Μετάβαση στο περιεχόμενο

spel

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. το 2ο κλιμακοστάσιο στην δόμηση δεν προσμετράται, στην κάλυψη πιστεύω ότι προσμετράται κανονικά.
  2. John_1985, χρειάζεται οικοδομική άδεια (αναθεώρηση μόνο στην περίπτωση, που η οικοδομική άδεια είναι σε ισχύ). Έλεγχος για την φύτευση και συναίνεση συνιδιοκτητών όπως προαναφέρθηκε , έλεγχος πλάτους οδού (μεγαλύτερο από 7,5μ. αλλιώς η διαμόρφωση του προσώπου του οικοπεδου όπως ορίζει το ΦΕΚ76Α/2004, για να έχεις την δυνατότητα να βάλεις θέση στάθμευσης), συμβολαιογραφική πράξη για δέσμευση του χωρου στάθμευσης.
  3. Πιστέυω ότι χρειάζεται και στις 2 περιπτώσεις οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Απαιτείται και έλεγχος των θέσεων στάθμευσης, αν προκύπτουν.
  4. Από κτίριο κατοικίας γίνεται ειδικό κτίριο. Σωστά? (Δηλαδή η χρήση της κατοικίας είναι σε ποσοστό μικρότερο του 50%). Ένα ακόμα θεμα που μάλλον θα αντιμετωπίσεις είναι ότι το κλιμακοστάσιο πρέπει να είναι με πλατύσκαλα και χωρίς σφηνοειδείς βαθμίδες... Ίσως το λύνεις με την προσθήκη του 2ου κλιμακοστασίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές αυτές. Επίσης θα ζητηθεί η έγκριση του φορέα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας (με σφραγισμένα σχέδια από ΕΟΤ) Αν είναι όλα τα σχέδια σφραγισμένα (και οι όψεις) από τον ΕΟΤ, δεν θα χρειαστεί ΕΠΑΕ λόγω της λειτουργικότητας και του ειδικού κτιρίου, εκτός αν συντρέχει και άλλος λόγος.
  5. Στο νόμο Σουφλιά, δεν ορίζονται μεταβατικές διατάξεις. Έτσι σύμφωνα με το ΓΟΚ, που ισχύει σήμερα, άρθρο 26 παρ.1, 2, για την εφαρμογή προϊσχυουσων διατάξεων, η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί και εξακολουθεί να ισχύει μπορεί να αναθεωρηθεί μέσα στο χρόνο ισχύος της, "σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις εφ' όσον δεν γίνεται αύξηση του Σ.Δ. ή του συντελεστή κατ' όγκο εκμετάλλευσης ή αλλαγή χρήσης του κτιρίου, εφ' όσον η αλλαγή χρήσης αντίκειται στις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο αναθεώρησης."
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.