Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilias_diamantis

Members
  • Περιεχόμενα

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by ilias_diamantis

  1. τον τελευταίο καιρο ο δημος θεσσαλονικης δεν το ελέγχει . τωρα βγαζω αδεια σε γυραδικο που ειναι διπλα σε εκκλησια . δεν μου ζητησαν τιποτα . αν κανεις μπαρ , πιθανως να το ψαξουν . γνωμη μου είναι να μην τους βαλεις στην διαδικασια να το ψάξουν . κατεθεσε φάκελο για προεγκριση και ααααααν σου ζητησουν παρε και μια υπευθυνη δηλωση από τον διευθυντη . και μιας μιλαμε για δημο θεσσαλονικη πιθανοτατα ΔΕΝ θα χρειαστεις αλλαγη χρήσης . και παντα μιλαω σοβαρα .
  2. υπαρχει και Υ.Δ. ηλεκτρολογου : … είμαι ηλεκτρολόγος εγκατάστασης, κάτοχος της υπ. Αριθμ. ……… αδείας και από έλεγχο στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του ενταύθα και επί της οδού ......... καταστήματος ...... του .............. βρήκα ότι αυτή είναι ακίνδυνη και ασφαλής . Η συνολική ισχύς της μηχανολογικής εγκατάστασης του καταστήματος είναι μικρότερη από 15 ΗΡ . οι δηλωσεις είναι στάνταρ και απλα συμπληρώνεις τα στοιχεια .
  3. αν μιλαμε για κατάστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος : περίπτωση που δεν έχει ψησταριες κτλ . Διενέργησα τεχνικό έλεγχο των μηχανολογικών εγκαταστάσεων αερισμού του καταστήματος: …………………… Της ........................... που βρίσκεται στην ........................ και βεβαιώνω ότι: Ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τεχνικής και επιστήμης για τον πλήρη αερισμό του χώρου του καταστήματος Από την εν γένει λειτουργία τους, δεν δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας ή προβλήματα στην υγιεινή διαβίωση των περιοίκων ή οχλήσεις(λ.χ. θόρυβοι, ρεύματα αέρος κτλ). αν εχει ψησιμο κτλ Διενέργησα τεχνικό έλεγχο του συστήματος συλλογής, απαγωγής, εξουδετέρωσης των καπναερίων, αερίων καύσης, οσμών κτλ του κατ/τος ......... του ........ που βρίσκεται στην ....... και βεβαιώνω ότι: Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τεχνικής και επιστήμης για την πλήρη συλλογή, απαγωγή, εξουδετέρωση των καπναερίων, αερίων καύσης, οσμών κτλ. Από την εν γένει λειτουργία τους, δεν δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας ή προβλήματα στην υγιεινή διαβίωση των περιοίκων ή οχλήσεις(λ.χ. θόρυβοι, ρεύματα αέρος κτλ). πηγη : Δημος Θεσσαλονίκης
  4. θα παρεις μια υπευθυνη δηλωση απο τον διευθυντη που να λεει " ειμαι διευθυντης του ... και επιτρεπω την ιδρυση και λειτουργια ... " . αυτο ισχυει για θεσσαλονικη . για να εισαι σιγουρος ρωτα τον αρμοδιο δημο .
  5. 1. σνακ μπαρ 2. χρειάζεται τους χωρους που αναφερεις . μπορεις να κανεις σνακ μπαρ χωρις παρασκευαστήριο , ΑΛΛΑ ότι προσφέρει θα πρεπει να το παίρνει από αλλου . ρωτα το υγειονομικο της περιοχης σου. ή μπορεις να πας με την νεα υγειονομικη διαταξη , αλλα εκεί θα είσαι στου κασιδι το κεφαλι . αυτο το εξωτερικό W.C. δεν μαρεσει . αν δεν φαινεται στα αρχιτεκτονικα , τοτε εισαι λιγο σφικτος .
