Μετάβαση στο περιεχόμενο

helic

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μαγνησία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Σχεδιαστής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα στην ομάδα. Το σπίτι μας έχει ενταχθεί στο πρόσφατο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Αυτονομώ". Μεταξύ των παρεμβάσεων είναι και η θερμομόνωση - υγρομόνωση του δώματος. Το ζητούμενο από εμάς είναι η βατότητα, καθώς χρησιμοποιούμε την ταράτσα καθημερινά (έχουμε βάλει σκίαστρο, καρέκλες - τραπέζι, τις γλάστρες μας κλπ). Από τα λίγα που παρακολουθώ, ως καλή λύση (που μου την σύστησε γνωστός) φαίνεται η ανεστραμμένη μόνωση με τοποθέτηση πλακιδίου κολλημένου στο μονωτικό. Σε όσους απευθύνθηκα, με ενημέρωσαν ότι με τα χρήματα του προγράμματος δε γίνεται να πραγματοποιηθεί αυτό, καθώς είναι πολύ ακριβή μέθοδος. Μπορείτε να μου προτείνετε έναν τύπο μόνωσης που να καλύπτει τους ενεργειακούς στόχους του προγράμματος, τα χρήματα που δίνει το πρόγραμμα (48€/τμ) και να εξασφαλίζει πλήρη βατότητα; Επισημαίνω ότι η ταράτσα είναι περίπου 110 τμ, έχει 2 υδρορροές και θα χρειαστούν και κλίσεις για να πηγαίνουν τα νερά εκεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Τα βασικά στοιχεία του ακινήτου με ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, έχει βάλει στις παρεμβάσεις τέντες (μικρή επιφάνεια), αλλά δεν φαίνεται από κάπου σε πια πλευρά του ακινήτου θα μπουν. Υποθέτω στη νότια, αλλά θα ήθελα την επιβεβαίωση από τη στιγμή που θα απευθυνθώ σε τεντά για προσφορές. Το ίδιο και για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, που θέλω να ψάξω για υλικά και συνεργεία. Προτιμώ να έχω προσωπική άποψη και να το ψάξω όσο μπορώ καλύτερα. Εκτιμώ ότι θα του το ζητήσω. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
  3. Το έχω πληρώσει και του έδωσα το αποδεικτικό. Το θέμα είναι ότι θέλω να δω όλα τα στοιχεία, χωρίς να το ζητήσω. Αν το ζητήσω, δε νομίζω ότι θα το αρνηθεί, αλλά φοβάμαι να μην το δει στραβά (ότι δεν τον εμπιστεύομαι, ότι κρίνω τη δουλειά του κλπ). Υπάρχει τρόπος να το βρω ως ιδιώτης;
  4. Καλησπέρα σε όλους. Έχω κάνει αίτηση για το εξοικονομώ και είμαι από τους "τυχερούς" που πέρασαν στην προέγκριση. Ο μελετητής έχει καταχωρήσει τις παρεμβάσεις και τα στοιχεία του ΠΕΑ, αλλά δεν μπορώ να το δω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω το πλήρες ΠΕΑ (πχ με κωδικούς TAXISNET ως ιδιοκτήτης ακινήτου) χωρίς να το ζητήσω από τον ενεργειακό επιθεωρητή; Δεν είναι κάτι μυστικό, αλλά δε θέλω να το ζητήσω από τον ίδιο, μήπως το δει ως αμφισβήτηση. Τα στοιχεία του ΠΕΑ έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα του προγράμματος και τα χρησιμοποίησα για να δω τα συνοπτικά στοιχεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Πριν από λίγες ημέρες διαπίστωσα έντονη μυρωδιά και μαυρίλα στην πλάτη δύο - τριών κάτω ντουλαπιών της κουζίνας. Στον τοίχο πίσω από αυτά τα ντουλάπια είναι η