Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λενια_

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Λενια_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. ενα τμήμα της πόλης μόνο έχει σχέδιο..το υπόλοιπο είναι εκτός σχεδίου (όπως φαίνεται στο σχέδιο που έχω ανεβάσει)
  2. ευχαριστώ πολύ! το κτίριο βρίσκεται εκεί που είναι η κόκκινη κουκκίδα στο χάρτη. δεν είναι εκτός σχεδίου;
  3. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζετε τιμή ζώνης για εκτός σχεδίου στην πόλη της Χίου, οδός Καλλινικου Κρεατσουλη; https://www.google.gr/maps/place/Καλλίνικου+Κρεατσούλη+5-1,+Χίος+821+00/@38.371577,26.1310417,304m/data=!3m2!1e3!4b1!4m13!1m7!3m6!1s0x14bb5db57816aad3:0x1144dc515d2f90b1!2zzqfOr86_z4I!3b1!8m2!3d38.3681824!4d26.1310056!3m4!1s0x14bb6679c0718e9f:0x328ec232db3d27a2!8m2!3d38.371576!4d26.1315889 ευχαριστω!
  4. Καλησπέρα,τώρα είδα την ανάρτηση σου. Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να πάρω σαφή απάντηση σε τηλεφωνικη επικοινωνία που είχα με helpdesk κ υπουργείο. Ενημέρωσα τον πελάτη κ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με τις επεμβάσεις ελπίζοντας οτι δε θα αποτελέσει εμπόδιο τελικά η καθυστερημένη πληρωμή του προστίμου, εφόσον αυτό εξοφληθηκε τελικά. Αν κάποιος αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα ή έχει σχετική ενημέρωση ας μας πει
  5. ναι, το γνωρίζω, αλλά στο στάδιο της αρχικής υποβολής που βρίσκομαι δεν μου βγάζει εντολή πληρωμής για το συνολικό ποσό του προστίμου, παρά μόνο για το παράβολο (κ έτσι μπερδεύτηκα και είπα στους ανθρώπους να πληρώσουν τα 250 αντι για 400)..στο έγγραφο που έχω ανεβάσει δηλαδή αναγράφεται συνολικό πρόστιμο 400 ευρώ, και στην τελευταία σελίδα του εξόφληση 250..βέβαια δεν αναγράφει κάπου οτι έχω κ υπόλοιπο πληρωμής 150 ευρώ, αλλά προφανώς έπρεπε να το ξέρω αυτό. θα ανεβάσω το έγγραφο της περαίωσης υπαγωγής που ζητάει στην επόμενη φάση, κ ελπίζω οτι κατά τον έλεγχο θα επικρατήσει η λογική και δε θα απορρίψουν μια περίπτωση με ολοκληρωμένες επεμβάσεις και τυπική σε όλα τα σημεία για καθυστερημένη καταβολή των 150 ευρώ λόγω παρανόησης (που και ως προς το ζήτημα της τακτοποίησης δεν θεωρείται κάτι λάθος)
  6. σ'ευχαριστώ για την απάντηση! κατάφερα τελικά να μιλήσω τηλεφωνικά, αλλά δε με βοήθησαν ιδιαίτερα, μου είπαν ότι τυπικά είναι μη ορθό το δικαιολογητικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε με τις παρεμβάσεις με αυτό το ρίσκο, αλλά δεν μπορεί με βεβαιότητα να μου πει αν θα είμαι καλυμμένη ανεβάζοντας σαν επιπλέον δικαιολογητικό την οριστική υποβολή με το συνολικό πρόστιμο εξοφλημένο. Θα στείλω και email, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα πάρω απάντηση, όπως και σε προηγούμενο που είχα στείλει.. ελπίζω να βρεθεί λύση και να μην ακυρωθεί η αίτηση, που έγινε και η τακτοποίηση τελικά, λόγω του λάθους μου.
