Jump to content

jimalexandrou

Members
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About jimalexandrou

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Ευχαριστώ Παύλο, και εγώ έτσι το σκέφτομαι απλά δεν ήξερα αν κάπου αναφερόταν στον Ν.4495 και μου είχε ξεφύγει. Όντως το σύστημα προχωράει κανονικά με 2 διαφορετικές κατηγορίες, για το ΦΚ του αναλυτικού θα επιλέξω κατηγορία 4 και χωρίς υπέρβαση δόμησης.
 2. Αυτό έχω την εντύπωση και εγώ, αλλά μπορείς να μου πεις από πού προκύπτει? Υπάρχει κάπου στον Ν.4495 ή ακολουθούμε αυθαίρετα τις οδηγίες του 4178? Ευχαριστώ!
 3. Καλησπέρα, αναφορικά με την επιλογή της κατηγορίας όταν έχουμε παραβάσεις με αναλυτικό, ακολουθούμε άτυπα την εγκύκλιο 4 του 4178 (κατ. 4 με άδεια, κατ. 5 χωρίς άδεια) ή λαμβάνουμε υπόψη την κατηγορία που έχει προκύψει από τις υπόλοιπες υπερβάσεις? Έχω περίπτωση εκτός σχεδίου με ΟΑ, κατηγορία 5 λόγω διάφορων υπερβάσεων και παραβάσεις με αναλυτικό, θα τις βάζατε κατηγορία 4 ή 5?
 4. Καλησπέρα, αντίστοιχο και το δικό μου ερώτημα με του teo_z. Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο, εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια. Οι αυθαιρεσίες είναι (1ΦΚ για την καθεμία): 1) Aλλαγή χρήσης γκαράζ ισογείου σε κατοικία (ΥΔ) 2) Αλλαγή χρήσης τμήματος του υπογείου από ΒΧ σε ΚΧ (ΥΔ με μειωτικό) 3) Επέκταση υπογείου εκτός περιγράμματος για ΚΧ (ΥΔ+ΥΚ με μειωτικό) 4) Επέκταση υπογείου εκτός περιγράμματος για ΒΧ (ΥΔ+ΥΚ με μειωτικό) Με βάση την περιβόητη παρ.3 του άρθρου 100 για το ποσοστό ΥΔ αθροίζω όλες τις υπερβάσεις ΚΧ (1+2+3) και βάζω κοινό συντελεστή ΥΔ σε αυτές (βγαί
 5. Καλησπέρα, επαναφέρω ένα παλιό ερώτημα γιατί δεν έχω βρει οριστική απάντηση όσο και αν έψαξα: Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο, εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια. Οι αυθαιρεσίες είναι (1ΦΚ για την καθεμία): 1) Aλλαγή χρήσης γκαράζ ισογείου σε κατοικία (ΥΔ) 2) Αλλαγή χρήσης τμήματος του υπογείου από ΒΧ σε ΚΧ (ΥΔ με μειωτικό) 3) Επέκταση υπογείου εκτός περιγράμματος για ΚΧ (ΥΔ+ΥΚ με μειωτικό) 4) Επέκταση υπογείου εκτός περιγράμματος για ΒΧ (ΥΔ+ΥΚ με μειωτικό) Με βάση την περιβόητη παρ.3 του άρθρου 100 για το ποσοστό ΥΔ αθροίζω όλες τις υπερβάσεις ΚΧ (1+2+3) και βάζω
 6. Πληροφοριακά, στην ΥΔΟΜ τελικά υπάρχει διχογνωμία, καθώς ένας υπάλληλος υποστηρίζει ότι η ΕΕΜΚ όντως δεν καλύπτει κάγκελο pilotis και ότι ο αρχικός υπάλληλος που πρότεινε την ΕΕΜΚ έκανε λάθος:) Επίσης μια άλλη υπάλληλος από το τμήμα αδειών θεωρεί ότι μπορεί να βγει ΕΕΜΚ για λόγους ασφαλείας (!) όπως λέει έκαναν παλαιότερα. Όταν την ρώτησα ποια κατηγορία να επιλέξω, φυσικά δεν γνώριζε. Τελικά τσακώθηκαν και οι ιδιοκτήτες μεταξύ τους οπότε δεν ξαναπήγα πολεοδομία για οριστική απάντηση και άφησα την υπόθεση:) Από αυτά που συμπέρανα, πάντως, δίκιο έχει μάλλον ο υπάλληλος που δεν δέχεται την ΕΕΜΚ γ
