Μετάβαση στο περιεχόμενο

Andre82

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλημέρα.Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει τι χρειάζεται να περιλαμβάνει ο φάκελος που κατατίθεται στην πολεοδομία για έκδοση άδειας μικρής κλίμακας και που αφορά εγκατάσταση Φ/Β συστήματος σε βιομηχανική στέγη;Δέχονται να διεκπεραιώσουν φακέλους οι αρμόδιες πολεοδομίες;Ρωτώ γιατί αυτό που ακούγεται είναι ότι ορισμένες υπηρεσίες τους δέχονται και άλλοι τους απορρίπτουν με το πρόσχημα ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο νέος νόμος 3851/2010 και περιμένουν ξεκάθαρη υπουργική απόφαση.Ευχαριστώ.
  2. Φίλε Θανάση τα 150 μέτρα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την διαδικασία Ε.Π.Ο. και όχι την δυνατότητα εγκατάστασης νέας μονάδας (άρθρο 3. παρ.13 ν.3851/2010). Γιά την εγκατάσταση νέων μονάδων διάβασε την 2η ανακοίνωση της ΔΕΗ και συγκεκριμένα την παράγραφο 10 μήπως και βγάλεις άκρη.Νομίζω ότι το πρόβλημα θα υπάρχει αν πας να εγκαταστήσεις παραπάνω από 2 100άρια γιατί έτσι έκμεταλλεύεσαι την υψηλότερη τιμή πώλησης και λογικά θα σε φρενάρουν.Όσον αφορά την επέκταση μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει να γίνεται πουθενά.Το μόνο που επιτρέπεται είναι μία αύξηση της εκατεστημένης ισχύος μέχρι 10% έφόσον δεν επέρχεται μεταβολή του γηπέδου άλλη εκτός από τη μείωση του εμβαδού του (άρθρο 2 παρ.5 ν.3851/2010).Αλλά επιφυλάσσομαι να πω κάτι παραπάνω με σιγουριά.Δυστυχώς το νομικό πεδίο δεν παρουσιάζεται καθόλου ξεκάθαρο ακόμα..
  3. Λοιπόν νομίζω πως έβγαλα άκρη στο προηγουμενο ερωτημά μου.Αλλά θα χρειαστώ την επιβεβαίωσή σας.Συμπέρασμα: Επειδή είναι μικρότερο από 4 στρέμματα δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο οπότε και δεν μπορώ να κατασκευάσω Φ/Β πάρκο ισχύος>20KW.Σωστά; Έχω και άλλη ερώτηση ομως..Για τα εντός σχεδίου οικόπεδα υπάρχει κάποιος περιορισμός. Ισχύει το 80% της κάλυψης; Ευχαριστώ όλους τους καλοθελητές εκ των προτέρων.
  4. Σχετικά με αυτό το θέμα, υπάρχει κάποιος περιορισμός για μονάδα 100KW σε αγροτεμάχιο μικρότερο των 4 στρεμμάτων;Με καλύπτει το 80% κάλυψης;Εννοείται πως στο αγροτεμάχιο δεν υπάρχει κατοικία αλλά μπορεί να τοποθετηθεί κατά την εγκατάσταση οικίσκος π.χ κεντρικού μετασχηματιστή ή γιά άλλη χρήση.Δεν είμαι μηχανικός οπότε διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθη ή δεν γίνομαι σαφής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.