Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannis_ie

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Λασίθι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giannis_ie's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας!

    Διάβασα παλαιότερη ανάρτηση σας σχετικά με το σοβάτισμα σε παλιό ταβάνι με δοκάρια & καλάμια.

    Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση στο εξοχικό μου και ήθελα να ρωτήσω εάν τελικά το φτιάξατε και αν ναι είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τι κονίαμα χρησιμοποιήσατε ή επίσης κάνατε κάποια άλλη ενέργεια που θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε ?

     

    Ευχαριστώ πολύ!

     

  2. Εφόσον δεν θες να είναι εμφανή η δομή του πατώματος από την κάτω του μεριά, θα σου πρότεινα τα εξής: · Να καταλάβεις καλά πως ακριβώς είναι στημένο το πάτωμα σου. · Να ξηλώσεις τα πηχάκια ώστε να δεις σε τη κατάσταση βρίσκονται τα φέροντα μέρη του πατώματος (δοκάρια κτλ). · Αν τα πηχάκια είναι καρφωμένα σε ανεξάρτητο σκελετό που δεν έρχεται σε επαφή με τον φέροντα οργανισμό του πατώματος τον κρατάς αλλιώς τον ξηλώνεις και αυτόν · Αντικαθιστάς ότι ξυλεία χρειαστεί. Προβαίνεις σε ενισχύσεις που κρίνεις απαραίτητες (ανέφερες τις ταλαντώσεις). Επίσης είναι ευκαιρία να περάσεις την ξυλεία σου με κάποιο συντηρητικό εμποτισμού. · Εφόσον σου αρέσει η αισθητική του σοβά, κλίνεις με γυψοσανίδα πάνω στον παλιό σκελετό, ή σε καινούριο ο οποίος θα είναι αναρτημένος στους περιμετρικούς τοίχους και δεν θα έρχεται σε επαφή με το πάτωμα σου. Οπτικά θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον σοβά · Πιθανότατα θα έχεις πρόβλημα με θορύβους οπότε θα σου πρότεινα να προσθέσεις πάνω από την γυψοσανίδα ηχομονωτικό υλικό.
  3. για το μάυρισμα απο τον καπνό δεν μπορούμε να κάνουμε κατι διλαδί....μαυρι πετρα ξεμαυρι
  4. Παιδια κανεις...? Τους εσωτερικους πετρινους τοιχους τους περνατε τιποτα?
  5. θεωρείτε καλό εσωτερική εμφανής λιθοδομή να περνιέται κάποιου είδους βερνικιού ή αδιαβροχοποιητή? Λογικά το βερνίκι θα λειτουργήσει και σαν ενα είδους σταθεροποιητή για την τοιχοποιία και δεν πέφτουν σκόνες απο τους τοίχους μέσα στο σπίτι, σωστό? Στα κλασικά βερνίκια πέτρας οι εταιρίες ισχυρίζονται οτι αφήνουν την τοιχοποιία να αναπνέει, ισχίει? Αν στο σπίτι θα λειτουργήσει τζάκι ή σόμπα που αναπόφευκτα θα υπάρχουν διαρροές καπνού πως μπορούμε να προστατεύσουμε την λιθοδομή απο το μαύρισμα? Κάτι προιόντα νανοτεχνολογίας που βλέπω στο νετ τα έχετε χρησιμοποιήσει?
