Μετάβαση στο περιεχόμενο

Marvel

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Marvel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η υγροποίηση είναι συνεχής η συμβαίνει σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές λειτουργίας του λέβητα. Αν ισχύει το δεύτερο, ίσως με καποιες ρυθμίσεις στο λέβητα γλυτώνεις, αν και επειδή είναι πετρελαίου ίσως τα όρια ρυθμίσεων είναι μικρά. Αν έχεις ελέγξει τις θερμοκρασίες καυσαερίων και δεν μπορείς να τις μεταβάλεις χωρίς θέμα στην καύση ε τότε νομίζω απαιτείται αντικατάσταση.
  2. Καλησπέρα. ¨Οσον αφορά το λογισμικό υπάρχει η εύκολη και η δύσκολη λύση. Το μόνο λογισμικο΄-μη εξειδικευμένο- το οποίο θα υπολογίσει με σαφήνεια και πιστότητα παράγεται απο το ΚΑΠΕ Καναδά. Ο Κώδικας βασίζεται στο ΗΟΤ3000, για το οποίο υπάρχουν αρκετές επιστημονικές αναφορές. http://www.retscreen.net/el/version4.php Επίσης αν έχεις χρόνο ο κώδικας υπάρχει ανοικτός στο σημαντικότερο κατα τη γνώμη μου λογισμικό προσομοίωσης σήμερα στο esp-r (http://www.esru.strath.ac.uk). Το λογισμικό διαθέτει ευκρινές παράδειγμα υπολογισμού GSHP. Στη χω΄ρα έχει ασχοληθεί Ο Μ. Σανταμούρης. Διεθνώς για μετάδοση στο ε΄δαφος ο Baruch Givoni. Προσωπικά εχω γνωρίσει ένα συνάδελφο ο οποίος έκανε διπλωματική Θεσσαλία είχε μετρήσεις εδάφους (απαραίτητες) και οι τιμές διάχυσης που μου είχε αναφέρει ακουγόντουσαν λογικες (5W/m σωλήνα). Ισως η πιο εύκολη λύση είναι να έρθεις σε επαφή με συνάδελφο που εχει κανει εγκατάσταση και ο οποίος θα εχει είτε κωδικα είτε λογιστικό φύλλο με τις εξισώσεις.
  3. το καλύτερο εργαλείο είναι το HOT2000 simulator. Για απλές διαστασιολογήσεις, υπάρχουν φύλλα excel. Eναλλακτικά μια ενδιάμεση αξιόπιστη λύση (που δεν έχω δουλέψει) αλλά την υποστηρίζει το ΚΑΠΕ ΚΑΝΑΔΑ είναι το retscreen. Στο ΚΑΠΕ Καναδά εργάζεται ίσως ο καλύτερος επιστήμονας σε θέματα γεωθερμικής ενθαλπίας και υπολογισμού μετάδοσης σε υπεδάφιες συνθήκες.
  4. ΤΟ Ecotect πραγματικά είναι καλό και κυρίως γρήγορο. Για επιστημονική δουλειά θεωρώ ότι το καλύτερο με διαφορά από τα υπόλοιπα (πχ energy ten) είναι το esp-r. Δυστυχώς η εκμάθηση του απαιτεί χρόνο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.