Μετάβαση στο περιεχόμενο

kokobios

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kokobios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. νομίζω πως όχι. τώρα παράλληλα κάνουμε την αντίστοιχη σύσταση. σε κάθε περίπτωση ο πελάτης αποφάσισε τώρα ότι θα μεταβιβάσει κάθε ιδιοκτησία του ξεχωριστά και όχι όλο το κτίσμα όπως αρχικά είχε σκεφτεί. Άρα αναζητούμε πλέον τον πιο συμφέροντα οικονομικά και σύντομο χρονικά τρόπο να λύσουμε το θέμα.
  2. Επομένως πρακτικά επανυποβολή όλων των στοιχείων στο σύστημα 2 φορές μία για κάθε όροφό?? Και νέα αμοιβή??
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω τακτοποιήσει διώροφη οικοδομή (οριστική υποβολή το Δεκέμβριο 12) και έχει βγει μία Βεβαίωση για ολόκληρο το κτίσμα. Τώρα ο πελάτης θέλει να μεταβιβάσει κάθε όροφο σε κάθε παιδί του και η συμβολαιογράφος ζητάει 2 Βεβαιώσεις (μία για κάθε όροφο, να υπάρχει ένας ξεχωριστός μοναδικός αριθμός για κάθε ιδιοκτησία). Κάποια συμβουλή για το τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις? Ευχαριστώ.
  4. Συνάδελφοι καλημέρα. Παρακαλώ τα φώτα σας για την παρακάτω περίπτωση: Ρετιρέ 160τμ περίπου σε πολυκατοικία με άδεια 1993 (πολεοδομία Πειραιά) θα χωριστεί στη μέση για να προκύψουν 2 διαμερίσματα. Σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες έχω κάνει τα σχέδια της νέας διαρρύθμισης (όπως τα θέλαν ακριβώς) και προκύπτουν αλλαγές στις όψεις (κουφώματα,πόρτες κλπ). Επίσης ουσιαστικά δν κρατιέται κανένας τοίχος άθικτος και καθαιρούνται όλοι σχεδόν και χτίζονται νέοι. Φέροντα στοιχεία δν πειράζονται. Υδραυλικά/αποχετεύσεις δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς για τα νέα μπάνια/κουζίνες υπάρχουν υφιστάμενες στήλες αποχέτευσης. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Άδεια: Πάει με αναλυτικό προυπολογισμό? Στατικά: Η αλλαγή όλων των τοίχων επιφέρει νέα μελέτη στατικών ή απλή βεβαίωση μηχανικού αρκεί για το "δεν απαιτείται"? Υδραυλική & ηλεκτρολογική μελέτη: απαιτούνται νέες? Τι παίζει με τη συναίνεση της υπόλοιπης πολυκατοικίας, το καταστατικό της πολυκατοικίας κλπ από τη στιγμή που αλλάζουν οι όψεις (ανοίγματα διαστάσεις κουφωμάτων κλπ) Θέσεις στάθμευσης? Πόσο κοστίζει η εξαγορά της? ΚΕΝΑΚ και λοιπές μελέτες μηχανολόγου? Ο υδραυλικός του ιδιοκτήτη είπε ότι οι σωληνώσεις των καλοριφέρ πρέπει να τραβηχτούν απαρχής. Ισχύει? Δαπάνη άδειας: Πόσο υπολογίζετε να κοστίσει? τάξη μεγέθους? Πόση είναι η αμοιβή του μηχανικού? τάξη μεγέθους? Η σύνδεση με δίκτυο ύδρευσης και ΔΕΗ με μετρητές χελώνες κλπ πόσο θα κοστίσει? Ο ιδιοκτήτης έχει τακτοποιήσει τους Η/Υ χώρους. Ωστόσο έχει κλείσει παράνομα ένα μπαλκόνι το οποίο το περιλαμβάνουμε μέσα στη νέα λύση σαν χώρο κατοικίας. Θα πρέπει να το νομιμοποιήσουμε με Ν.4014 και να προχωρήσουμε φαντάζομαι έτσι? (Επίσης με αυτή την αυθαιρεσία αλλάζουν οι όψεις της πολυκατοικίας - συναίνεση??). Στα νέα σχέδια οι τακτοποιήσεις των αυθαιρεσιών πως θα δείχνονται? Όλα τα παραπάνω θα τα ρωτήσω και στην αρμόδια πολεοδομία απλά κάθε ενημέρωση από εσάς θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Σας ευχαριστώ.
  5. Συνάδελφοι καλημέρα. Δυστυχώς λόγω εργασίας δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα σχετικά θέματα στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι που ίσως έχει απαντηθεί και αλλού. Έχω προχωρήσει στην τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου από τις αρχές του έτους και η δήλωση βρίσκεται σε πρωσορινή υπαγωγή. Ο πελάτης έχει πληρώσει παράβολο και πρόστιμο. Δεν έχω βγάλει τις αμοιβές μου και δεν έχω καταθέσει σχέδια κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να βγάλω Βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών για Μεταβίβαση (γονική παροχή) και τώρα που άνοιξε το σύστημα του ΤΕΕ παρατηρώ ότι δεν υπάρχει αυτόματα στη δήλωσή μου το pdf της βεβαίωσης παρά μόνο μία βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας. Ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα? ίσως ότι δεν έχουν κατατεθεί αμοιβές-συμφωνητικά κλπ? Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.
  6. Συνάδελφοι, μήπως γνωρίζετε κάποιο free προγραμματάκι για την παρακολούθηση και πρόβλεψη των συντηρήσεων Η/Μ εξοπλισμού? Ή κάποια πρόταση για κάποιο κανονικό?? Ευχαριστώ.
  7. παιδια ισως εχει αναφερθει το θέμα ξανά αλλά όσο και να ψάχνω δεν μπορώ να καταλάβω πως θα βγάλω την αμοιβή του μηχανικού για την τακτοποίηση ενός Η/Υ χώρου που πρέπει να περιλαμβάνεται στο φάκελο που θα καταθέσω στην πολεοδομία. Υπάρχουν προγράμματα τύπου Civil που τα αγοράζεις και το πρόγραμμα του ΤΕΕ που είναι δωρεάν,σωστά? Διαφωτίστε με με την όλη διαδικασία ρε παιδιά γιατί είναι η πρώτη δουλειά που θα κάνω σαν ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχω ιδέα για αυτό το θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.