Μετάβαση στο περιεχόμενο

JOUN

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by JOUN

  1. Η διαφορα ειναι οτι στο εστιατοριο υπαρχουν 3φασικες καταναλωσεις χωρις ουδετερο ενω σε μια μονοφασικη δεν υπαρχει καταναλωση χωρις ουδετερο. Επισης κατι το οποιο τωρα σκεφτηκα ειναι στην περιοχη μου οπως και σ'ολη την Ελλαδα πλην Αθηνας υπαρχει συστημα ΤΝ, ο ουδετερος και η γειωση ειναι ηδη συνδεδεμενοι μεσα στον μετρητη.
  2. Συγγνωμη αλλα αυτο ειναι 100 φορες πιο εγκληματικο(το να αφηνεις μεταλλικο μερος στον αερα! ) απο το να το συνδεσεις στον ουδετερο..
  3. Να διευκρινησω ξανα οτι μιλαω για τριφασικη εγκατασταση σε εστιατοριο,οχι οικιακη μονοφασικη.Και εγω στο πατρικο μου στις αρχες του'80 θυμαμαι οτι ειχαμε χωριστα αγωγους ουδετερου-γειωσης(φυσικα! ) ΔΔΕ κλπ.
  4. Μα αυτο λεω:Προφανως ηταν συνηθισμενο(δεν καταλαβαινω για ποιο λογο) η συνδεση του μεταλλικου μερους της συσκευης με τον ουδετερο ο οποιος χρησιμευε και σαν αγωγος λειτουργιας και σαν αγωγος προστασιας.
  5. H συνδεση γινεται με φις τετραπολικο.Ο τεταρτος αγωγος συνδεεται στον ουδετερο.Καλωδιο και κλεμα δεν συνηθιζεται γιατι δεν μπορουν να βγουν οταν καθαριζουν.
  6. ;;;;Τι; Σε φριτεζα 10ετιας σχεδιο;Φυσικα και δεν υπηρχε.Ουτε σε χαρτι ουτε χτυπημενο σε καποιο ταμπελακι.Δεν μιλαμε για κινητηρα αλλωστε.Και σιγα την κατασκευη που θα βαζαν και σχεδιο μεσα.Μια ανοξειδωτη λαμαρινα με τρεις γωνιες και τεσσερα εξαρτηματα(θερμοστατης,θερμοστατης ασφαλειας,αντισταση και ενδεικτικο) ολα κι'ολα.. Μιλαμε για κατασκευη απο ελληνικες βιοτεχνιες να θυμισω. Παντως συγχωρεστε μου την παρατηρηση αλλα εχω την εντυπωση οτι μιλαω με ατομα που δεν εχουν δει απο κοντα για τι πραγμα μιλαω αλλα μονο απο θεωρια.
  7. Φριτεζα τριφασικη με φις 4χ16Α η οποια ειχε ενωμενα γειωση με ουδετερο μεσα στην συσκευη(επρεπε δηλαδη να ανοιχτει για να φανει η ενωση) Αυτο δεν το ειδα μια φορα σε ενα μαγαζι ωστε να υποθεσω οτι καποιος την πειραξε αλλα πολλες φορες σε διαφορετικα μαγαζια.
  8. Ευχαριστω πολυ ckiriako για την γνωμη σου.Το ερωτημα αυτη την στιγμη ειναι θεωρητικο γιατι δεν μου εχουν ζητησει (ακομη) ΥΔΕ παρομοια καταστηματα αλλα βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα που λενε γιατι στο παρελθον εχω συναντησει πολλλες τετοιες περιπτωσεις.. Απορω παντως σε κανεναν απο νομο Θεσσαλονικης δεν εχει τυχει κατι αναλογο;Μονο εδω(Σταυρος) συμβαινουν αυτα;
  9. Οπως ειπα το εχω δει σε αρκετες περιπτωσεις σε διαφορετικα μαγαζια(μιλαω παντα για παλια μηχανηματα ετσι; ) Θεωρω απιθανο να πειραχτηκαν ολα. Αληθεια εγω ποτε ειπα οτι το σασι εχει αμεση ηλεκτρικη συνδεση με τη φαση;Για τον ουδετερο μιλησα..
