Μετάβαση στο περιεχόμενο

megasc

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by megasc

  1. Σε ευχαριστώ κατ' αρχήν για την άμεση ανταπόκριση. Εχω διαβάσει και αυτή την απόφαση του ΣΤΕ που όμως αναφέρει για "ελάχιστο εμβαδόν ή μήκος προσώπου ή βάθους". Το οικόπεδό μου έχει μία τουλάχιστον πλευρά 5μ σε κοινόχρηστο χώρο (ΟΚ) ΑΛΛΑ δεν μπορεί να εγγράψει κτίριο με ελάχιστη πλευρά 5μ επειδή είναι τρίφατσο με διαστάσεις απο 4,50 έως 4,95 επι 10,00. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την θεωρητική μεσοτοιχία για να αποκτήσω ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το ελάχιστο πλάτος του κτιρίου??? Ισχύει το πλασματικό οικόπεδο με τις μεσοτοιχίες και για το απαιτούμενο περίγραμμα του κτιρίου???
  2. Συνάδελφοι, Θα ήθελα την βοήθειά σας για μια περίπτωση που έχω σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης (παλιός οικισμός πρό 23 και οικόπεδο τρίφατσο με παλαιό κτίριο) με αρτιότητα κατά παρέκκλιση ε=150τμ και πρ=8μ. Επιπλέον στο οικόπεδο σύμφωνα με το ΦΕΚ ένταξης του σχεδίου πόλης αναφέρει οτι πρέπει να εγγράφεται κάτοψη με ελάχιστη επιφάνεια 50τμ και ελάχιστη πλευρά 5μ. Το τελικό οικόπεδό μου είναι 97τμ οπότε είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ΑΛΛΑ δεν έχει την απαιτούμενη πλευρά των 5μ (έχω απο 4,50 έως 4,95) για να εγγράφει ελάχιστο εμβαδόν των 50τμ. Η ερώτησή μου είναι εάν θα μπορούσα να επικαλεστώ το άρθρο 3 του ΝΔ 690/48 με ότι απαντήσεις απο ΣΤΕ υπάρχουν μεταγενέστερα περί πλασματικού οικοπέδου προκειμένου να καταστεί και οικοδομήσιμο με τις μεσοτοιχίες ή αυτό ισχύει μόνο για το εμβαδόν, το βάθος και το πρόσωπο του οικοπέδου?? Θα ήθελα να συμπληρώσω οτι και το όμορο οικόπεδο είναι κατα παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο με κτίριο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.