Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άννα Κ.

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Άννα Κ.

  1. Όταν έλεγα πως η λογική λέει να κάνω καποιο μεταπτυχιακό εννοούσα πάνω στον τομέα του μηχανικού! Όχι στην Αρχιτεκτονική! Εννοείται πως είναι εξ ολοκλήρου ένας άλλος τομέας. Ουφ!!
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις όλων! Γενικότερα είμαι αντίθετη με την νοοτροπία που υπάρχει όλοι να φύγουμε για έξω. Με βάση την λογική αυτό που θα έπρεπε να κάνω, και προσπάθησα να κάνω, είναι κάποιο μεταπτυχιακό. Δυστυχώς όμως στα δωρεάν - δημόσια εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να μπεις καθώς θεωρούμε απόφοιτος Τει, και για υποτροφίες που κοίταξα υπάρχουν πολλές προυποθέσεις που πρέπει να έχεις και όλο και κάπου "υστερούσα!". Ξέρετε αν υπάρχουν υποτροφίες που να τις κερδίζεις με εξετάσεις; Αν μπορούσα οικονομικώς εννοείται πως θα πήγαινα έξω για κάποιο μεταπτυχιακό και έπειτα θα γυρνούσα! Επιπλέον εδώ στην Ελλάδα χωρίς βέβαια να έχω την εμπειρία να κρίνω, πέρα από 1 - 2...δεν είναι άξια προς παρακολούθηση. Θα με ενδιέφερε κάποιο σχετικά με την αποκατάσταση κατασκευών που δν υπάρχει.
  3. Το "εκπαιδευτικός" είναι για μένα η τελευταία λύση, δυστυχώς δεν είναι κάτι που θα μου άρεσε να κάνω και δουλειές στον κατασκευαστικό τομέα δεν υπαρχουν. Έτσι για να μην περνάει άσκοπα ο καιρός, όσο τουλάχιστον είμαστε σε περίοδο κρίσης, επανήλθε η ιδέα για κατατακτήριες. Γιατί πιστεύεις πως δεν είναι η καλύτερη λύση;
  4. Καλησπέρα, επειδή βρίσκομαι σε μία αδιέξοδο, θα ήθελα να μοιράστώ μαζί σας τις σκέψης μου και ελπίζω οι απόψεις σας να με βοηθήσουν να πάρω μία απόφαση. Από πολύ μικρή είχα αποφασίσει ότι θέλω να γίνω Αρχιτέκτονας. Δυστυχώς όμως δεν έπιασα την απαιτούμενη βαθμολογία (καθώς δεν μπορούσα οικονομικά να φύγω από την Αθήνα) και τελικά θυσιάζοντας αρκετά μόρια πέρασα Εκπαιδευτικός δομικών έργων στην Ασπαιτε με σκοπό τελειώνοντας να δώσω κατατακτήριες για την Αρχιτεκτονική. Αφού έκανα τα 4 χρόνια συνέχισα για το 5 έτος στο οποίο αποκτάμε το δικαίωμα της υπογραφής. Έχω τελειώσει εδώ και έναν χρόνο και δυστυχώς ενώ είχα πολύ όρεξη δεν βρήκα καμία σχετική δουλειά!Ούτε καν εθελοντική, για να αποκτήσω κάποια εμπειρία. Τελειώνοντας όμως θέλησα να κοιτάξω κάποιο μεταπτυχιακό σαν καλύτερη λύση από το να ξαναμπω στην διαδιακασία προπτυχιακών μαθημάτων. Επιπλέον χωρίς δουλειά δεν μπορούσα να παρακολουθήσω και φροντιστηριακά μαθήματα για κατατακτήριες. Τον χρόνο που μας πέρασε έκανα αιτήσεις για όλα τα δημόσια μεταπτυχιακά αλλά τελικά και εκεί δεν είχα καμία επιτυχία. (Υπάρχει ένα είδος "ρατσισμού" όταν βλέπουν στο πολυτεχνείο να διεκδικούν θέση σε κάποιο μεταπτυχιακό απόφοιτοι Τει!). Σήμερα όμως, αφού δεν μπορώ να πληρώσω για κάποιο μεταπτυχιακό, επανήλθε η ιδέα για κατατακτήριες! Έχω όλη την διάθεση να διαβάσω πολύ και μόνη μου και να τα καταφέρω! Το πρόβλημά μου είναι: Αρχιτεκτονική ή Πολιτικός μηχανικός; Η Αρχιτεκτονική ήταν από πάντα το όνειρο μου και έχω μετανοιώσει που άφησα την προσπάθεια. Από την άλλη νομίζω οτι λόγο της σχολής μου έχω αρχίσει να σκέφτομαι πιο πράκτικα (σαν πολιτικός μηχανικός) και θα ήθελα να μάθω και άλλα πράγματα πάνω στον τομέα αυτό. Όμως αφού έχω τελειώσει δομικός, εαν παρακολουθήσω στην Αρχιτεκτονική θα αποκτήσω και άλλες γνώσεις. Τί νομίζετε ότι θα ήταν καλύτερο, λαμβάνοντας υπόψην ότι έχω τελειώσει δομικός;
  5. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω όλα τα άρθρα του ΓΟΚ σε ηλεκτρονική μορφή; Κάποιοι μου είπαν στην σελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά εκεί βρίσκω μόνο τις αναθεωρήσεις του.
  6. Μπορώ να κατεβάσω από κάπου τα άρθρα του ΓΟΚ; σε ηλεκτρονική μορφή;
  7. Καλημέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με τα προκατασκευασμένα δομικά στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα, κυρίως όσο αφορά τους τρόπους επισκευής και τις μεθόδους συντήρησής τους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.