Jump to content

DY_wannabe

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

1 Follower

About DY_wannabe

 • Rank
  Νέο Μέλος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. leo_zen, τους ΜΣΚΚ μπορείς να τους βρεις εδώ: http://www.taxheaven.gr/pages/codes Π.χ. για μελέτη/επίβλεψη ΗΜ (αυτό που αφορά εμένα) είναι ο Α/Α 985. Ο ΜΣΚΚ όμως ποιός είναι? Και το σημαντικότερο, τόσα χρόνια το συμπλήρωνα στο 304 του Ε3 για τον εξωλογιστικό. Είναι σωστό?
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Δεδομένου ότι πρώτη φορά τώρα θα βάλω στα έξοδά μου τη βενζίνη, θα ήθελα να καταγράψω τα βήματα που υποθέτω πως πρέπει να γίνουν: - Δημιουργώ/Αξιοποιώ μια κενή στήλη του βιβλίου Εσόδων-Εξόδων βάζοντας ως επικεφαλίδα "ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΦΠΑ" - Συμπληρώνω ως γραμμή το Τιμολόγιο Πώλησης της βενζίνης και στο κελί της προαναφερόμενης στήλης γράφω το ποσό συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α στη μορφή "50x0,25%=12,5 Ευρώ" - Το ποσό αυτό ΔΕΝ φαίνεται στην Περιοδική Δήλωση ΦΠΑ. - Στην ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ όμως και στον κωδικό "666" συμπληρώνω το άθροισμα των δαπανών της στήλης που δημιούργησα. Της στήλης δηλαδή που περιέχει Δαπάνες το Φ.Π.Α. των οποίων δεν εκπίπτει. - Ο κωδικός "667" της εκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ , ο οποίος είναι το άθροισμα των εξόδων (εκπιπτώμενων του ΦΠΑ και μη), είναι αυτός που συμπληρωθεί ως ποσό στον κωδικό "536" του Ε3 της φορολογικής δήλωσης. Θα ήθελα κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει τη "μεθοδολογία" καλό είναι να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω.
 3. Μπορείς να εισάγεις μια νέα επιφάνεια υπολογισμού η οποία θα εφάπτεται στον τοίχο που θέλεις. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις μπορείς να εισάγεις σημείο υπολογισμού και να ορίσεις την κατεύθυνση της μέτρησης. Τα αποτελέσματα τα βλέπεις στα "τεύχη" που βγάζει σαν έξοδο. Η φιλοσοφία του Dialux είναι σχετικά απλή και οι δυνατότητές του είναι αρκετά μεγάλες αν κάτσεις και ασχοληθείς με φωτοτεχνικές μελέτες εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων και με το δεδομένο ότι όλες οι καλές εταιρίες έχουν συμβατές βιβλιοθήκες.
 4. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Από την αρχή νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν πως: "Traditional material for noise barrier walls for HVAC systems has been reflective products. Reflective products, like concrete or brick, simply redirect the unwanted sound waves in other directions, and can actually increase noise by unintentionally reflecting sound waves." Για το λόγω αυτό όλες οι εταιρίες που μίλησα μου πρότειναν επένδυση με ηχοαπορροφητικά υλικά. Όμως το κόστος είναι μεγάλο! Και ερωτώ: Αν επενδύσω την τάφρο με πλάκες πετροβάμβακα 5cm και μεγάλης πυκνότητας, αφού δημιουργήσω ένα μικρό μεταλλικό στέγαστρο που να καλύπτει μόνο την περιφέρεια της τάφρου (~1μ λαμαρίνα γύρω γύρω) ώστε αφενός να μην σκεπάζω τους ανεμιστήρες και αφετέρου να προστατεύω το υλικό από βροχές και καταιγίδες, πόσο θα αντέξει ο πετροβάμβακας στο εξωτερικό περιβάλλον κύριοι κύριοι πολιτικοί μηχανικοί?
 5. Θα ήθελα να θέσω το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Δεν είναι απόλυτα σχετικό με τη συζήτηση αλλά αφορά γενικότερα το ζήτημα της ηχομόνωσης. Λοιπόν, Στο εξωτερικό ενός μεγάλου κτιρίου και εντός τάφρου βάθους 3μ, η οποία βρίσκεται δίπλα στον ένα τοίχο του κτιρίου, έχει τοποθετηθεί ψυκτικό μηχάνημα. Στο χώρο επάνω από την τάφρο, όπου κινείται προσωπικό το επίπεδο θορύβου είναι χαμηλό και δεν δημιουργεί όχληση. Όμως, στα 30μ από το σημείο υπάρχει πολυκατοικία στους πάνω ορόφους της οποίας (2ος και επάνω) ο θόρυβος είναι ενοχλητικός και υπάρχουν διαμαρτυρίες. Η πρότασή μου είναι να ντυθεί το εσωτερικό της τάφρου με αδιάβροχα ηχοαποροφητικά υλικά, να κλειστεί από πάνω εκτός από τα σημεία στα οποία υπάρχουν οι ανεμιστήρες του ψύκτη και... ο Θεός βοηθός. Υπάρχουν όμως αδιάβροχα υποαποροφητικά υλικά ή θα μαζέψουν μούχλα σε ένα χειμώνα και θα είναι άχρηστα? Ποιά είναι η ενδεδειγμένη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις. Ένας εμπειροτέχνης που είπε να κλείσω όλη την τάφρο με περσίδες και να κατευθύνω τον ήχο προς την κατεύθυνση όπου δεν υπάρχουν κατοικίες. Ισχύει κάτι τέτοιο? Υπάρχει κάποιος που να αντιμετώπισε κάτι ανάλογο?
 6. Να κάνω μια πρακτική ερώτηση γύρω από τη συμπλήρωση των καταστάσεων αυτών. Έστω ότι έχουμε έναν προμηθευτή (κατάστημα ειδών γραφείου) από τον οποίο εντός του 2007 έχουμε πραγματοποιήσει αγορές με 5 τιμολόγια συνολικής αξίας 1000€. Από αυτά τα 2 είναι των 350€ (2Χ350) και τα άλλα 3 των 100€ (3Χ100). Στην καταχώρηση του συγκεκριμένου προμηθευτή στην αντίστοιχη λίστα γράφουμε ότι έχουμε 2 τιμολόγια και 700€ και δεν κάνουμε λόγο για τα υπόλοιπα κάτω των 300€?
 7. Προς συμπλήρωμα των παραπάνω, αναφέρω τα λογισμικά ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούνται για απλές εφαρμογές χρονικού προγραμματισμού έργων: OpenProj http://openproj.org/openproj Gant project http://ganttproject.biz/ (το τελευταίο αναφέρθηκε και παραπάνω από τον ikolaxis)
 8. Το φύλλο ημερολογίου που επισυνάπτω, είναι αυτό που εγώ χρησιμοποιώ στην, μικρή έως τώρα, θητεία μου στην επίβλεψη Δημόσιων και Ιδιωτικών έργων. Τελευταία μάλιστα εφαρμόζω την "ηλεκτρονική" του μορφή. hmepologio_ergou_116.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.