Μετάβαση στο περιεχόμενο

kon/na

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

kon/na's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθειά σας στις εξετάσεις που έδωσα πριν μερικές ημέρες. Με βοηθήσατε να καταλάβω τη λογική των εξετάσεων και κυρίως να γνωρίζω τι να περιμένω στην εξέταση της πρώτης ενότητας που περιείχε τη θεωρία του (κατά την ταπεινή μου άποψη άχρηστου) προαιρετικού κύκλου. Με τη σειρά μου για να βοηθήσω και τους επόμενους που θα πάνε να δώσουν εξετάσεις (και μην διστάσετε να πάτε όσοι ασχολείστε πραγματικά με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις γιατί αν εξαιρέσεις την απαιτούμενη παπαγαλία σε ορισμένες ερωτήσεις του προαιρετικού κύκλου, η δεύτερη και τρίτη ενότητα των εξετάσεων θα σας φανεί παιχνιδάκι) θα σας αναφέρω ορισμένες ερωτήσεις που μου έπεσαν: 1. Πόσα W παράγει 1 τ.μ. Φ/Σ ? 2. Ποιός ο βαθμός απόδοσης ανεμογεννήτριας (capacity factor)? 3. Σε τι μετράμε τη φωτιστική απόδοση? (η απάντηση δεν έλγε lm/W αλλά ήταν βάσει των ορισμών, δηλ. φωτεινή ροή / ισχύ των φωτιστικών σωμάτων) 4. Ο νυχτερινός αερισμός πότε είναι πιο αποδοτικός? 5. Πότε εκδίδεται ο αριθμός πρωτοκόλλου σε ένα ενεργειακό πιστοποιητικό? 6. Ερώτηση για τον ορισμό commissioning? 7. Ερώτηση για δικέλυφη αεριζόμενη τοιχοποιία και για τοιχοποιία με συρόμενα και για το πως υπολογίζουμε την αντίσταση R? (Ri = Rδ) 8. Συναρτήσει ποιών παραγόντων υπολογίζεται ο ισοδύναμος συντελεστής θερμοπερατότητας U ́? 9. Ερώτηση για το πότε υπολογίζονται οι θερμογέφυρες. 10. Τι ισχύει για το φωτισμό αν ένα κατάστημα έχει εγκατεστημένη ισχύ μικρότερη από το κτίριο αναφοράς? 11. Τι ισχύει για το μηχανικό αερισμό στο κτίριο αναφοράς με χρήση κατάστημα? 12. Τι ισχύει για το σύστημα ψύξης στο κτίριο αναφοράς με χρήση κατάστημα? 13. Ποιός ο μειωτικός συντελεστής σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με θερμαινόμενους χώρους του ίδιου κτηρίου? 14. τι είδους σκίαστρα σε ανατολικά ανοίγματα? 15. Ποιά η καλύτερη επέμβαση για εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία? 16. Περιεχόμενα μελέτης ενεργειακής απόδοσης? (η απάντηση ήταν η μελέτη σκοπιμότητας) 17. Η τεχνολογία inverter τι ρυθμίζει? (ρύθμιση στροφών) 18. Που είναι πιο αποτελεσματικός ο λέβητας συμπύκνωσης? (χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία) 19. Τι είναι τα pellets? 20. Απόσταση γεωεναλλακτών? 21. Πως ματαδίδεται η υγρασία μέσα σε ένα δομικό στοιχείο (διαφορά θερμοκρασιών, πιέσεων, υγρασίας) 22. Μια ερώτηση σχετικά με την ακτινοβολία που δέχεται ο νότιος προσανατολισμός (πολύ παράξενα διατυπωμένη με σκοπό να σε μπερδέψει) Αυτές μου έρχονται τώρα στο μυαλό ανακατεμένες από τις δύο πρώτες ενότητες. Ελπίζω με τη σειρά μου να βοηθήσω του επόμενους. Καλή συνέχεια!!!
  2. Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τους ΚΑΔ. Είμαι πολιτικός μηχανικός και έχω δηλώσει στην έναρξη της εφορίας μου τους κωδικούς 71.11 και 71.12 χωρίς υποκατηγορίες. Ποια είναι η άποψη σας για αυτό ? Μήπως θα έπρεπε να είχαν δηλωθεί πιο εξειδικευμένοι ΚΑΔ όπως π.χ. ο 71.12.12.01 για να είναι επιλέξιμος από το πρόγραμμα?
  3. Θέλω τη βοήθεια σας... Μάλλον είχα παρερμηνέυσει κάτι πολύ σοβαρό! Έστω ότι έχω οικοδ. άδεια με 200 τ.μ. και πραγματοποιείται μια αλλαγή χρήσης υπογείο 150 τ.μ. μαι αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριου 50 τ.μ. και τέλος μια προσθήκη με υπέρβαση κάλυψης μια αποθήκης 20 τ.μ. Μέχρι στιγμής θεωρούσα ως συντ. υπέρβασης δόμησης 50-100%, <50%, <50% αντίστοιχα... Σήμερα συνειδητοποίησα ότι το ορθότερο είναι να βάλω σε όλα υπέρβαση δόμησης ίση με (150+50+20) = 220 τ.μ. δηλ. 100-200% και στις τρεις παρβάσεις μου!!! Ισχύει αυτό??? Σας παρακαλώ βοήθεια! Υ.Γ. Εμείς που εργαζόμαστε σε επαρχία δεν έχουμε καμία μοίρα να μας απαντήσει σε ερώτηση το ΤΕΕ! Τηλ. δε σηκώνουν ούτε για πλάκα!
  4. Καλησπέρα σας, Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι. Μένω σε οικισμό μιας μικρής πόλης επί ενός κεντρικού δρόμου και έξω από το σπίτι μου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Αρκεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να κατασκευάσω ένα πεζοδρόμιο ή θα χρειαστεί και κάποια επιπλέον άδεια; Η ρυμοτομική και η οικοδομική γραμμή ταυτίζονται και η κατοικία εφάπτεται επί αυτών. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.