  7. Καλημέρα, έχω κάνει ένα σοβαρό λάθος κατά την υποβολή των δικαιολογητικών στο αρχικό στάδιο. Καθώς δεν γνώριζα αρκετά καλά το ηλεκτρονικό σύστημα των αυθαιρέτων, νόμιζα ότι απαιτείται η αρχική υποβολή και όχι η οριστική. Οπότε ο πελάτης πλήρωσε το παράβολο 250€, και ανέβασα την αρχική δήλωση όπου αναγράφεται το συνολικό πρόστιμο 400€, και φαίνεται το παράβολο 250€ εξοφλημένο, (δεν έχει καταβληθεί όμως το σύνολο του προστίμου, καθώς αυτό ζητείται κατά το επόμενο στάδιο). Επίσης θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή στις κατηγορίες των αυθαιρεσιών, η οποία όμως δεν θα επηρεάσει το συνολικό πρόστιμο. Φοβάμαι οτι ένα τέτοιο λάθος μπορεί να κοστίσει στον πελάτη μου το σύνολο της επιχορήγησης και σκέφτομαι μήπως πρέπει να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των παρεμβάσεων. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά; έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον; Στο τηλεφωνικό κέντρο δεν μπορώ να πιάσω γραμμή απο χτες. οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη. ευχαριστώ!
  8. Σ ευχαριστω για την απαντηση! Η στέγη έγινε το 2009 οποτε δεν μπορω να το βάλω κατ2. Θα μπορουσα να το βάλω κατ3 μήπως?
  9. 1. τις αυθαιρεσιες εχει αναλαβει αλλος μηχανικος. οποτε περιμενω να τακτοποιηθουν και τις δειχνω στη συνεχεια στα σχεδια που καταθετω; ή μπορώ να αναφέρω για κάποια κατασκευή οτι είναι "προς τακτοποίηση"; 2. περα απο αυτο τον έλεγχο χρειαζεται κάποια αναφορά/συσχετισμός στην υφιστάμενη στέγη; 3. θα χρειαστεί να καταθέσω και σειρά σχεδίων αποτύπωσης; ευχαριστώ και πάλι!!
  10. Γεια σας! Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Πρόκειται για την πρώτη άδεια μου και έχω ορισμένες απορίες. Έχω υφιστάμενο διώροφο κτίσμα σε οικισμό κάτω των 2000 (οικ. αδεια 2004). Στο ισόγειο υπάρχει ανοικτός η/χ που έχει κλειστεί (στην αρχική άδεια φαίνεται σαν μπετονένια πέργκολα, ΜΕ οπλισμένα υποστυλώματα και δοκούς), και στο οικόπεδο υπάρχει επίσης μια αυθαίρετη κατασκευή (η οποία βρίσκεται και εκτός οικοδομικής γραμμής). Ο πελάτης θέλει να γίνει επέκταση στον όροφο, με κατασκευή νέου τμήματος πάνω από τον κλεισμένο η/χ, και αλλαγή της στέγης στο νομίμως υφιστάμενο τμήμα. Υπάρχει περιθώριο δόμησης. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. όσον αφορά τα αυθαίρετα, πρέπει να προηγηθεί η νομιμοποίηση/τακτοποίηση τους απο την κατάθεση φακέλου σε ΣΑ και πολεοδομία για τη νέα άδεια, ή αν μπορεί να κατατεθεί ένας φάκελος για το σύνολο των διαδικασιών; 2. Σχετικά με την αλλαγή της στέγης, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που πρέπει να προσέξω; 3. Χρειάζεται να καταθέσω και σειρά σχεδίων με την αποτύπωση των υφιστάμενων κατασκευών (λόγω των υφιστάμενων δομικών στοιχείων ο σχεδιασμός της προσθήκης φαίνεται παράλογος σε κάποιον που δε γνωρίζει τους περιορισμούς που θέτουν); 4. Οι διαστάσεις που αναφέρονται στην οικοδομική άδεια έχουν αποκλίσεις απο την πραγματικότητα (40 εκ στη μια διάσταση του κτιρίου). Τι πρέπει να κάνω σχετικά με αυτό; μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Συγνώμη για την έκταση και το πλήθος των ερωτήσεων και ευχαριστώ για τη βοήθεια!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.