  6. σν ψηνεις με καρβουνα θελεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φουγάρο . αν χρησιμοποιεις Φ.Α./υγραεριο/ρευμα μπορεις να την γλιτωσεις με συστημα με φιλτρα .
  7. θεωρητικα ναι , αλλα καλυτερα ρωτα το δημο ρπιν αρχισεις .
  8. Οι αδειες για σταθερες καντινες είναι συγκεκριμενες στον αριθμο ανα περιοχη και λίγο ( εως πολυ ) δυσκολο να παρεις μια. Ασε που το οχημα πρεπει να είναι ειδικα διαμορφωμένο . Αν θες την ταπεινη μου άποψη, δεν αξίζει τον κόπο . Βρειτε κατι αλλο .
  9. θελει και τα δυο . πριν μια βδομαδα που ειχα ενα μαγαζι με 4014 και πηρα ΒΧΚΧ απο την πολεοδομια του Ευοσμου μου ζητησαν : 1. βεβαιωση περαιωσης 2. βεβαιωση για συνδεση με δικτυα και οτι ειναι κυριας χρησης 3. τεχνικη εκθεση απο την εγκυκλιο 1/2012 ( αυτο που αναφερεις) 4. σχεδια μηχανικου 5. ΥΔ μηχανικου οτι τα σχεδια που κατεθεση ειναι ιδια με αυτα που θα καταθεσει στο ΥΠΕΚΑ
  10. στο συστημα του ΤΕΕ υπαρχει μια υπευθυνη δηλωση για συνδεση στα δικτυα και βεβαιωση χωρου κυριας χρησης . αυτη εννοει .
  11. απο το να προσπαθησεις να βγαλεις ακρη με υπηρεσιες και να τους πεισεις να λαβουν υπόψη την παλια προεγκριση , βγαλε μια καινουργια . λιγοτερο κοπο θα κανεις .
  12. καλημερα . αυτη η επιχειρηση παιρνει αδεια από την Δ/ση Αναπτυξης με έγκριση της Κτηνιατρικής . Για τις προδιαγραφές θα πας στους κτηνιατρους και θα δείτε για πως θα είναι οι χώροι/μηχανηματα κτλ.
  13. 1. οχι 2.αυτο ειναι βεβαιωση χωρου κυριας χρησης . χρειάζεται αντιγραφα των αρχιτεκτονικων της πολεοδομιας ( εις διπλουν ) και τα δικα σου σχεδια (εις τριπλούν). 3. για να παρεις πιστοποιητικο με την 8γ θες : εξουσιοδότηση, αντίγραφο στελέχους-τοπογραφικού, ταυτότητα , μισθωτηριο, κατοψη ολων των χωρων που να φαινονται τα μετρα πυροπροστασιας που απαιτούνται ( εις διπλούν) , υπεύθυνη δηλωση ιδιοκτητη για τα μετρα πυροπροστασίας και υπευθυνη δηλωση μηχανικου για δομικη πυροπροστασια . και το παραβολο 10Ε . αυταααααα .
  14. Καλημερα . Τα φαρμακεια δεν παιρνουν αδεια από τον Δημο , παιρνουν αδεια από την Δ/ση υγειας υπαρχει ενα τμημα για φαρμακεια . Στην θεσσαλονικη ειναι μοναστηριου 13 , 7ος οροφος . Το Φεκ + δικαιολογητικα το αναφερουμε λιγο πιο πισω .
