Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικηγορος

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Δικηγορος

  1. Καλό είναι μηχανικός που υπογράφει την άδεια (επιβλέπων) να υποδείξει εγγράφως στον ιδιοκτήτη του έργου ότι πρέπει να γίνει αίτημα στην ΔΕΗ για μεταφορά των εναερίων αγωγών στην προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας από το κτίσμα, αλλως υπέχει ευθύνη αυτός, ο ιδιοκτήτης και όλοι οι υπεργολάβοι, τόσο ποινική όσο και αστική έναντι του τυχόν τρίτου παθόντος, που συνήθως είναι κάποιος εργάτης. Σημειωτέον ότι η ηλεκτροπληξία από εναέριους αγωγούς υψηλής τάσης δεν προκαλείται απαραίτητα από επαφή αλλά και από υπερπήδηση του ρεύματος στην περίτπωση προσσέγγισης του ηλεκτορόφορου αγωγού. Συνήθως οι ιδιοκτήτες αρνούνται να κάνουν την αίτηση γιατί η διαδικασία μεταφοράς διαρκεί μήνες. Στην περίτπωση αυτή, συνιστώ να υποδεικνύουν στους ιδιοκτήτες του έργου την υποχρέωσή τοιυς προς ασφάλιση και μάλιστα και να ασκούν βέτο, διότι άλλως κινδυνεύουν να εμπλακούν σε αστική δίκη αποζημίωσης συνήθως πολλών εκατοντάδων ευρώ (το ποινκό σκέλος δεν είναι τόσο βαρύ , συνήθως οι ποινές είναι από 9-12 μήνες με αναστολή στον πρώτο βαθμό).
  2. Στο κτηματολογιο, εξηγούμε κτηματολογικό γραφείο, πρέπει με διόρθωση να περαστεί σωστά ο τίτλος του δικαιούχου, δηλαδή ο τίτλος που εμφανίζεται στην πράξη εφαρμογής και η ίδια η πράξη εφαρμογής με τις τυχόν μεταβολές. Εφόσον όμως στο κτηματολογικό φύλλο εμφανίζεται άλλος ιδιοκτήτης τότε αυτός θεωρείται θιγόμενος ιδιοκτήτης (φερόμενος) και πρέπει προκειμένου να διορθωθεί η πρώτη εγγραφή να ληφθεί η συναίνεσή του είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με πληρεξούσιο (καταρχήν). Αυτά αν μιλάμε για κτηματολογικό γραφείο, δηλαδή κτηματολόγιο που έχει κλείσει. Αν όμως μιλάμε για τυχόν κτηματολόγιο εν ενεργεία τότε οι τυχόν διορθώσεις γίνονται αναλόγως της Α ή Β ανάρτησης με σχετικές ενστάσεις. Τέλος επισημαίνω ότι είναι σύνηθες να υπάρχουν λάθη στις πρώτες εγγραφές, οπότε σε κάθε περίπτωση κλεισίματος κτηματολογίου και ανοίγματος κτηματολογικού Γραφείου κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να προνοήσει ώστε να επαληθεύσει την ορθότητα της πρώτης εγγραφής. Σημειωτέον ότι για την διόρθωση των πρώτων εγγραφών υφίσταται προθεσμία 8 ετών από την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του ΟΚΧΕ για την δημιουργία κτηματολογικού Γραφείου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.