  10. Αντιθετως οι 3 στις τεσσερεις που εχω δει εγω ηλικιας μεγαλυτερης των 10 χρονων κλεινουν κυκλωμα μεσω γειωσης.Αυτο συμβαινει στην περιοχη μου τουλαχιστον(νομος Θεσσαλονικης) Μιλτο για να λεω οτι κλεινουν κυκλωμα μεσω γειωσης το εχω ψαξει,δεν το λεω απλως επειδη δεν εχει ουδετερο..Αντιστασεις που να δουλευουν με 400V σιγουρα δεν εχω δει..
  11. Παρα μα παρα πολλες φριτεζες ερχονται απο το εργοστασιο με φις 4χ16 η 4χ32 και τοποθετουνται κανονικα ως εχουν..Οταν μετα παω εγω(μετα απο χρονια εννοω) να συμπληρωσω την ΥΔΕ τι κανω; Καθαρα υποθετικο το ερωτημα ρωταω πριν το βρω μπροστα μου..
  12. Και στην περιπτωση που εχει φριτεζες π.χ με πριζα 4χ16 η 4χ32(δηλαδη που κλεινει κυκλωμα μεσω της γειωσης αντι του ουδετερου) τι κανουμε;Tραβαμε καινουρια καλωδια;
  13. Καλημερα. Δεν μου εχει τυχει ακομα αλλα το ψαχνω πριν το βρω μπροστα μου: Η συντριπτικη πλειοψηφια των εστιατοριων( στην περιοχη μου τουλαχιστον) δεν εχουν ΔΔΕ.Ολα τα μηχανηματα τους(ψυγεια, φριτεζες, φουρνοι κλπ ) ειναι ανοξειδωτα και φυσικα γειωνονται.Επισης μεσω των διαφορων ψυγειων γειωνονται και οι παγκοι που εχουν στη λαντζα η στην προετοιμασια κλπ. Tο ερωτημα μου ειναι απο την στιγμη που δεν υπαρχουν ΔΔΕ τι κανουμε;Tους υποχρεωνουμε να βαλουν;Ποσους; Εναν για καθε μηχανημα; Χωριστα για φωτισμο και μηχανηματα; Tι κανετε εσεις; Ευχαριστω
  14. Απο την στιγμη που ειναι θεμα της ΔΕΗ και δεν μπορεις να επεμβεις, γιατι να ασχοληθεις;
  15. Καλα δεν εχεις καταθεσει αδειες, σφραγιδες κλπ; Πως υπογραφεις;
  16. Kαλησπερα.. Αν θελεις corsakia δωσε το λινκ να το δω και εγω..Και φυσικα μην σκεφτεσαι την περιπτωση "αν χαλασει ποιος θα μου το φτιαξει.." Πες μου η (καλη) αμπεροτσιμπιδα που υποθετω οτι εχεις χαλασε ποτε; Το καλο πολυμετρο χαλασε ποτε;Εμενα οχι.. Πιστευεις οτι αν το παρεις απο εδω και για κακη σου τυχη χαλασει θα στο φτιαξουν εδω η εξω με εξοδα, μεταφορικα κλπ δικα σου; Ο μονος λογος να το παρεις απο εδω ειναι το τιμολογιο για να σου επιστραφει το ΦΠΑ.. Σε περιπτωση βλαβης(αρκετα μικρη) οπως το αγορασες απο εξω μπορεις και να το στειλεις για επισκευη..
  17. Ακριβως αυτο:Ειναι απαραιτητο για την λειτουργια του νυχτερινου γιατι χωρις αυτο δεν εχεις νυχτερινο..
  18. Παντως στην περιπτωση με το 24βολτο δοκιμαστικο παλι λιγα επαθε...Το λαμπακι αυτο ειναι πυρακτωσης και λογικα εχει μια τιμη μερικες δεκαδες Ωμ οποτε ειναι σαν να επιανε την φαση κατευθειαν και επειδη με το αλλο χερι επιανε την σωληνα... αστα, πολυ φτηνα την εβγαλε.
  19. Χαιρετω ολο το φορουμ και τον συναδελφο απο πανω. α) Δεν ξερω και ελπιζω να μην χρειαστει να το μαθω απο πρωτο χερι... β) οχι γ) Καλα αν δεν κανεις ελεγχο πως θα βαλεις την υπογραφη σου; δ) Ελπιζω σε λογικα πλαισια αναλογα με την ωρα που ξοδεψες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.