Μετάβαση στο περιεχόμενο

c_ageli

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by c_ageli

  1. Αγαπητέ pkolaitis, στο πεδίο αυτό πρέπει να γίνει περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο αντιστροφέας παρέχει προστασία από το φαινόμενο της νησιδοποίησης. Την περιγραφή αυτή μπορείς πολύ εύκολα να τη ζητήσεις και να την πάρεις από την εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρεία.
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη και αναφορικά με το όσα έχω διαβάσει για το θέμα μέχρι στιγμής, έχω να σημειώσω τα εξής ότι για 33 module Suntech 275W μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους εξής inverter (αν κατάλαβα καλά της SMA σ' ενδιαφέρουν): α) SB 3000 (3string x11 modules). Μπορείς γιατί είναι over-dimensioned 115% β) SB 3300TL (3string x11 modules) γ) Tripower 10000TL. (1st string x 19modules & 2nd string x 14modules) Οι διαφορές που παίζουν μεταξύ 3ων 1φασικών και ενός 3φασικού είναι η περίπτωση βλάβης (εκτός από ασυμμετρίες μπορεί να εμφανιστούν και αρμονικές), οι λιγότερες καλωδιώσεις, οι λιγότερες απώλειες, η ευκολότερη συντήρηση, οι τιμές, αλλά και οι kWh που παίρνεις από κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές. Και κάποιες απωρείες που μου δημιουργήθηκαν: 1. Αγαπητέ darlas τί εννοείς όταν λες "ανισορροπία ρεύματος 20%" γιατί δεν το κατάλαβα; 2. Πως γίνεται αν κοπεί ο ένας από τους 3εις 1φασικούς inverter να συνεχίζει να δίνει το σύστημα στη ΔΕΗ; Δεν κόβει ο Γενικός Διακόπτης του πίνακα;
  3. Γειά χαρά σε όλους και καλώς σας βρήκα. Απ' όσα ξέρω η ΔΕΗ καλά λέει ότι ο καταναλωτής ΜΤ δεν μπορεί να κάνει Φ/Β 10kW, καθώς δεν υπάρχει ρολόι ΧΤ που είναι προυπόθεση σύνδεσης... Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αιτηθεί για νέο ρολόι ΧΤ και μετά να φτιάξει το Φ/Β που θέλει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.