μπανιέρα. Αμέσως έβγαλα τις μπάζες και είδα μούχλα στο πάτωμα κάτω από τα ντουλάπια. Προσωπικά εκτιμώ ότι από το πάτωμα ξεκίνησε και συνέχισε στον τοίχο. Αυτό το λέω, γιατί ξαναδημιουργήθηκε μούχλα μετά από μία μέρα αφού την σκούπισα και έκτοτε έχει κάθε ημέρα, αλλά λιγότερο. Μέσα στα ντουλάπια δεν ξαναέβγαλε κάτι, αλλά έχω αφήσει εδώ και μια εβδομάδα τις μπάζες βγαλμένες για να "αναπνέει". Υποψιάζομαι διαρροή από το μπάνιο (αρμούς μπανιέρας ή σωλήνα), αλλά και εγκλωβισμό υγρασίας, καθώς το δωμάτιο (εννιαίος χώρος κουζίνα- σαλόνι) είναι βορινό, με ελιπή θέρμανση (ένα μόνο σώμα καλοριφέρ) και αυξημένο ποσοστό υγρασίας. Μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να φταίει; Και σε άλλο σημείο του σαλονιού υπάρχει ασπρίλα, θρυματισμός στο πλακάκι (τσιμεντένιο παλαιού τύπου). Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε μύκητας από την κλεισούρα (ελιπή αερισμό); Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
  6. Όπως και να είναι, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές dimitris GM, Το θέμα είναι ότι υπάρχει στα συμβόλαια στον 2ο οροφο (ταράτσα σήμερα) προοπτική για δύο διαμερίσματα (ένα για κάθε ιδιοκτήτη), τα οποία υπάρχουν και σε σχέδια και φτιάχτηκαν για τους εξής λόγους: α. Για να χωριστεί η ταράτσα. β. Για να μοιραστεί ο συντελεστής δόμησης, ο οποίος δεν είχε εξαντληθεί. Δηλαδή, πέρα από τη χρήση εφόσον χτιστεί το διαμέρισμά μου, μπορώ να οριοθετήσω την ταράσα ως βεράντα του; Επισημαίνω ότι τα όρια τα γνωρίζουμε. Μπορώ να χτίσω τοίχο από τη γραμμή του ορίου και προς τη δική μου πλευρά; Ευχαριστώ πολύ
  8. Καλημέρα, ανιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τη χρήση ταράτσας. Το 2010 φτιάξαμε συμβόλαια, γιατί το σπίτι-διαμέρισμα ήταν αρκετά μπερδεμένο ιδιοκτησιακά. Πρόκειται για διόροφη κατοικία, με δύο διαμερίσματα στο ισόγειο, δύο στον πρώτο όροφο και δύο κλιμακοστάσια. Στα συμβόλαια, για να χωριστεί και η ταράτσα, σχεδιάστηκε από ένα διαμέρισμα στην κάθε μεριά (προοπτική), ώστε οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων διαμερισμάων του πρώτου ορόφου να έχουν δικαίωμα στη χρήση συγκεκριμένης περιοχής της ταράτσας. Είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος του πρώτου ορόφου και ενός κλιμακοστασίου, άρα έχω και δικαίωμα στη χρήση της ταράτσας πάνω από το διαμέρισμά μου. Πριν λίγα χρόνια, άλλαξα κάγκελα από την πλευρά μου μόνο. Για να μην υπάρχουν διαφωνίες, κάλεσα το μηχανικό, που ανέλαβε τα σχέδια για τα συμβόλαια, μας έδειξε τα σύνορα και έχτισα κολώνες.Επειδή διαφωνώ για πολλούς λόγους (πχ μόνωση) με τον ιδιοκτήτη του άλλου διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, θέλω να χτίσω τοίχο μεταξύ μας που να χωρίζει την ταράτσα, για να κάνει ο καθένας ότι θέλει στη μεριά του. Ο τοίχος μπορεί να χτιστει, ακόμη κι αν διαφωνεί ο άλλος ιδιοκτήτης; Τι μπορώ να κάνω στην πλευρά μου χωρίς να επηρεάζω τον άλλο; Τι πρέπει υποχρεωτικά να κάνουμε μαζί; Ευχαριστώ.
