν ναι, για ποιους ισχύει?
  4. Σχετικά με την αντιστάθμιση που προτάθηκε, μπορεί να αποδώσει σε τριώροφη πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση?
  5. Συγνώμη μάλλον δεν το διατύπωσα εγώ σωστά.εννοούσα να τη ρυθμίσω προς τα κάτω για να μειώσω την κατανάλωση.Σε πρώτη φάση δεν θα ήθελα να κάνω τέτοιες επεμβάσεις στον λέβητα.
  6. Μέχρι ποια θερμοκρασία μπορώ να ρυθμίσω το νερό προς τα σώματα με ασφάλεια σε λέβητα περελαίου? Νομίζω εξαρτάται και από το αν ο λέβητας είναι χαλύβδινος ή μαντεμένιος έτσι?
  7. Έστω και καθυστερημένα ήθελα να ρωτήσω γτ δεν πρέπει να παίζεις με τη ρύθμιση των θ.κ. Και κάτι ακόμα. Αν μπω στη διαδικασία όταν ανάβω το τζάκι να περιορίζω την βάνα προσαγωγής του σώματος και να μην έχω καθόλου θ.κ θα έχω κάποιο κέρδος στη λειτουργία της αντλίας?
  8. Oκ ευχαριστώ για το χρόνο σου. Θα το κοιτάξω. Στην περίπτωση των 2 θερμοστατών η αντλία παίρνει εντολή και από τους 2 φαντάζομαι. Δεν είναι πιο σύνθετο έτσι?
  9. Nα διορθώσω κάτι σε σχέση με αυτό που ρώτησα παραπάνω. Η ερώτηση αφορά την κύρια ασφάλιση και όχι την ειδική προσαύξηση. Επομένως δικαιολογείται το ότι επειδή έκλεισα τα 35 για την κύρια ασφάλιση θεωρούμαι >5ετίας κι ας μην έχω κλείσει την 5ετία?
  10. Το διαμέρισμα είναι στον τρίτο όροφο σε πολυκατοικία που έχει λέβητα πετρελαίου. Η κατασκευή του έμεινε κάπου στη μέση πριν 4-5 χρόνια και τώρα είμαστε σε διαδικασία να το συνεχίσουμε. Έχουν περαστεί σωλήνες για τα σώματα από τότε από το κολεκτέρ. Η ηλεκτροβάνα που ήδη υπάρχει κόβει το νερό προς όλο το σπίτι όπως γίνεται σε όλα. Που ακριβώς μπορούν να τοποθετηθούν οι 2 παραπάνω ηλεκτροβάνες?
  11. Φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να παίζω με τη ρύθμιση των θ.κ. Δύο θερμοστάτες, εννοείς έναν για σαλόνι έναν για υπνοδωμάτια αν καταλαβαίνω καλά. Με τις 2 ηλεκτροβάνες κάπου το χάνω.
  12. Σε αυτό καταλήγουμε κι εμείς απλά ήθελα να δω αν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί. Ευχαριστώ πάντως. Κάτι αντίστοιχο σκέφτομαι να κάνω στο δικό μου σπίτι αλλά με αντλία θερμότητας. Εκεί φαντάζομαι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα.Όταν θα ανάβω το τζάκι θα περιορίζω τη ροή με θ.κ προς το σαλόνι οπότε θα λειτουργεί πιο αραιά η αντλία,έχοντας μόνο τα υπνοδωμάτια , σωστά?
  13. Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω ότι το σύστημα θέρμανσης είναι λέβητας πετρελαίου. Επειδή το εξετάζουμε από πλευράς εξοικονόμησης χρημάτων φαντάζομαι ότι αύξηση του θερμοστάτη σημαίνει και αύξηση ωρών στον ωρομετρητή, άρα δεν θα κερδίσει κάτι.
  14. Γνωστός μου έχει ενεργειακό τζάκι που θερμαίνει μόνο τη σαλοκουζίνα και προσπαθούμε να δούμε αν μπορούν οι θ.κ να βοηθήσουν ώστε όταν θα καίει το τζάκι να μειώνεται η ροή προς τα σώματα της σαλοκουζίνας στην οποία είναι και ο θερμοστάτης. Αυτό που μας τα χαλάει είναι ότι λόγω της λειτουργίας του τζακιού ο θερμοστάτης θα κόβει νωρίς την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος οπότε δεν θα πηγαίνει νερό προς τα υπνοδωμάτια. Υπάρχει κάτι που δεν σκεφτόμαστε σωστά?
  15. Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάτι ακόμα. Αν καταλήξω σε Fan Coils θα πάω σε αντλία χαμηλών ή μεσαίων θερμοκρασιών?
  16. Καλησπέρα! Μου έχουν προτείνει αντλία θερμότητας με εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Υπάρχει λόγος να επιλέξω αυτή τη διάταξη?Υπερτερεί σε κάτι σε σχέση με αυτή που περιλαμβάνει μόνο εξωτερική μονάδα?
  17. Σχετικά με το θόρυβο μου ανέφερε ότι ειδικά για τα υπνοδωμάτια μπορούμε να βάλουμε FC που είναι αθόρυβα, ειδικά στη χαμηλή ρύθμιση. Υπάρχουν τέτοια? Επίσης μου πρότεινε και τη λύση να τα κάνουμε κρυφά και να τα βάλουμε ψηλά. Σε αυτή την περίπτωση ισχυρίζεται ότι μηδενίζεται ο θόρυβος.
  18. Έχω διαβάσει αρκετά αλλά θα ήθελα τη βοήθεια σας. Πρόκειται να ολοκληρώσω κ γω το δικό μου σπίτι και σήμερα έκανα μια διερευνητική κουβέντα με κάποιον έμπορο που ασχολείται με συστήματα θέρμανσης στην περιοχή μας.Μου πρότεινε τη λύση της αντλίας θερμότητας αλλά όπως υποστήριξε ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να βάλω fan coils αντί για σώματα πάνελ εκτός αν με ενδιαφέρει και η ψύξη. Ποια η γνώμη σας? Δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα με τη χρήση των fan coils?
  19. Να ρωτήσω κάτι σχετικό.. Είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από τον Ιούνιο του 2011(4ετία) αλλά στον μισθό μου από τον Ιούνιο του 2015 πληρώνω εισφορά >5ετίας. Αυτό συβαίνει επειδή τον Ιούνιο έκλεισα τα 35, οπότε υποχρεωτικά υπάγομαι στους άνω 5ετίας?
  20. Sito σε ευχαριστώ αλλά στις σελίδες που λες δεν βλέπω την απάντηση σε αυτό που ρωτάω.
  21. Γνωρίζει κάποιος αν αντίγραφο της σύμβασης μου με την εταιρία στην οποία εργάζομαι αρκεί ως αποδεικτικό?(μιλάμε για εξειδικευμένη εμπειρία)
  22. Σχετικά με την εμπειρία.. Πώς αποδεικνύεται?Χρειάζεται κάποια βεβαίωση από τον εργοδότη? Για τις θέσεις που δεν χρειάζεται εξειδικευμένη εμπειρία ο ΑΣΕΠ θεωρεί ότι έχεις εμπειρία από τότε που γράφτηκες στο ΤΕΕ?
  23. Μια βοήθεια ακόμα αν είναι εύκολο. Για την άδεια άσκησης επαγγέλματος τι ακριβώς θα χρειαστώ. Εξετάσεις στο ΤΕΕ έχω δώσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  24. Σίγουρα?Δεν θυμάμαι να είχαμε 4 μαθήματα σχετικά με Η/Υ. Σόρυ αν κουράζω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.