Μετάβαση στο περιεχόμενο

panosmech

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by panosmech

  1. Συγνώμη ZaXoYs, την επεξεργασια σκεφτομουν να χρησιμοποιησω αλλα φοβηθηκα μήπως κανω καμια πατατα. ήθελα απο την αρχη που εγραψα το μηνημα να διορθωσω τη λεξη, αλλα τελικα δεν το εκανα. Εριξα μια ματια στη νομοθεσια και νομιζω πως εβγαλα καποια ακρη.
  2. Για σας συνάδελφοι. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. θέλω να κάνω περιβαλλοντολογική μελέτη και διάθεση λυμάτων για υπάρχον στάβλο ( για νομιμοποίηση). Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα καθόλου, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ. Καταρχάς να πω ότι πρόκειται για βουστάσιο 10 αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. χρειάζεται ΜΠΕ;
  3. ευχαρίστω πολύ παιδία. paktomene θα σου στειλω το e-mail μου
  4. Ψάχνω να βρω κάποιο εγχειρίδιο για το robot, παραδείγματα μελέτης ή κάποιο υπόδειγμα της διαδικασίας διαστασιολόγησης. Μου έχουν πει ότι είναι πολύ καλό στατικό πρόγραμμα, αλλά σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια ώστε να έρθω σε μια πρώτη επαφή με αυτό. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει, ευχαριστώ.
  5. φίλε ΑΡΗ φυσικά και δεν παρεξηγώ τα λεγόμενά σου, αυτα που αναφέρεις συμβαίνουν, τα βλέπω, τα συναντώ συχνά και εκτός εργασιακού κύκλου. Τα γνωρίζεις και εσύ, πιθανώς να σου εχούν τυχεί τέτοιες καταστάσεις. Αυτά όμως μπορούν να προληφθούν. προσωπικά θέλω στη δουλειά μου να υπάρχει τάξη, σείρα και και οργανόγραμμα. Πίστεψέ με δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε ξένα χωράφια, ούτε και μπορεί κάποιος να με αναγκάσει να το κάνω. Ξέρω και έχω επίγνωση μέχρι που πρέπει να κινηθώ. Όσον αφορά τον μηχανικό του έργου... έχεις δίκιο, είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει και τη δύναμη όμως να ελέγξει τυχόν προβλήματα...αρκεί να έχει τη γνώση.
  6. Αυτό ακριβώς εννοώ. Γνωρίζω σχεδιαστές που κάνουν στατικά. Τοπογράφους που κάνουν στατικά. Ε δεν είναι το ίδιο με έναν πολιτικό μηχανικό. Και κάνουν τραγικά πράγματα επειδή δεν έχουν γνώσεις. Είναι πολλά τα τεχνικά και υπολογιστικά θέματα. Για να προφυλαχτεί πρέπει να πάει δίπλα σε πολιτικό μηχανικό. Εγώ έχω έναν νέο στο γραφείο που είναι μεταλλειολόγος και θέλει να δώσει κατατακτήριες για πολιτικός μηχανικός και του μαθαίνω ότι μπορώ. Είναι πολύ ελλιπείς οι γνώσεις του και είναι δύσκολο να συνεννοηθώ μαζί του αλλά προσπαθεί. Δεν πρόκειται ποτέ εκτός σχολής να πάρει τις γνώσεις που χρειάζονται για να γνωρίζει τι κάνει. Εμείς οι ίδιοι κάνουμε λάθη και τα βλέπουμε μετά. Τα περί προβλήματα περί προμελέτης δεν μας τα εξήγησε ο συνάδελφος καλημέρα σας κύριοι. συγνώμη για την καθυστέρηση. ασχολούμαι χρόνια με τις Μεταλλικές κατασκευές, έχω αρκετά καλή γνώση του EC3, ποτέ όμως δεν μπήκα στη διαδικασία να εργαστώ πάνω σε ένα στατικό πρόγραμμα. Συνήθως από το στάδιο της προμελέτης μεχρι την την πλήρη εφαρμογή μιάς κατασκευής προκύπτουν πολλές αλλαγες,που συνεπάγεται χαμένος χρόνος και χρήμα για την κατασκευάστρια εταιρία, μιας και είμαι μέλος μιας τέτοιας και εγώ. Θεωρώ ότι αποκτόντας μια κάλη γνώση του τρόπου που γίνεται ένας στατίκος υπολογισμός (και έχοντας γνώση του τρόπου που εφαρμόζονται τα φορτία) να κάνω έναν καλύτερο σχεδίασμο του έργου, αφού πολλές φορές ξεκινάμε ενα έργο μόνο με ένα τοπογραφικό. Σας ευχαριστώ πολύ.
  7. Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέος στο Forum και ομολογώ ότι είναι πολύ καλό, συγχαρητήρια. Είμαι μηχανολόγος και ασχολούμαι με τον τομέα των μεταλλικών κατασκευών. Θέλω να μπω στη διαδικασία της στατικής επίλυσης, για το κομμάτι αυτό, περισσότερο για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν στο στάδιο της προμελέτης, αλλά και για μια πλήρη γνώση και άποψη του αντικειμένου (μιλώντας για απλές συμβατικές κατασκευές). Στη φάση που βρίσκομαι μόνο αυτό μου έχει μείνει να κάνω. Το ερώτημα είναι αξίζει το κόπο να μπω σε αυτή τη διαδικασία; Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω στο επιχείρημα αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποια βιβλία για το θέμα; Άκουσα για ένα ινστιτούτο στη Γερμανία το οποίο δίνει πιστοποιητικό μηχανικού συγκολλήσεων. Γνωρίζει κανείς κάτι γι’αυτό; Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.