Μετάβαση στο περιεχόμενο

mhor

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

mhor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, σε οδούς που έχουν επιβεβλημένη παρόδια στοά, υφίστανται επί της ουσίας 2 οικοδομικές γραμμές στο ακίνητο, μία στη στάθμη της οδού, εν προκειμένω Π = 10,00 πλάτος δρόμου + 3,00μ + 3,00μ (παρόδιες στοές εκατέρωθεν του δρόμου) = 16,00μ και Π = 10,00 μ πλέον από το ύψος των 3,00μ και άνωθεν. Υφίστανται 2 εκδοχές επιβολής ιδεατού στερεού, όπως παραθέτω στα συνημμένα. Ποια η γνώμη σας για την εν λόγω περίπτωση; Ευχαριστώ!
  2. Μπορεί από τις κείμενες διατάξεις να φαίνεται ότι ΔΕΝ απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή άδεια για αλλαγή χρήσης, εν τούτοις η Πυροσβεστική για να χορηγήσει ηλεκτρονικά Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας απαιτεί την πρότερη ηλεκτρονική υποβολή της νέας μελέτης για φυσιοθεραπευτήριο πάλι ηλεκτρονικά για την έγκριση της. Σε εκείνο το πεδίο απαιτεί στέλεχος Ο.Α που δε διευκρινίζει αν είναι της παλαιάς αδείας (πχ κατοικία) ή αν ζητά την νέα άδεια αλλαγής χρήσης
  3. Καλημέρα σε όλους, συμπεραίνω από το λεκτικό του νόμου ότι εντός δ επιτρέπεται να υπεισέρχεται ο ανελκυστήρας που θα φέρει το φρεάτιο ικανό να εξυπηρετεί εμποδιζόμενα άτομα ή ΑΜΕΑ! (1,60*1,90)
  4. Κι εγώ έχω την ίδια απορία, καθ' ότι υπάρχει πελάτης που θέλει να νομιμοποιήσει στέγαστρο σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο, το οποίο το έχει σχεδόν "κολλήσει" στο όριο του τεμαχίου (άρα δε μπορεί να εκδοθεί άδεια στα 3 χρόνια). Το θέμα είναι ότι το στέγαστρο είναι μεγάλο, γύρω στα 90 τ.μ, και η απορία είναι πως αυτό θα πάει με αναλυτικό? Ο ιδιοκτήτης αποθηκεύει εκεί μικρά γεωργικά μηχανήματα (δεν είναι αγρότης). Στον υπολογισμό του προστίμου δεν ξέρω αν θα πρέπει να τοποθετήσουμε "άλλη κατοικία", αφού δεν πρόκειται για κατοικία, ή "βιομηχανία" ή "μεταποίηση", αφού ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ είναι αγρότης! Δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί το πρόστιμο ως ΜΙΑ κατ' αποκοπή παράβαση? Πιστεύω ότι συνοδεύω και την ερώτηση του Γιάννη, όποιος συνάδελφος έχει κάποια γνώμη περί τούτου "στέγαστρο σε εκτός σχεδίου, χωρίς κατοικία, παρά μόνο στέγαστρο", ή έχει συναντήσει τέτοια περίπτωση θα βοηθούσε πολύ! Σας ευχαριστώ!
  5. (Προς κτίσμα στην Ηλεία) Φίλε μου κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω! Υπάρχει σε χωριό των Σερρών με ως επί των πλείστων παραδοσιακές κατοικίες, ένα κτίσμα 7,5 χ7,5 με ισόγειο και όροφο! Οι ιδιοκτήτες είναι μαστόρια και έχουν ήδη απαλοίψει την πλάκα του ορόφου με ικριώματα και ξεκινήσαν την αντικατάσταση της! Παράλληλα θέλουν να αλλάξουν τη στέγη! Το κτίσμα είναι του 1917, δεν υφίσταται οικοδ. Αδεια, ενώ ουσιαστικά θα αλλαχτεί διαρρύθμιση στον νέο πλέον όροφο, με τη δημιουργία χωρισμάτων για 2 δωμάτια και WC. Νομίζω ότι η αλλαγή στέγης οριακά πιάνεται ως "μικρής κλίμακας" αφού το περίγραμμα δεν ξεπερνά τα 7,5 επί 7,5 μ και το ύψος μικρ των 2μ. Με την περίπτωση όμως της απαλοιφής και αντικατάστασης του ορόφου τι γίνεται? Άδεια κατεδάφισης μάλλον δεν μπήκαν στον κόπο να εκδόσουν! Δεν ξέρω αν χρειάζεται! Θεωρείται "μερικής" ας πούμε κατεδάφισης? Η νέα πλάκα με τις διαρρυθμίσεις είναι "άδεια αλλαγής διαρρυθμίσεων" και όχι "μικρής κλίμακας"? Τι κάνω για να μη με πάρουν με τις πέτρες στην Πολεοδομία???? Βοήθεια!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.