Μετάβαση στο περιεχόμενο

STAMOLEON

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

STAMOLEON's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. KiriakosCE αναφέρομαι σ'εσένα γιατί απ'ότι βλέπω ο Inzaghi έχει καιρό να μπεί. Ρώτησα σήμερα σε τοπική πολεοδομία Καλαμαριάς για αντίστοιχη περίπτωση διαχωρισμού διαμερίσματος σε δύο νέα διαμερίσματα, και μου είπαν να διαβάσω τι ζητάει ο 4030. Ο 4030 μιλάει αποκλειστικά για άδειες δόμησης, κάτι που θα περιμέναμε να αποκλύει την περίπτωσή μας μιας και εμείς έχουμε ήδη κάτι δομημένο και διαχωρίζουμε την υφιστάμενη δόμηση, παρόλαυτά στο άρθρο 3 παρ.2 για την άδεια δόμησης απαιτούνται όλα κανονικά χωρίς να διευκρηνίζεται κάτι για τις περιπτώσεις διαχωρισμού. Υποπτεύομαι ότι μάλλον ΄θα πρέπει να τα κάνουμε όλα όπως πριν το μόνο που αλλάζει ουσιαστικά είναι ο τρόπος ελέγχου. Υποβολή δήλωσης στην Υ.ΔΟΜ. πριν από κάθε στάδιο ελέγχου,ορισμός ελεγκτή και επιτόπιος έλεγχος. Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται με το θέμα του μητρώου μηχανικών. Υποτήθεται ότι για να ισχύσει ο 4030 και να αποδοθούν ευθύνες στον εκάστωτε μηχανικό/ελεγκτή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ενός αριθμού που θα συνοδεύει κάθε μηχανικό σε κάθε μελέτη που θα αναλαμβάνει. Απ'όσο ξέρω αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη οπότε πως θα προχωρήσει και η εφαρμογή του 4030??? Τέλος στον 4030 αναφέρεται κάπου και η ηλεκτρονική υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, από δηλώσεις αναθέσεων-αναλήψεων έως και τα σχέδια σε ψηφιακή μορφή.Από που και πώς???μέσω του προγράμματος του τεε?
  2. Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες από τις σκέψεις μου σχετικά με όλες τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο του επαγγέλματος των μηχανικών που μερικώς συμφωνούν αλλά και διαφωνούν με όσα ενδιαφέροντα posts έχουν γίνει μέχρι τώρα. Ας αναλογιστούμε όλοι την έξαρση στην οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία 30 χρόνια, την υπερπροσφορά τόσο στον χώρο της κατοικίας όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς οι ανάγκες έχουν υπερκαλυφθεί. Πάντα θα υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες στην αγορά, οι οποίες θα καταλήξουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου να είναι ανάγκες των εύπορων τάξεων καθώς η κατάσταση του δανειοληπτικού συστήματος και της οικονομίας της χώρας μας δεν φαίνεται να διορθώνεται άμεσα. Γι'αυτό το λόγο ας μη ψάχνουμε να βρούμε το πρόβλημα ούτε στην αλόγιστη παραγωγή μηχανικών από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα(που σίγουρα σε κάποιο βαθμό εντείνει το πρόβλημα)ούτε στην παύση του προστατευτισμού του επαγγέλματός μας, τη στιγμή που ούτως η άλλως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!! και δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά τόση όση τις προηγούμενες δεκαετίες!!!!Το σύνολο των πελατών μας πλέον, θα καταλήξει να είναι μόνο οι του στενού μας κύκλου, καθώς σε μία ελεύθερη αγορά με χαμηλές αμοιβές και συνεπώς χαμηλή ποιότητα στις μελέτες όπως ειπώθηκε, δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη παρά μόνο μεταξύ των "φίλων". Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι με τα σενάρια περί τακτοποίησης αυθαιρέτων και της εφαρμογής του ενεργειακού κανονισμού θα αντικαταστήσουν το παλιό καθεστώς μάλλον αστειεύονται. Οι έχοντες φίλους με βαθειές τσέπες θα σταθούν όρθιοι, οι υπόλοιποι ....στο έλεος της μοίρας.... Υ.Γ.Και όσο και αν ακούγεται ρομαντικό πιστεύω πως πράγματι η απόδειξη θα καταλείξει να είναι αναγκαία συνθήκη τη στιγμή που άλλαξε και ο τρόπος φορολόγησης.(είπαμε οτι το μαύρο χρήμα είναι μπόλικο αλλά όχι και τόσο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.