  15. Απαντησεις για τα σημερινα . για παλιες αδειες ΔΕΝ χρειάζεται αλλαγη χρησης. αυτό προκυπτει αν δεν κανω λαθος από μια αποφαση που λεει ότι αλλαγες χρησης για προ ΓΟΚ 85 δεν θεωρουνται παρανομες . τεσπα , ας κρατησουμε οτι δεν χρειαζεται αλλαγη χρησης. τα επομενα ισχυουν για Θεσσαλονίκη δεν ξερω τι γινεται αλλου . η παλια υγειονομικη διαταξη εχει καταργηθεί αλλα ( παρόλο που δεν το γραφει η νεα διαταξη ) μας δινουν ενα περιθώριο 5 μηνων να εφαρμοζουμε και τα παλιά. επισης μας δινουν την δυνατοτητα να παμε ακομα και πριν την προγκριση να τους καταθεσουμε σχέδιο, τεχνικη εκθεση και διαγραμμα ροης να το δουν να το υπογραψουν και με αυτον το τροπο δεσμευομαστε και εμεις και αυτοί για αυτα που θα γινουν στο μαγαζί. ( αυτο ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ) για το διαγραμμα ροης εγω προσωπικα θα εφαρμόσω την πατροπαραδοτη μεθοδο στου κασιδι το κεφαλι . δηλαδη υπαρχει ενα pdf του εφετ για επιχειρησεις τροφιμων οπου στο παραρτημα εχει καποια διαγραμματα ροης . θα τα προσαρμόσω στα δεδομενα μου θα παω υγειονομικο για διορθωσεις και που θα παει μια δυο τρεις θα το πετυχω . καλως κακως δεν υπάρχουν χειροπιαστες πληροφοριες οποτε στην αρχη θα αυτοσχεδιασουμε . οποιος έχει κατι καλυτερο ας το πει .
  16. το κομμωτηριο ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος , γιατι ... ειναι μη το ψαχνουμε τωρα . η διαδικασια εχει ως εξης προγκριση -> εναρξη στην εφορια -> αδεια στον φακελο για αδεια θα πρεπει να εχεις βεβαιωση χωρου κυριας χρησης και αδεια ασκησεως επαγγελματος κομμωτη ή κομμωτριας ( οχι εσυ αυτος/η που βγαινει η αδεια ) η νεα υγειονομικη διαταξη αφορα τους ορους λειτουργιας των καταστηματων . δεν εχει κατι ιδιαιτερο για κομμωτηρια . αρα κατα την γνωμη μου δεν συντρεχει λογω βιασυνης. ισα ισα αμα θελετε μπορειτε να σερβιρετε και καφε . ( αρκει να πληρητε τους ορους για σερβιρισμα καφε ) αυτα τα ολιγα. περσοτερα το απογευμα . τωρα πρεπει να παμε να δουλεψουμε λιγουλακι . ( αν εχει ανοιξει ο δημος θεσσαλονικης )
  17. θα χρειαστεις βεβαιωση χωρου κυριας χρησης απο την αρμοδια πολεοδομια . οποτε αρχισε απο κει.
  18. συμφωνα με την νεα υγειονομικη διάταξη ΦΕΚ 2718Β 08-10-2012 οι κατηγοριες που αναφερεις παυουν να υφίστανται και υπάρχει μονο μια κατηγορια : επιχειρήσεις λιανικου χοντρικου εμποριου. το πως ακριβως θα εφαρμοστεί η ΝΥΔ δεν το ξερουμε ακομα θα πρέπει να συμβουλευτεις την τοπικη διευθυνση υγειηνης. δηλαδη θα πεις θελω να πουλαω αυτα και αυτα και θα σου πουν τι μπορεις να βαλεις και πως θα το στήσεις. ακομα και αν εφαρμοσεις τα παλια δεν θες 20 τμ ανα ειδος αλλα 15 τμ . επισης δεν θες 2 τουαλέτες . θες μια τουαλετα με προθάλαμο. δυο πορτες ? δυο πορτες εχει η ζωη , αλλα το κατάστημα σου μάλλον χρειαζεται μια αλλαγη χρήσης . αν τα αρχιτεκτονικα γραφουν αποθήκη , τοτε μαλλον θα χρειαστεις αλλαγη χρήσης. αυτα τα ολιγα . ελπιζω να βοηθησα .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.