Μετάβαση στο περιεχόμενο

gina77

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

gina77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και πάλι κάνω υδραυλικά (σε δημοσια έργα), όπου το αρχικο υλικό θα είναι μάλλον το τοπογραφικό που θα παρέχει η υπηρεσία ή κάποιος άλλος συνεργάτης. Η μελέτη θα γίνεται εξολοκλήρου από μένα καθώς και περιβαλλοντικές μελέτες, ΜΠΕ κυρίως. Παρακαλώ κι εγώ αν κάποιος έχει καποια γνώμη να την στείλει με pm. Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα! Επειδή ως τώρα δούλευα πάντα ως υπάλληλος και δεν έχω ιδέα. Μπορείτε να πείτε μια γνώμη για το ύψος της αμοιβής που παίρνει ένας εξωτερικός συνεργάτης (θα δουλέυω στο δικό μου χώρο και θα παραδίδω ηλεκτρονικά τα αρχεία δηλαδή δεν θα κάνω εκτυπώσεις). Είμαι πολιτικός μηχανικός με 10ετη εμπειρία. Ξέρετε πόσο κοστολογείται η ημέρα ενός μηχανικού με αυτή την εμπειρία? Επίσης, τι γίνεται όταν δουλέυεις κατ'αποκοπή ένα έργο? Πόσο το χρεώνεις? Οσο βγαίνει η αμοιβή σύμφωνα με τον κώδικα προεκτιμώμενων αμοιβών ή κάπως αλλιώς? Βοηθήστε με λίγο για να μην πω καμια τιμή άλλα αντί άλλων! Ευχαριστώ πολύ!
  3. Συνάδελφοι, κανεις δεν ξέρει τίποτα για το θέμα μου? Βοηθήστε......σας παρακαλώ!!!
  4. Καλησπέρα! Θέλω να ενοποιήσω δύο διαμερίσματα που βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Τα διαμερίσματα αυτά ανήκαν σε 2 ιδιοκτήτες όταν βγήκε η άδεια (1988) και τώρα ανήκουν και τα δύο στον ίδιο. Η ενοποιήση θα γίνει με γκρέμισμα ενός τοίχου (μη φέροντα). Η θέση της κουζίνας θα μείνει εκεί που προβλέπεται στο ένα από τα δύο διαμερίσματα, ενώ η κουζίνα του άλλου θα μετατραπεί σε υπνοδωμάτιο. Κατά τα άλλα θα γίνουν αλλαγές κουφωμάτων (στα ίδια ανοίγματα), αλλαγή δαπέδων, ειδών υγιεινής και επίπλων κουζίνας και ελαιοχρωματισμοί (χωρίς ικριώματα). Καλύπτομαι στην περίπτωση αυτή από την άδεια εργασιών μικρής κλίμακας? Οι εργασίες που θα κάνω καλύπτονται, αλλά με προβληματίζει επειδή θα ενωθούν 2 ξεχωριστά διαμερίσματα. Τι γίνεται με τα Η/Μ ?Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 πίνακες. Πως θα ενοποιηθούν αυτοί? Πρέπει να βγάλω κανονική άδεια οικοδομής γι' αυτό το λόγο? Ευχαριστώ
  5. Άνοιξα το λογαριασμό στην εθνική την προηγούμενη βδομάδα. Είναι όψεος. Μου ζήτησαν 750 ευρώ για να ανοιχτεί αλλά τα πήρα την επόμενη μέρα. Επίσης, μου έβγαλαν κάρτα και web banking κανονικά για το λογαριασμό. Από ότι κατάλαβα κάθε κατάστημα κάνει ό,τι θέλει.
  6. Χωρίς να είμαι σίγουρη, ρίξε μια ματιά στο site του τεχνικού επιμελητηρίου. Μπες εκεί που λέει "Επαγγελματικά θέματα - Αμοιβές - Συλλογικές Συμβάσεις".Εκεί έχει και για εργαζόμενους στη βιομηχανία. Περίεργο μου φαίνεται. Γιατί κι εγώ που είμαι μηχανικός ΑΕΙ πάλι δικαιούμαι επίδομα γάμου, παιδιών κλπ. Πάρε και τηλέφωνο στο ΤΕΕ να ρωτήσεις αν δεν βγάλεις άκρη από το site.
  7. howard_roark σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Οταν φτάσω το πρόγραμμα θα ζητήσω΄πάλι τη βοήθεια σας!!! Χίλιες φορές τα δημόσια έργα!!!
  8. καλησπέρα! είμαι νέο μέλος και ταυτόχρονα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με ιδιωτικά έργα. Ήθελα να ρωτήσω τι λογαριασμό πρέπει να ανοίξω στην Εθνική τράπεζα? Ανοίγω κανονικά λογαριασμό στο όνομα μου, όψεος? Πρέπει να τους πω ότι τον θέλω για κατάθεση αμοιβών μηχανικών? Μου χρειάζεται γιατί ανέλαβα για λογαριασμό ενός φίλου μου ένα ιδιωτικό έργο και δεν ξέρω τι διαδικασίες να ακολουθήσω. Ζητώ τη βοήθεια από τους πιο έμπειρους!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.