Μετάβαση στο περιεχόμενο

ing.fwtis

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

ing.fwtis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ναι εισπρατονται πενειχρα και αυτο γιατι θεωρησα σωστο οτι ετσι πρεπει να ειναι μεχρι να βγει ο παλιος.τωρα ομως δεν υπαρχει ο παλιος.τοθεμα παραμενει για το ανηπολεοδομια πρεπει να ακυρωσει η να εκδοση την αδεια λογο αναληθους υπευθυνης δηλωσηα
  2. η ισιοκτησια δηλωνεται κανονικα.ο πατερας του εν λογο ιδιοκτητη το εκμισθωνε επι σειρα ετων για αλλη χρηση.οταν λοιπον θελησε και ζητησε πριν απο 8 χρονια να ανανεωθει η μισθωση στο ονομα του γιου του αρνηθηκα.εμεινα λοιπον με την ιδεα οτι δεν αλλαζει ο ιδιοκτητης και οτι λογο γηρατος θα το αφηνε αργα η γρηγορΑ.Μετα τις τελσυταιες ερευνες που εκανα καταλαβα οτι ο θρασυτατος αρχικος ιδιοκτητης εκανε μισθωτηριο συμβολαιο στο γιο του αναφσροντας μεσα σε αυτο οτι ειναι ο μοναδικος ιδιοκτητης.Οταν ζητησα αυτο το μισθωτηριο απο την εφορια,(σγινε χειρογραφο πριν 7 χρονια) εφου καταλαβαν οτι κατιδεν παει καλα μου ειπαν να παω στον διευθυντη της ΔΟΥ πραγμα το οποιο θα εκανε το θεμα να παρει τερασφιεα διαστασεις.
  3. Ολα αυτά έχουν γίνει,μόνο που έχω μείνει με αφωνος όταν αντικρυσα μέσα στην εφορία μισθωτηριο συμβόλαιο που λ΄΄εει ότι είναι κύριος του εν λόγο ακινήτου.Το μισθωτήριο έγινε το 2009 που ήταν ακόμη χειρόγραφα.Το θέμα είναι ότι θέλω να έρθει να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό.Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι ο νόμος λέει θέλει το ιδιοκτήτη του χώρου χωρίς να διευκρινίζει αν είναι 100 ή ΄10 %. Αύριο και πάλι θα μιλήω μαζί τους καλώντας τους να συμβουλευτούν το νομικό σύμβουλο του δήμο τους!!!Αν υπάρχει κάποια σχετική διευκρινιστική ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους βοηθήσει(να με βοηθήσει) να τελειώσει το ζήτημα ................. ευχαριστώ εκ των προτέρον.
  4. Καλημέρα σας, είμαι πολιτικός μηχανικός και συνιδιοκτήτης ενός καταστήματος σε μία πόλη. Εδω και λίγο καιρό εχω καταλάβει οτι ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος μου κάνει το εν λόγο κατάστημα καφετέρια χωρίς τη δική μου συγκατάθεση και χωρίς μισθβτήριο συμβόλαιο. Ημουν σιγουρος λοιπόν ότι όταν θα έφτανε η άδεια στην εγκριση λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος η υπηρεσία θα του ζητούσε υπευθυνη δήλωση ότι είναι κύριος του χώρου και σε αυτό θα κολλούσε όλη η διαδικασία και θα έπρεπε να έρθει να κάνουμε μισθβτήριο συμβολαιο. Με εκπληξη διαπίστωσα ότι κατέθεσε υπευθυνη δήλωση ότι είναι ιδιοκτήτης του χώρου και ότι αυτό αρκούσε στην υπηρεσία για να εκδόσει την απαιτούμενη άδεια. Εκανα λοιπόν αίτηση στην υπηρεσία για την ανάκληση της άδειας, επισυνάπτοντας συμβόλαια αγοράς μεριδίου του ακινήτου, έτσι ώστε να αποδειθχεί ότι η υπευθυνη δήλωση του είναι ψευδείς και η υπηρεσία μου είπε ότι η υπευθυνη δήλωση του ότι είναι ιδιοκτήτης τους ακινήτου δεν είναι ψευδείς και οτι είναι δύσκολο να μην την εκδόση. Ερώτηση: κύριος του χώρου όπως λέει και η ΚΥΑ 3600 2013 δεν είναι ο κύριος κατά 100% του χώρου.