Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arch_56

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Arch_56

  1. Η ανεμοπίεση δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε στον δρομικό ούτε στον μπατικό. Το όρθιο τούβλο είναι λίγο φτερό στον άνεμο, αλλά δεν κτίζει και κανένας έτσι τους εξωτερκού τοίχους. Η θερμοχωρητικότητα είναι όντως ένα από τα θέματα που καθορίζουν που θα μπεί η μόνωση. Θα έλεγα ότι εδώ πρέπει να ακολουθηθεί ο κανονισμός θερμομόνωσης, αφού σε κάθε κατασκευή χωριστά θα πρέπει να αποφασιστεί που πρέπει να είναι η μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα, σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Βασικό στοιχείο της κατασκευής θα έλεγα ότι είναι η οικονομία - άρα απαιτούνται γρήγορες και εύκολες κατασκευές του ενός συνεργείου, δηλαδή η μόνωση τοποθετείται από τους χτίστες, περιλαμβάνεται στην τιμή τους και λήξαμε. Το να την αφήσουμε για μετά μόνο δυσκολίες μπορεί να φέρει. Θέμα προς συζήτηση: Το εξωτερικό κέλυφος δεν έχει ακόμη τεσταριστεί στο πέρασμα του χρόνου. Είναι σχετικά πρόσφατη λύση με μικρή έως μηδενική (σε σχέση με την συμβαιτκή μέθοδο) διάδοση. Δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί στον χρόνο, στην ακτινοβολία, στον καιρό. Ας μην κάνουμε εύκολα μια λύση ανάγκης λύση καθημερινότητας.
  2. Όλα καλά και τεχνικά σωστά. Γιαγλί που θα βρεις σήμερα δεν ξέρω!
  3. Μάλλον διάταξη ανόρθωσης ( σε πάγκο εργαστηρίου
  4. Να σας μεταφέρω μια πρόσφατη εμπειρία μου: 1. Υπόγραψα συμφωνητικό με πελάτη για την επίβλεψη κατασκευής ης οικοδομής του με αυτεπιστασία. 2. Όσο η οικοδομή εκτελείτο μου ανετίθετο πέρα από τα συμβατικά και υπερσυμβατικό έργο, είτε μελετητικό είτε κατασκευαστικό. Μεταξύ αυτού και η τοπογράφηση του οικοπέδου και η έκδοση της αναθεώρησης της άδειας και διάφορα άλλα. 3. Κατά την διάρκεια του έργου είχε συμφωνηθεί τμηματική καταβολή της αμοιβής επίβλεψης. 4. Με την ολοκλήρωση όμως του έργου αρνείται σθεναρά να αποπληρώσει την αμοιβή ενώ όλες τις υπερσυμβατικές εργασίες μου τις θεωρεί συμβατικές και αρνείται να τις πληρώσει. Η διαφορά μας είναι πια σημαντική. 5. Προφανώς δεν έχω ολοκληρώσει με την ΕΠΑ, προφανώς δεν έχει εκδοθεί η βεβαίωση περαίωσης, προφανώς τα πάντα είναι σε εκκρεμότητα : είναι το μόνο, αγαπητή συναδέλφισσα Vicky1978, που κάπως εγγυάται ότι δεν θα χάσω την συμφωνηθείσα αμοιβή. ΑΡΑ θα πρότεινα: η αμοιβή επίβλεψης καλό είναι να συμφωνείται εξ αρχής και να καταγράφεται η συμφωνία, να εισπράττεται τμηματικά με σαφή και ορισμένο τρόπο και να τακτοποιείται στο τέλος της άδειας, καλό είναι να υπολογίζεται με τον συμβατικό προϋπολογισμό αλλά μην χάνουμε και το δικαίωμα να επιλέξουμε την χρήση αναλυτικού προϋπολογισμού στον υπολογισμό των αμοιβών, θα πρέπει να κάνουμε λεπτομερή καταγραφή των νέων εργασιών που μας ανατίθενται ώστε να επιλέξουμε τι θα τιμολογήσουμε και τι όχι, έστω και αν τα κάνουμε όλα δώρο στο τέλος, Ελπίζω να είμαι ο τελευταίος που κινδυνεύει να μην πληρωθεί δεδουλευμένα.
  5. Εξαιρετική παρατήρηση! Και πόσο αληθινή! Όμως φέρνει κάτι σε Πολεοδομία, Στρατό, σε Δημόσια Υπηρεσία βρε παιδάκι μου! Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές συνάδελφοι! Κάποτε πρέπει να υπάρξουν κανόνες του τι επιτρέπεται και τι όχι και να μην ωθούμεθα κάθε φορά σε ακροβασίες για να ξεπεράσουμε την αυθαίρετη κρίση του κάθε υπαλλήλου!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.