Μετάβαση στο περιεχόμενο

nickcarr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Παίρνεις τηλ. στο 210-3740138 ώρες 9-1 μεσημερι για πληροφορίες τμήματος εισφορών ΤΣΜΕΔΕ.
  2. Θα καλέσεις τον Κλάδο Υγείας Τεχνικών του ΤΣΜΕΔΕ , τηλ. 210-3740123-5, αυτοί θα σου πούνε τί να κάνεις.
  3. Όλα τα υποκαταστήματα του ΤΣΜΕΔΕ ανά την Ελλάδα θα έχουν μηχανογραφηθεί μέσα στο 2010 (τώρα κατά πόσον άμεσα οι υπάλληλοί των θα χρησιμοποιούν το on-line αυτό είναι άγνωστο, αλλά έστω και έλεγχο καρτέλας να κάνουν να φαίνεται πότε κάποιος έχει εκκρεμότητες αυτό θα είναι σωτήριο). Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν υπάλληλοι που είναι σε... διάσταση σε ότι έχει σχέση με computers! Η προσπάθεια με την νέα ιστοσελίδα είναι πολύ καλή, εμφανίζεται μέχρι και ο Ν.3655 που ισχύει από 3/4/2008 για έκπτωση 50% στους κλάδους κύριας σύνταξης και ειδικής προσάυξησης για 1 έτος για τις μητέρες μηχανικούς που γέννησαν, κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν. Μακάρι να εκδίδει και ενημερότητες ή έστω να φαίνεται πότε κάποιος οφείλει.
  4. Στους μισθωτούς μηχανικούς, εκτός του ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να τους γίνονται κρατήσεις για παροχή σε χρήμα, αν εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αυτό γίνεται από το ΙΚΑ. Αν εργάζονται στο Δημόσιο αυτό γίνεται απ'το ΜΤΠΥ (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Τώρα μερικές τράπεζες (που ανήκαν στο Δημόσιο μέχρι πρότεινος) ίσως να αντικαθιστούν το ΙΚΑ με κρατήσεις σε δικούς τους φορείς. Πάντως το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνονται κρατήσεις υπερ κάποιου ασφαλιστικού φορέα (εκτος ΤΣΜΕΔΕ) για παροχή σε χρήμα (περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών, ατυχημάτων & αποζημιώσεις, τοκετών, άδειας λοχείας κλπ). Στην περίπτωση της cockeraki, θεωρώ ότι η τράπεζα θα προβεί σε κάποιου είδους ρύθμιση με τον φορέα που έπρεπε να αποδίδει εισφορές για παροχή σε χρήμα και θα κρατάει πέραν του μηνιαίου ποσοστού από τη μέρα που το... θυμήθηκαν ότι έπρεπε να κρατάνε, και κάποιο μικρό ποσοστό ώς δόση για τον διακανονισμό. Επειδή το εν λόγω ποσό στις κρατήσεις ασφαλισμένου είναι πολύ μικρό (5% περίπου επί των ακαθαρίστων νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λάθος) ας κρατάει κι άλλο 2% για τις παλαιές εισφορές.
  5. Αν ο εργοδότης πληρώνει κανονικά τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν έχεις πρόβλημα. ───────────────── Διευκρινίστε την ειδικότητά σας.
  6. Προϋπόθεση για να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ εφόσον έχεις τελειώσει ΤΕΙ, είναι να έχεις εργοληπτικό πτυχίο. Δηλαδή θεωρώ ότι πρέπει να απευθυνθείς στο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και να ρωτήσεις τις προϋποθέσεις απόκτησής του (μπορείς είτε ατομικά είτε να γίνεις στέλεχος εργοληπτικής εταιρείας). Κατόπιν γράφεσαι στο ΤΠΕΔΕ και κατόπιν στο ΤΣΜΕΔΕ. Γενικά, το ΤΣΜΕΔΕ ασφαλίζει απόφοιτους ΤΕΙ μόνον αν είναι εργολήπτες. Εννοείται ότι το εργοληπτικό σου πτυχίο πρέπει να το ανανεώνεις κανονικά, διαφορετικά κάποια στιγμή θα ανακαλυφθεί και διακόπτεται αναδρομικά η ασφάλιση ΤΣΜΕΔΕ. Για πληροφορίες να καλέσεις το τμήμα κύριας ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ και τη διεύθυνση έκδοσης εργοληπτικών πτυχίων στο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ (Α13 νομίζω).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.