  9. Σήμερα θα επανέλθω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την υγρασία. Το σπίτι μου είναι διαμέρισμα με αποθήκη από κάτω του, διαμέρισμα στην ανατολική πλευρά του και ταράτσα επάνω. Στους εξωτερικούς τοίχους δεν υπάρχει μόνωση (έτος κατασκευής 1976) και το φελισόλ που είχε η κάτω πλάκα έχει φθαρεί και το περισσότερο έχει φύγει. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου βαρέως τύπου και τα τοποθέτησα πριν 5 χρόνια που εγκαταστάθηκα. Όλο το χειμώνα κατανάλωσα αρκετό πετρέλαιο, γιατί συνεχώς έπεφτε η θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα. Ρώτησα πολιτικό μηχανικό - ενεργειακό επιθεωρητή για το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ "Εξοικονομιση κατ' οίκων", ο οποίος για το θέμα της μόνωσης μου συνέστησε εξωτερική επένδυση στις τρεις ελεύθερες πλευρές και κάτω από την πλάκα. Επειδή οι διαδικασίες του προγράμματος είναι αργές, τα οικονομικά δύσκολά και υπάρχουν διάφορες παρεμβάσεις που σκέφτομαι γενικά για το σπίτι, βρήκα κάποιους εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης της κατάστασης που θα μπορώ να κάνω μόνος μου, ώστε να γλυτώσω χρόνο και χρήμα: 1. Θερμομονωτικές πλάκες από γυψοσανίδα. Απλό στην τοποθέτηση με απευθείας κόλλημα στο εσωτερικό του τοίχου. Θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην θερμομόνωση; Συμφέρει σε σχέση με τη συμβατική μόνωση ως προς το κόστος και τη διαδικασία; 2. Μόνωση με φελισόλ στο κάτω μέρος της πλάκας. Μπορώ μόνος μου; Υπάρχει κάποιο καλύτερο υλικό που θα μου προτείνατε; 3. Πράσινη ταράτσα. Πως φτιάχνεται; Μπορώ μόνος μου; Που αποστραγγίζονται τα νερά; Μήπως δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα υγρασίας; 4. Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου με ηλεκτρικό λέβητα. Είναι ασφαλής; Συμφέρει το ρεύμα από το πετρέλαιο; Όποιος μπορεί να μου δώσει ορισμένες απαντήσεις, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
  10. Ο "ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ" είναι ένας ιστότοπος, που απευθύνεται στον καθένα από εσάς που "πιάνει" έστω και λίγο το χέρι σας. Επισκευές, κατασκευές, βασικές γνώσεις που αφορούν τον κάθε μικρό ή μεγάλο μάστορα. Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στο περιεχόμενό του, στέλνοντας τις προτάσεις σας στο e-mail. Η ομάδα του "ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗ" θα προσπαθήσει να σας δόσει τις λύσεις. Σας αποδεικνύει καθημερινά, ότι έχετε τον καλύτερο μάστορα στο σπίτι σας!Εσάς!!! mastrohalastis.blogspot.com
  11. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Δεν στεγνώνουμε ρούχα μέσα στο σπίτι ή πετσέτες πάνω στο καλοριφέρ κι επιπλέον έχουμε ανοιχτό σε ανάκληση το παράθυρο του μπάνιου και κλειστή την πόρτα του επί μονίμου βάσεως. Πριν από ένα μήνα πήρα έναν αφυγραντήρα. Δείχνει να κάνει δουλειά, αλλά θέλει να λειτουργεί όλη μέρα και να το μετακομίζω από δωμάτο σε δωμάτιο, ανοίγοντας παράλληλα και τις ντουλάπες. Άσε που δεν ξέρω πόσο θα έρθει και ο λογαριασμός του ρεύματος!
  12. Καλησπέρα σε όλους σας. Κατοικώ σε σπίτι 35ετίας, το οποίο δε διαθέτει καμία μόνωση στους τοίχους. Αυτό το διαπίστωσα, όταν τρύπησα τοίχο για να περάσω καινούργια εγκατάσταση κεραίας και συνάντησα διαδοχικά: τούβλο, κενό, τούβλο. Στην πλάκα της ταράτσας υπάρχει μόνωση φελιζόλ. Προ διετίας κάναμε μια υποτυπώδη μόνωση με σφραγιστικά (αστάρι - ελαστομερές χρώμα), αλλά όχι σε όλη την ταράτσα, γιατι την μοιράζομαι με άλλο σπίτι, ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν ήταν διατεθημένος να πληρώσει τίποτα. Το 2007, που εγκαταστάθηκα σε αυτό το σπίτι, τοποθέτησα κουφώματα αλουμινίου βαρέως τύπου. Τελευταία διαπίστωσα ότι το ποσοστο της υγρασίας μέσα στο σπίτι είναι αρκετά υψηλότερο από το προβλεπόμενο (40-45%) και ανησυχώ για την υγεία των παιδιών μου. Καταναλώνω πολύ πετρέλαιο και δεν έχουμε την αίσθηση ζέστης, λόγω της υγρασίας. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια λύση για να μειώσω τις απώλειες στη θέρμανση και το ποσοστό υγρασίας; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.