Μετάβαση στο περιεχόμενο

jorge

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jorge

  1. Σαν κάτοψη η σκάλα φαίνεται ίδια και στους ορόφους.Αλλάζει μόνο η ''στροφή'' που με την υπάρχουσα κατάσταση φαίνεται πιο λογική απ'ότι με την αρχική.
  2. Τροποποίηση-ενημέρωση άδειας δεν έχει γίνει.Αυτό που έγινε είναι ότι 4 χρόνια μετά την αρχική άδεια, βγήκε μία νέα για προσθήκη 2 ορόφων.Η προσθήκη έγινε βάσει της άδειας, χωρίς νέες διαφοροποιήσεις (βέβαια σε μια όψη ο ένας όροφος φαίνεται 3,20 και σε μια τομή 3,00).Πωλήσεις δεν έχουν γίνει, στους αρχικούς ιδιοκτήτες ανήκουν τα διαμερίσματα και τα καταστήματα. Μπορώ να τακτοποιήσω μόνο το θέμα της σκάλας και τα του άλλου ιδιοκτήτη να ''πω'' ότι δεν τα γνωρίζω? Που όντως δεν τα γνωρίζω.Και δεν μου έχει ζητηθεί κιόλας.
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Για τακτοποίηση θα πάει το θέμα.Το ζήτημα είναι ότι δεν ξέρω στα άλλα τρία καταστήματα τι έχει κάνει ο ιδιοκτήτης τους (αλλαγές εσωτερικά απ'ότι μου είπαν έχει κάνει).Πρόσβαση εκεί δεν έχω, γιατί 1ον δεν ενδιαφέρεται να τακτοποιήσει, 2ον δε μιλιέται με τον πελάτη μου.
  4. Kαλημέρα σας. Θα ήθελα να υποβάλλω 2 ερωτήματα 1.Πελάτης μου είναι εκ των ιδιοκτητών σε πολυκατοικία κατασκευής 1975.Στην πολυκατοικία έγινε εξαρχής μία διαφοροποίηση από την οικοδομική άδεια.Ενώ στη άδεια στο ισόγειο υπάρχουν κατά σειρά : η είσοδος με το κλιμακοστάσιο , ένα κατάστημα, 2ο κατάστημα και μετά άλλα τρία καταστήματα, στην πραγματικότητα έγιναν: το 1ο κατάστημα, η είσοδος με το κλιμακοστάσιο, το 2ο κατάστημα και μετά τα άλλα τρία καταστήματα.Ουσιαστικά άλλαξαν θέση το 1ο κατάστημα με την είσοδο.όσον αφορά στο εξωτερικό περίγραμμα της κάτοψης δεν έχει αλλάξει τίποτα, όπως επίσης και στις επιφάνειες των καταστημάτων και της εισόδου.Απαιτείται τακτοποίηση? Και αν ναι, πάω στο ΦΚ και σημειώνω μόνο διαφορετική διαμερισμάτωση? 2.Επειδή ο πελάτης θέλει να κατασκευάσει εξωτερικό ανελκυστήρα στην άλλη όψη του κτιρίου) ,είμαστε στη διαδικασία έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας.Αν απαιτείατα τακτοποίηση πρέπει χρονικά να προηγηθεί της άδειας μικρής κλίμακας ή μπορώ να βγάλω την άδεια και να κάνω μετά την τακτοποίηση? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  5. Καλησπέρα.Οι άδειες που έχω έχουν τοπογραφικά σε κλίμακες 1:200 και 1:500.Tι κάνω σε αυτή την περίπτωση?Τα υποβάλλω ως έχουν?
  6. Καλησπέρα. Όντως (όπως ήδη ειπώθηκε) υπάρχει κόμπλεξ απέναντί μας.Και φταίμε και εμείς πολύ. Μου έρχεται στο μυαλό ένα σκηνικό που ήμουν μπροστά προ διμήνου περίπου: Σε διπλανό τραπέζι καφετέριας κάθονται δύο από τους πιο γνωστούς μηχανικούς της πόλης μου με έναν φίλο τους.Ηλικίες 55-60 όλοι.Ενώ φαίνονται να συζητάνε φιλικά, ο τρίτος της παρέας αρχίζει να ανεβάζει στροφές.''Πόσα θέλετε ρε τελοσπάντων εσείς για μια τακτοποίησή;Τι κάνετε; Μια σφραγίδα βάζετε.Πόσο περιμένετε να σας την πληρώσουν'';Και άλλα πολλά τέτοια έξυπνα και όλο και πιο δυνατά.Σε σημείο που όλοι είχαν γυρίσει να δουν ποιος είναι αυτός ο λαικός ήρωας που τα βάζει με το ''κατεστημένο''.Η αντίδραση των μηχανικών? Τον κοίταζαν σχεδόν απολογητικά,σαν να του έδιναν δίκιο. Εκεί φταίμε.Που δεν υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, τις σπουδές μας,τον κόπο μας και την ευθύνη της υπογραφής μας και καθόμαστε και ακούμε τον κάθε ηλίθιο να μας λέει τις βλακείες του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.