Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση Ταράτσας


helic

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα. Το σπίτι μας έχει ενταχθεί στο πρόσφατο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Αυτονομώ". Μεταξύ των παρεμβάσεων είναι και η θερμομόνωση - υγρομόνωση του δώματος. Το ζητούμενο από εμάς είναι η βατότητα, καθώς χρησιμοποιούμε την ταράτσα καθημερινά (έχουμε βάλει σκίαστρο, καρέκλες - τραπέζι, τις γλάστρες μας κλπ). Από τα λίγα που παρακολουθώ, ως καλή λύση (που μου την σύστησε γνωστός) φαίνεται η ανεστραμμένη μόνωση με τοποθέτηση πλακιδίου κολλημένου στο μονωτικό. Σε όσους απευθύνθηκα, με ενημέρωσαν ότι με τα χρήματα του προγράμματος δε γίνεται να πραγματοποιηθεί αυτό, καθώς είναι πολύ ακριβή μέθοδος. Μπορείτε να μου προτείνετε έναν τύπο μόνωσης που να καλύπτει τους ενεργειακούς στόχους του προγράμματος, τα χρήματα που δίνει το πρόγραμμα (48€/τμ) και να εξασφαλίζει πλήρη βατότητα; Επισημαίνω ότι η ταράτσα είναι περίπου 110 τμ, έχει 2 υδρορροές και θα χρειαστούν και κλίσεις για να πηγαίνουν τα νερά εκεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει ορθή τεχνικά λύση που να καλύπτεται από την επιδότηση του προγράμματος εξοικονομώ. Οι ορθές τεχνικά λύσεις λαμβάνουν υπόψη την σωστή διαπνοή του δώματος και ξεκινούν περίπου από την διπλάσια τιμή που ορίζει το εξοικονομώ (edit: μια προσαύξηση 50% άνω της επιδότησης του εξοικονομώ είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα) . Η παρουσία γλαστρών σε ταράτσα (προφανώς αμόνωτη) είναι απαράδεκτη πρακτική. Να θυμίσουμε τέλος ότι μια μη ορθή στεγάνωση πλάκας σκυροδέματος όχι μόνο δεν θα περιοριστεί στην μη άρση του προβλήματος της υγρασίας, αλλά μέσω της ανεπαρκούς διαπνοής θα επιτείνει το φαινόμενο διάβρωσης του οπλισμού που πιθανώς έχει αρχίσει. Κοινώς επιταχύνουμε το φαινόμενο "πλάκα-ελβετικό τυρί".

Edited by pirsogiannis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.