Δεν πρέπει η υπηρεσία να ζητήσει μισθωτήριο-συμβόλαια ή ότι άλλο μπορεί να αποδείξει την κυριότητα? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  5. Ακριβώς το ίδιο θέμα έχω και εγώ με κάποιους πελάτες μα και ως ιδιοκτήτης σε ανάλογο κομμάτι σε παραθαλάσιο μέρος. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί σε εξ αδιαιρέτου κομμάτι αν πάς να νομιμοποιήσεις αυθαίρετη κατασκευή που μετά μπορεί να βγάλει άδεια τότε τρώς τα τετραγωνικά των συνιδικτητών σου και αρχίζει ένα παρτι από μηνύσεις κτλ,κτλ. Προσωπικά, σαν μηχανικός θα το δήλωνα αλλά θα ενημέρωνα τους ιδιοκτήτες για το τί επακόλουθα μπορούν να υπάρξουν. (καλά αυτοί οι εξευγενισμένοι από τη Γερμανία κατασκεύασαν χωρίς άδεια και 100 τ.μ.???).Από την άλλη αν κάποιος κάνει το ίδιο στο ακίνητο που έχω και εγώ σε ανάλογο κατάσταση και μου φάει τα τετραγωνικά τότε θα μου πληρώνει ενοίκιο αφόρου ζωής!!!
  6. συνάδελφοι προσοχή σε τέτοιες υποθέσεις. Σε παραθαλάσσια μέρη στη βόρεια Ελλάδα γίνεται ένας μικρός χαμός από υπόγεια που έγιναν ισόγεια και κατοικίες. Ακόμη ο νόμος δεν έχει προσδιορίσει τί και πώς. Μπορεί από δικό μας λάθος να κάψουμε ιδιοκτήτες. Εγώ, επειδή έχω παρόμοιες υποθέσεις θα πρότεινα να δείς τί θα πεί προσεχώς το ΥΠΕΚΑ και μετά να πράξεις γιατί αν γίνει κάποιο λάθος και βρεθείς μπροστά στο εισαγγελέα άντε να του εξηγήσεις ότι το ΥΠΕΚΑ δεν μας είπε τί να κάνουμε σε τέτοιες υποθέσεις. Εγώ γα εμένα περιμένω!
  7. ναι,ναι!στο ΤΕΕ θα το κάνω έτσι και αλλιώς θέλω να τελειώσω με την άδεια το 2015!!!:razz: Ευχαριστώ για την βοήθεια!θα μιλήσω και με civil και πολεδομία και ο θεός βοηθός!
  8. Λοιπόν,έχω μία άδεια αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε κατοικία και ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει και προσθήκη στέγης!Βέβαια όλες αυτές οι αλλαγές στην πραγματικότητα έχουν γίνει. Τώρα το πρόβλημα είναι πώς θα βάλω τις αμοιβές στο civil! Να κάνω προσθήκη ή επισκευή με αντικατάσταση στέγης και αλλαγή χρήσης ή να κάνω αλλαγή χρήσης με διαρρύθμιση και μέσα από τον αναλυτικό να βάλω την προσθήκη στέγης και τίς επιπλέον μελέτες για τα στατικά τις στέγης??? Δεν ξέρω αν έτσι έγινε ποιό κατανοητό!
  9. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να καταλάβω πώς γίνεται η αλλαγή άδειας χρήσης από σπίτι σε κατοικία και προσθήκη στέγης σε δυόροφη κατοικία!Το κατάστημα είναι στο ισόγειο και η στέγη υπάρχει.Ξέρει κανείς πώς να υπολογίζω αμοιβές με civil?Εχω ένα θέμα με τις δύο περιπτώσεις σε μία οικοδμική άδεια. Εχω βγάλει άδεια ξεχωριστά με τέτοια θέματα αλλά όχι μαζί σε μία! Γννωρίζει κάποιος? Ευχαριστώ εξ αρχής για την βοήθεια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.