Μετάβαση στο περιεχόμενο

AlexMajor

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by AlexMajor

  1. Ναι νομίζω ισχύει. Και εγώ προσπάθησα να κάνω μια υπαγωγή και έχω την εντύπωση ότι το πρόστιμο βγήκε με προσαύξηση. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω τώρα γιατί είναι πεσμένο το σύστημα.
  2. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους αλλά εμένα μου αλλάζει συνέχεια από μόνο του επιλογές, ειδικά η επιλογή εντός ή εκτός οικισμού μου αλλάζει συνέχεια μετά από αποθήκευση.
  3. mxv ξέχασα πριν να απαντήσω στο ερωτημά σου για το τι κάτοψη θα υποβάλεις. Νομίζω με το σχέδιο της οριζοντίου είσαι καλυμμένος. Άλλωστε απαγορέυεται να μετρήσεις ή να μπεις σε άλλο διαμέρισμα χωρίς τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, οπότε στην γενική περίπτωση που σου απαγορεύει κάποιος να μετρήσεις το διαμερισμά του τι θα κάνεις;;;;
  4. Καλησπέρα mxv και ευχαριστώ για την απαντησή σου. Αν και στο θέμα του εξώστη διαφωνώ ωστώσο θα το δηλώσω ως μια λοιπή παράβαση για να είμαι σίγουρος. Να ρωτήσω και κάτι διαδικάστικό σχετικά με το σύστημα του τεε: Τελικά αφού έχω και υπέρβαση δόμησης, στο ένα φύλλο καταγραφής βάζω ΥΔ + μια λοιπή παράβαση εξώστη και για την διαμερισμάτωση θα χρησιμοποιήσω άλλο φύλλο καταγραφής και θα τικάρω το "Διαφορετική διαμερισμάτωση/Χωροθέτηση θέσεων Στάθμευσης" ή θα δηλωθεί ως ακόμα μία λοιπή παράβαση στο νέο αυτό φύλλο καταγραφής;;;
  5. Καλημέρα συνάδελφοι. Καταρχήν μιας και είναι το πρώτο μου post να δώσω σε όλους σας συγχατητήρια για την εξαιρετική δουλειά που γίνετε εδώ μέσα. Έχω και εγώ μια περίπτωση διαμερισμάτωσης παρόμοια περίπου με αυτή του συναδέλφου στο #178. Τι συμβαίνει στη δικιά μου περίπτωση: α) Έχω διαμερισμάτωσης σε 2ο όροφο πολυκατοικίας προ του 83. Η οριζόντια σύσταση και το συμβόλαιο αγοράς μαζί με την κάτοψη που τα συνοδεύουν αποδεικνύουν ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι προ του '83. Έχει γίνει συννένωση 2 διαμερισμάτων αλλά ταυτόχρονα ένα κομμάτι από αυτά τα διαμερίσματα έχει περάσει σε τρίτο διαμέρισμα (διαφορετικοί ιδιοκτήτες). β) Το διαμέρισμα που προκύπτει έχει μία υπέρβαση δόμησης περίπου 14 τ.μ., δηλαδή από 100 τ.μ. που φαίνονται τα 2 διαμερίσματα στην αδεία (χωρίς το κομμάτι που πέρασε σε τρίτο διαμέρισμα) προκύπτει διαμέρισμα 114 τ.μ. Αυτό συμβαίνει γιατί γενικά το περίγραμμα όλου του κτιρίου είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται στα σχέδια της άδειας. γ) Επίσης υπάρχει εξώστης που δεν φαίνεται στην άδεια σε χρήση του διαμερίσματος που με απασχολεί. Σκέφτομαι να αντιμετωπίσω την περίπτωση ως εξής σε διαφορετικά φύλλα καταγραφής: α) Διαμερισμάτωση κατηγορία 2 β) Υπερβαση δόμησης κατηγορία 2 + 1 λοιπή παράβαση (εξώστης περίπτωσης γ) Δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθώ παραπέρα με το περίγραμμα του κτιρίου παρά μόνο με την δικιά μου οριζοντια ιδιοκτησία, σωστά; Επίσης μιας και υπάρχει η παράβαση του εξώστη θέλω να ρωτήσω το εξής. Το 10% του νόμου της κατηγορίας 3 το συγκρίνουμε με το σύνολο της επιφάνειας των εξωστών του ορόφου ή με τους εξώστες που κάνει χρήση το διαμέρισμά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.