  6. Ενδιαφέρον. Eυχαριστώ για την απαντηση. Έχεις εφαρμόσει το προϊόν σε ανάλογη περίπτωση? Στο φύλλο ιδιοτήτων γράφει το εξής : ''Δε συνιστάται η χρήση λάκας ή βερνικιού για εξωτερικές εφαρμογές ξύλινων καταστρωμάτων. Τα βερνίκια περιέχουν διαλύτες ή πλαστικοποιητές οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το ώριμο υλικό Sikaflex®-290 DC ή και την ξήρανση του ίδιου του βερνικιού. Παρόλα αυτά, εάν πρόκειται να ακολουθήσει εφαρμογή βερνικιού, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα: Ποτέ να μην εφαρμόζετε το βερνίκι πάνω σε Sikaflex®-290 DC που δεν έχει ωριμάσει. Συνίσταται τήρηση χρόνου αναμονής τουλάχιστον ενός μήνα πριν την επίστρωση με βερνίκι. Η συμβατότητα του βερνικιού με το σφραγιστικό θα πρέπει να αξιολογείται πλήρως σε μία δοκιμαστική περιοχή πριν την εφαρμογή. Τα άκαμπτα βερνίκια έχουν αρνητική επίδραση στην ελαστικότητα του αρμού και επομένως μπορεί να προκαλέσουν απώλεια της πρόσφυσης του Sikaflex®-290 DC από το ξύλο σε περιπτώσεις μεγάλης κινητικότητας.'' Θα ηταν εδιαφέρον να μάθω πως αντιμετωπίζουν και άλλοι συνάδελφοι ανάλογες περιπτώσεις. Νομίζω σε αναπαλεώσεις παραδοσιακών κατοικιών θα το έχετε βρει μπροστά σας πολλοί απο σας. Ευχαριστώ.
  7. θα ηθελα να μοιραστειτε μαζι μου την εμπειρια σας. Πως μπορουμε να πληρωθουν οι αρμοι σε ξυλινο σε ξυλινο πατωμα παραδοσιακης οικιας, το οποιο ειναι κατασκευασμενω ως εξης: ταβλες 3 .5 ποντους παχος, 25 πλατος, καρφοτες σε δοκαρια?Τα προβληματα που θελω να αντιμετοπισω ειναι αφενος ο μεγαλος αρμος που μαζευει σκονες και αφετερου το τριξιμο και οι ταλαντωσεις. Λογο ταλαντωσεων και τριξιματος,δοκιμαστικα σε 20 τ.μ αφαιρεθηκαν τα πηχακια που εκλειναν τους αρμους απο το κατω, τοποθετηθηκε αφρος πολυουρεθανης και ξαναμπηκαν τα πιχακια.Τα αποτελεσματα ειναι εξαιρετικα! Ωστοσο με καποιο τροπο πρεπει να καλυφθει η πολυουρεθανη, γιατι πρωτον δεν εχει αντοχες στην τριβη και δευτερον δεν πρεπει να την βλεπει ο ηλιος.Το πλατος των αρμων ξεκινα απο μερικα χιλιοστα και φτανει εως και 1.5 εκατοστα. Θα τους στοκερνα με ξυλοστοκο αλλα συγουρα θα εχω προβλημα λογο των παραμορφοσεων. Τις ακρυλικες μαστιχες- σιλικονες τις φοβαμε. Σκεφτικα ενα χειροποιητο στοκο απο μιξει ξυλοκολας η οποια εχει μεγαλη ελαστικοτιτα και προσφηση στο ξυλο και στον αφρο, με πριονιδι (για οσους ξερουν μερικοι μελισσοκομοι στοκερνουν με αυτο το μιγμα τις ενωσεις των κυψελων). Σας ακουω!
  8. Ευχαριστώ alexispap! Θα το δοκιμάσω. Τα ‘’χοντρά’’ λίγο πολύ τα βγάζω σχετικά εύκολα. Ελπίζω για τα υπόλοιπα το μυρμηκικό οξύ να κάνει δουλεία.
  9. Μήπως ξέρετε κανένα ‘’ εύκολο’’ τρόπο για να αφαιρεθεί ο ασβέστης από ξύλινες επιφάνειες? Σε παλιά παραδοσιακή οικία το μεσοπάτωμα –ταβάνι ισογείου- που είναι ξύλινο (τα δοκάρια κυπαρίσσι, το σανίδωμα δεν ξέρω), το ασβέστωναν για παρά πολλά χρόνια. Τώρα Θέλω να αφαιρέσω τον ασβέστη. Δοκίμασα ηλεκτρικό τριβείο αλλά το γυαλόχαρτο μπουκώνει μέσα σε 2 λεπτά. Σε βιδολόγο έβαλα στρογγυλή συρματοβουρτσα αλλά η περιστροφική κίνηση δεν βολεύει καθόλου για την αφαίρεση. Δουλειά κάνω μόνο με μαλακή συρματοβουρτσα χειρός αλλά είναι πραγματικά πολύ κουραστικό…. άσε που προχωρας με ρυθμούς χελώνας Έχετε καμία συμβουλή, κανένα χημικό ίσως?