 7. Καλησπέρα, σε διαμέρισμα 66τ.μ. έκτου ορόφου έχει δοθεί αποκλειστική χρήση δώματος. Στο διαμέρισμα έχει κλείσει ημιυπαίθριος 16τ.μ. και σε τμήμα της αποκλειστικής χρήσης κατασκευάστηκε γκαρσονιέρα 20τ.μ. (ηλεκτροδοτείται από το διαμέρισμα). Στο διαμέρισμα αναλογούν, με βάση τα χιλιοστά του, 70τ.μ. δόμησης επί του οικοπέδου. Το ποσοστό υπέρβασης δόμησης θα είναι: 1) (16+20)/70 = 51% και στα δύο φύλλα καταγραφής, ή 2) 16/70<50% στο πρώτο φύλλο και 20/0>200% στο δεύτερο Τείνω προς το 1), παρόλο που στην αποκλειστική χρήση δεν έχουν δοθεί χιλιοστά. Ευχαριστώ!
 8. Ίσως, αν και προσωπικά το (κβ) μου φαίνεται πιο ταιριαστό (δεν υπήρχαν κιγκλιδώματα και η περίφραξη είναι πάνω στη ρυμοτομική, καθώς δεν υπάρχει πρασιά). Ίδωμεν, όταν μάθω θα ενημερώσω
 9. Από την πολεοδομία είπαν στον ιδιοκτήτη ότι μπορεί να εκδόσει ΕΕΜΚ νομιμοποίησης για να μην πληρώσει το πρόστιμο (έγινε καταγγελία για το κάγκελο και αυτοψία από την πολεοδομία). Αν πρέπει οπωσδήποτε να επιλεχθεί κάποια περίπτωση, η (κβ) είναι η πιο ταιριαστή υποθέτω (λέει οικόπεδα εντός σχεδίου, δεν διευκρινίζει με κτίσμα ή χωρίς). Θα ρωτήσω και στην ΥΔΟΜ όταν πάω για το τοπογραφικό, αλλά από τη στιγμή που το πρότειναν οι ίδιοι σίγουρα καλύπτομαι με ΕΕΜΚ. Ίσως μου πουν να επιλέξω απλά νομιμοποίηση, όταν μάθω θα σας πω...
 10. Τελικά από το e-adeies με ενημέρωσαν ότι πρέπει να επιλεχθεί και η νομιμοποίηση και το είδος εργασίας, οπότε απαιτείται κανονικά και το τοπογραφικό. Ενημερώνω και για όποιον έχει πιθανώς παρόμοια περίπτωση:)
 11. Υπάρχει το στέλεχος της άδειας και κατόψεις, αλλά το τοπογράφικο δεν το έχει κανένας ιδιοκτήτης παρόλο που είναι οικοδομή του 2005. Το ερώτημα είναι αν αρκεί η επιλογή της νομιμοποίησης στις επί μέρους περιπτώσεις, οπότε καλύπτομαι με την τεχνική έκθεση... Ευχαριστώ και πάλι!
 12. Καλημέρα, Θέλω να νομιμοποιήσω με ΕΕΜΚ (παρ. 6 άρθρο 4 ΝΟΚ) περίφραξη pilotis με κάγκελο σε πολυκατοικία στην Αθήνα. Στο e-adeies στις επί μέρους περιπτώσεις, επιλέγω μόνο νομιμοποίηση ή και τη σχετική εργασία που αφορά η νομιμοποίηση (περίπτωση κβ)? Ρωτάω γιατί στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται και τοπογραφικό, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο και θα πρέπει να αναζητηθεί στην πολεοδομία... Ευχαριστώ!
 13. Καλησπέρα, και χρόνια πολλά, Γνωρίζει κανείς αν σε γωνιακό οικόπεδο εντός σχεδίου (Χαλάνδρι) και ΖΕΑ Αττικής Οδού (ΦΕΚ 647Δ/2003), η υποχρέωση για υποχώρηση 2,5μ από τον 2ο όροφο και πάνω ισχύει και για τις δύο όψεις του κτιρίου? Ο κύριος δρόμος έχει 10μ πλάτος και ο δευτερεύων είναι πεζόδρομος 6μ. Στην πολεοδομία το ψάχνουν εδώ και μερικές μέρες χωρίς απάντηση ακόμα... Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.