Μετάβαση στο περιεχόμενο

papadov_75

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

papadov_75's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ρε παιδιά έχω μπερδευτεί εντελώς!! Ποιό ισχύει τελικά??? η Εγκύκλιος 1 του 2012 ή το Άρθρο 2.γ. της Απόφασης ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220 ΦΕΚ Β 2496/11??? Θέλει υπεύθυνη δήλωση για τα ίδια σχέδια σε ηλεκτρονική μορφή ή όχι??? 32. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ Για τη λήψη βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης υποβάλλεται στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία βεβαίωση του ΤΕΕ, με την οποία πιστοποιείται η καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία τακτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής. (τελευταίο εδ. παρ.10 Άρθ.24 – τροπ. άρθ.49 παρ.9 Ν.4030/11) Εγκ.1/12 παρ.3: «Περαιτέρω η βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης χορηγείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την πολεοδομική υπηρεσία, με συνημμένα σχέδια κάτοψης και τομής της πραγματικής κατάστασης σε κλίμακα 1:100, στα οποία σημειώνονται οι χώροι που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 4014/2011, υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενεργοποιηθεί και τεχνική έκθεση μηχανικού, στην οποία βεβαιώνεται ότι ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης και χωρίς να είναι απαραίτητη η αυτοψία. Σε κάθε περίπτωση, τυχόν απαιτούμενες εγκρίσεις ή όροι και προϋποθέσεις που αφορούν στη λειτουργία της χρήσης του χώρου που υπάγεται στις διατάξεις του ν. 4014/2011, εξακολουθούν να ισχύουν, σύμφωνα με την παρ. 12 του άρθρου 24 του νόμου. Εφ' όσον της βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης πρέπει να προηγηθεί έγκριση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, είναι δυνατή η θεώρηση από την πολεοδομική υπηρεσία της υποβαλλόμενης μελέτης παθητικής πυροπροστασίας, η οποία αποστέλλεται αρμοδίως.» -Κατά την υποβολή των δηλώσεων πρέπει οι Μηχανικοί να έχουν υπόψη τους ότι κάποιος χώρος που θα χρειαστεί να πάρει βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης δεν θα μπορεί να την πάρει αν έχει δηλωθεί σαν βοηθητικός χώρος, εκτός αν έχει γίνει σημείωση στα σχόλια ότι δηλώθηκε ως ΒΧ μόνο για τον υπολογισμό του προστίμου με βάση τις οδηγίες του υπουργείου. Με το Άρθρο 2.γ. της Απόφασης ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220 ΦΕΚ Β 2496/11 «Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρου και Κινηματογράφου.» απαιτείται: «γ) Αντίγραφο οικοδομικής άδειας και σχεδιαγράμματα του καταστήματος εις τριπλούν, υπογεγραμμένα από Μηχανικό, από τα οποία να προκύπτει ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ, σε κλίμακα που θα αναφέρεται ρητά επί του σχεδίου και στο οποίο θα αποτυπώνονται όλοι οι χώροι του Κ.Υ.Ε. περιλαμβανομένων και αυτών που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου (π.χ. τουαλέτες για Α.Μ.Ε.Α.).» Άρα δεν απαιτείται βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από την πολεοδομία, και αρκεί η βεβαίωση από το Μηχανικό.
  2. Καλησπέρα σε όλους,, Ιδιοκτήτης τριώροφου κτίσματος έχει ρυθμίσει ημιόροφο μηχανολογικών χώρων σε χώρους γραφείων με μειωτικό συντελεστή. Τον έχει χωρίσει σε διαμερίσματα και καλούμαι να βεβαιώσω οτι ο ένας χώρος απο αυτούς έιναι Χώρος Κύριας Χρήσης για άδεια λειτουργίας ιατρείου. Η ερώτηση είναι η εξής: Οι χώροι αυτοί χρειάζονται να επικυρωθούν με κάποιο τρόπο απο την πολεοδομία? δηλαδή έπρεπε ο μηχανικός να τον παραπέμψει μετά την τακτοποίηση σε οικοδομική άδεια μέσα σε τρία χρόνια ώστε να ''νομιμοποιηθούν'' οι διαρυθμίσεις? ή μόνο με την τακτοποίηση και μια αποτύπωση του χώρου είναι οκ? Δεδομένου οτι το κάθε διαμέρισμα έχει W.C, κουζίνα... η χρήση επίσης επιτρέπεται στην περιοχή... τη γνώμη σας παρακαλώ!!
  3. Καλησπέρα Συνάδελφοι, 1) Στην περίπτωση που βάζεις αποτύπωση, μιλάτε για το Πρόγραμμα του ΤΕΕ ή για Civil κλπ?? 1) Εφόσον μιλάτε για το ΤΕΕ βάζουμε μόνο αποτύπωση η και Διαρρυθμίσεις υπαρχόντων κτιρίων και Αλλαγή χρήσης??
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Δεν γνωρίζω εαν έχει απαντηθεί παρόμοιο ερώτημα, οπότε εάν ναι υποδείξτε μου ή διορθώστε με ανάλογα... Στο σύστημα Διαχείρισης Δηλώσεων και Βεβαιώσεων Ν. 4014/2011 του ΤΕΕ υπάρχει ένα κουτάκι για τον '' Αριθμό λοιπών παραβάσεων'' Στο παράδειγμα ''βίντεο'' λοιπόν όταν βάζει υπόγειο 20μ2 πάει και γράφει σε εκείνο το κουτάκι τον αριθμό 3, μια ένδειξη ανάβει ''Ισοδύναμο παράβασης βεράντας =3''. Στη περίπτωσή μου που ο πελάτης έχει κλείσει το περίγραμμα της πέργκολας, με συμβατή κατασκεύη (τούβλα, επιχρίσματα κ.λ.π.) τι κάνω? βάζω και εγώ το αριθμό 3 αφού βρίσκεται στο τελευταίο όροφο μονοκατοικίας και κατα συνέπεια σε εξώστη/βεράντα?? Πότε λοιπόν βάζουμε λοιπές παραβάσεις?
  5. Καλησπέρα σε όλους. α) Εχω πελάτη που έχει κατάστημα με πατάρι το 50% του εμβαδού του ισόγειου καταστήματος, σε περιοχή γενικής κατοικίας όπως προέβλεπε τότε το τάδε ΦΕΚ. Το πατάρι θεωρείται βοηθητικός χώρος? και αν ναί... τότε υπάγεται στη ρύθμιση του Ν.3843/2010 μαζί με την παράνομη προέκταση του? Μπορώ με αλλα λόγια να το τακτοποιήσω σαν κατάστημα? β) Αλλο κατάστημα με πατάρι όπως στο α ερώτημα αλλα σε περιοχή αμιγούς κατοικίας (κατάστημα μέχρι 80μ2). Μπορώ να μετατρέψω το πατάρι (βοηθητικό χώρο) σε ανεξάρτητη κατοικία? δηλαδή να μην είναι παρακολούθημα του ισόγειου καταστήματος.
  6. Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι να μάθω εφόσον γνωρίζει κάποιος, εαν υπάρχει κάποιο πρόγραμματακι .xls π.χ. το οποίο να μπορεί να προσδιορίζει το συνολικό κόστος μιας κατασκευής αφού εισαγάγω τα απαραίτητα δεδομένα-ποσότητες , π.χ. Μ3, Μ2, Μ. Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία γράμματα. Ευχαριστω terry
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.