Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gredim

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gredim

  1. Συναδελφοι, θέλω να βγάλω 1 άδεια για καποιους φίλους σε 1 πολυκατοικία στον Πειραια, για κάποιες εργασίες ελαιοχρωματισμών με χρηση ικριωμάτων (Αναλυτικός Προυπολογισμός). Λογικό είναι βέβαια να αναρωτηθείτε, τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με Τοπογραφία - Χωροταξία κλπ? Ε λοιπόν, έχει, περισσότερο απ όσο - τουλάχιστον εγω - φανταζόμουν, από τη στιγμή που επισκέφθηκα την Πολεοδομία Πειραια! Εκει λοιπόν, ο υπεύθυνος - 1 ειναι... - μου ζητά για τη συγκεκριμένη άδεια - η οποία βγάζει ελάχιστη αμοιβη - Τοπογραφικό 5 αστέρων!!!! Ενω αρχικά εγώ πήγα με το τοπογραφικό της αδείας (του 1970) ελαφρώς ρετουσαρισμενο επί της ουσίας, εκεινος μου ζήτησε όμορρα, τριγωνομετρία, Υψομετρική αποτύπωση, Ρυμοτομικές από όλα τα ΟΤ που περιβάλουν το ΟΤ που βρισκεται το κτήριο, αποτυπωση στοών (εχουμε και τέτοιες....) και άλλα που μου διαφεύγουν... Η αμοιβή για 1 τέτοιο Τοπογραφικό, με 1 πρόχειρη εκτίμιση του insoft ειναι με το ΦΠΑ 1750 ευρω!!!! Τι να κάνω αδέρφια? Να γίνω Τοπογράφος στα 35 μου? Δεν ειμαι.... αλλά να το παλεψω... Να φωνάξω Τοπογράφο και να του δώσω 1750 από τα..... 1162 που θα πάρω? Η να πάρω τους ιδιοκτήτες και να τους πω ότι για να βάψουν την πολυκατοικία τους προέκυψε 1 έκτακτη αμοιβουλα κάτι λιγότερο από.... 2 χιλιάρικα για τοπογραφικό 5 αστέρων? Επιπλέον ο κυριος αυτός μου λέει ότι απαιτείται κανονικότατα αμοιβή τοπογραφικού! Εντωμεταξύ μέχρι το Τοπογραφικό να συναντήσει τα κριτήρια που μου ζητά, δεν παιρνω ούτε... Πρωτόκολο μου λέει!!!! Μπορεί κάποιος να μου πεί, τι τοπογραφικό απαιτείται (προδιαγραφες) για 1 απλό... βάψιμο πολυκατοικίας, αν απαιτείται αμοιβή γι αυτό και σε ποιά νομοθεσία να ανατρέξω για να δω σχετικά? Έχετε συναντήσει κάτι αντίστοιχο? Τι σας ζητάνε συνήθως απ το Τοπογραφικό για μια τέτοιου βεληνεκους και μεγεθους αδεια?
  2. Θέλω να βγάλω 1 αδεια για εργασίες ελαιοχρωματισμων σε πρόσοψη πολυκατοικίας (με αναλυτικο προυπολογισμο). Τι γίνεται με την αναθεση, τώρα που οι ιδιοκτήτες είναι 15? !!! Πρέπει να υπογράψουν αναθεση όλοι, ή ορίζεται εκπρόσωπος? Οσο για το διαχειριστή, για να σας προλάβω, δεν είναι ενας εκ των ιδιοκτητών (οπως ορίζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας), αλλά μια εταιρία διαχείρισης, που επι της ουσίας, μόνο τα κοινόχρηστα τυπωνει..... Αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο, θα θελα μια γνωμη.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.