Μετάβαση στο περιεχόμενο

eirinivl

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Χανιά
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

eirinivl's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο εμβαδόν της υπολογίζεις και την κλίμακα ανόδου, όπως γίνεται και στα πατάρια σύμφωνα με τις Τ.Ο. Η Λεμπέση το αναφέρει αυτό και λογικά όλες οι ΥΔΟΜ αυτό ακολουθούν..
  2. Ναι, αλλά δεν αναφέρεται κάπου ξεκάθαρα ότι μπορεί να είναι βοηθητικός ο από κάτω χώρος... Στην πολεοδομία δεν μου απαντάνε ξεκάθαρα και μου λένε να τον κάνω 2,65. Το ότι μπορεί να είναι κλειστός σημαίνει αυτόματα ότι από κάτω μπορεί να έχει β.χ.? και γιατί?
  3. Στις Τ.Ο. αναφέρεται ότι "Αποτελεί λειτουργικό παράρτημα της υποκείμενης επιφάνειας" και όχι ότι αποτελεί βοηθητικό χώρο κάποιας κύριας χρήσης. Πάντως η υποκείμενη κάτοψη έχει και κύρια χρήση. Η σκάλα για τη σοφίτα ξεκινάει από εκεί, αλλά βρίσκεται κάτω από το μπάνιο & είσοδο.
  4. Καλημέρα, γνωρίζει κανείς εάν ο χώρος κάτω από τη σοφίτα (υποκείμενος) μπορεί να είναι χώρος βοηθητικός, δηλαδή να πρόκειται για μπάνιο, προθάλαμο κτλ? και να έχει ελάχιστο ύψος 2,20? Δεν βρίσκω κάτι για αυτό, μόνο για τα πατάρια αναφέρεται ότι πρέπει να είναι χώρος κύριας χρήσης, δλδ με ελάχιστο ύψος 2,65. Για τις σοφίτες?
  5. Ξέρει κανείς το αντίθετο?-αν και δεν νομίζω να ισχύει.. εάν δηλαδή υπάρχει άδεια κατοικίας και λειτουργεί παράνομα ως ξενοδοχείο, μήπως ο νόμος το τακτοποιεί αυτομάτως με αλλαγή χρήσης. Μετά ο ΕΟΤ δέχεται να εγκρίνει τα σχέδια και να δώσει σήμα? Εάν υπάρχει τελοσπάντων τρόπος να πάρει σήμα μία κατοικία με παρανομίες και αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν και όποιες αλλαγές επιβάλλει ο ΕΟΤ.
  6. Νομίζω ότι το 0,50 μπαίνει στις αλλαγές χρήσεις από βοηθητικούς σε κύριους. Αν είναι επιπλέον τετραγωνικά αποθήκη, άρα εκτός περιγράμματος, μπαίνει τότε ο συντελεστής κάλυψης(1,20 ή 1,40) και ο 0,50 λόγω χρήσης.
  7. έστω ότι τακτοποιείται με τον 3843 και όχι με τον 4014, το πρόστιμο είναι πολύ μεγαλύτερο! άρα ο νέος νόμος συμφέρει! και αν τα τ.μ. της αλλαγής χρήσης δεν υπερβαίνουν συνολικά το όριο δόμησης, τότε γίνεται νομιμοποίηση με τον 1577/85?
  8. ναι, μάλλον έχει και τον συντελεστή 0,50 όπως φαίνεται και στο παράδειγμα 2 για τα εκτός σχεδίου του ΥΠΕΚΑ. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=2hP7OOP8cYo%3d&tabid=762&language=el-GR
  9. Μετά από πολύ διάβασμα ακόμα να καταλήξω σε κάποιο σίγουρο αποτέλεσμα. Ένα υπόγειο που άλλαξε χρήση σε κτίσμα 3 ιδιοκτήτων, εκτός σχεδίου με υπόλοιπο συντελεστή τακτοποιείται με τον 4014? Πήρα τηλ. στο ΤΕΕ και μου είπαν ότι ακόμα οι απόψεις διίστανται. Ότι πάς κανονικά με τον ν.85 να νομιμοποιήσεις τα τμ που υπολοίπονται και τα υπόλοιπα με τον 4014. Αλλα μπορεί και όλο κατ'ευθείαν να μπαίνει στον 4014. Τα 2 παραδείγματα του ΥΠΕΚΑ έχουν περιπτώσεις που οι αυθαιρεσίες δεν εξαντλούν τον ΣΔ. Τώρα βέβαια δεν γίνεται να πάει με τον 3843 γιατί η σύσταση οριζόντιας απαιτεί πια βεβαίωση μηχανικού.. για πείτε απόψεις!
  10. μία ερώτηση (ίσως να έχει αυτονόητη απάντηση): με το νέο νόμο τακτοποιούνται υπόγεια που απόκτησαν κύρια χρήση, αλλά σε οικοδομή που έχει υπόλοιπο δόμησης, δίχως να χρειαστεί να γίνει οριζόντια? (3 ιδιοκτήτες) Συμφέρει? ή να πάει κανονικά με τον 3843?
  11. άλλη μία ερώτηση (ίσως να έχει αυτονόητη απάντηση): με το νέο νόμο τακτοποιούνται υπόγεια που απόκτησαν κύρια χρήση, αλλά σε οικοδομή που έχει υπόλοιπο δόμησης, δίχως να χρειαστεί να γίνει οριζόντια?-3 ιδιοκτήτες Συμφέρει? ή να πάει κανονικά με τον 3843?
  12. σε ευχαριστώ! το να ξεκινάς με τέτοιο μπέρδεμα είναι ένα θέμα...
  13. από την πλευρά του δρόμου δεν έχει υπερβεί το επιτρεπόμενο ύψος και η εσοδος γίνεται από το ισόγειο. άκουσα ότι τακτοποιείται με τον 2010. Το συνολικό υπάρχον υπόγειο είναι πάνω από το υπόλοιπο δόμησης, άρα αλλάζω χρήση για το μισό, έτσι? πάει με άδεια κανονικά? α! και για να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγαματα, υπάρχει και μία πισίνα δίχως άδεια.. Το υπόλοιπο εντός περιγράμματος όμως μήπως είναι καλύτερα να γίνει με του 2010 νόμο? ουφ!ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.