  10. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα κατεβάσω τον ΕΚ6 να δω τι παίζει
  11. Κεφάλαιο 17 ‘’κανόνες λεπτομερών όπλισης’’, κεφάλαιο 18 ‘’κανόνες διαμόρφωσης και κατασκευαστικές λεπτομέρειες δομικών στοιχειών’’ ΕΚΩΣ. Όλοι λίγο πολύ τα έχουν κατανοήσει και εμπεδώσει αυτά για φορεις Ω/Σ. Όμως εγώ με αυτά που διαβάζω εδώ για σεναζ φέρουσας τοιχοποιίας, έχω μπερδευτεί πάρα πολύ…. α) Τελικά ποιο είναι το επίπεδο φόρτισης (και άρα σε ποιές παριες τοποθετιέται ο διαμήκης οπλισμός) και β) Πως είναι ο σωστός τρόπος αγκύρωσης του οπλισμού στις γωνίες όπου διασταυρώνονται δυο σεναζ Νομίζω ότι είναι δυο βασικές απορίες και θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν κάποιος ο όποιος τα έχει ξεκαθαρισμένα στο μυαλό του με βοηθούσε
  12. Στον σεισμό μόνο. Καλείται να εμποδίσει τις γωνιακές παραμορφώσεις τον τοίχων, οι οποίες φυσικά του προκαλούν ένταση (μιλώ για σεναζ σε φέροντες τοιχοποιίες)
  13. Αν συνεχίσεις να δουλεύεις με το μυστρί θα σε βοηθήσουν τα εξής: -ξύσε όσο ποιο βαθιά μπορείς το χώμα των αρμών. Μπορεί να σου πάρει λίγη ώρα αλλά θα εξοικονομήσεις χρόνο στο αρμολόγημα, καθώς το τσιμέντο θα ‘’κουφώνει’’ πολύ καλύτερα ανάμεσα στις πέτρες -βρέξε με πίεση τον τοίχο να φύγουν τα χώματα -Γενικά το μυστρί θέλει τέχνη για να το δουλέψεις γρήγορα και με ακρίβεια. Σημάδευε λοιπόν εσύ όπως μπορείς τους αρμούς, και ΜΗΝ τρομάζεις με το τσιμέντο που θα ξεφεύγει στης πέτρες. θα τις περνάς με ένα χοντρό βρεγμένο σφαγάρι κάθε φορά που θα τελειώνεις μια μικρή επιφάνια. Το νερό αυτό και θα καθαρίζει τις πέτρες και θα βοηθήσει να μην σου σκάσει το τσιμέντο. Προσοχή όμως μην το κολυμπήσεις κιολλας…..δεν κανει. -Άφησε να στεγνώσει καμία ώρα ώστε να μην έχει σκληρύνει τελείως το τσιμέντο, και τρίψε τις πέτρες με μια σηρματοβουρτσα -Αφότου τελειώσεις όλο τον τοίχο σου αν είναι ακόμα λερωμένες οι πέτρες ξαναπέρνα τις με την βούρτσα -Να εχεις υπομονη
  14. <<...τα διαζώματα (chainages) από οπλισμένο σκυρόδεμα καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος της τοιχοποιίας, ενώ έχουν σχετικά χαμηλό ύψος, καθώς καλούνται να λειτουργήσουν ως δοκοί καμπτόμενες σε οριζόντιο επίπεδο.>> ( Ιγνατάκης από σεμινάριο του Τ.Ε.Ε) Γεια σας. Στο φόρουμ σε διάφορα ποστ διαβάζω ότι όλοι οπλίζουν το σεναζ με 3 σίδερα κάτω και 3 πάνω (ή 4 κάτω και 4 πάνω ή...κ.τ.λ). Εφόσον όμως το σεναζ κατά κύριο λόγο λειτούργει στο οριζόντιο επίπεδο, δεν θα έπρεπε οι στρώσεις του οπλισμού να τοποθετούνται στη δεξιά και αριστερή παρια (π.χ. 3 αριστερά κ 3 δεξιά)?
  15. Να γιατί λέμε ότι τα λάθη του μηχανικού μπορεί να σκοτώσουν Φαίνετε ξεκάθαρα η απειρία του καθώς και ότι δεν έλαβε υπόψη του όλους τους παράγοντες αστοχίας της κατασκευής του
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.