Μετάβαση στο περιεχόμενο

grigoris!

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

grigoris!'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ήθελα να μάθω πως μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα 2. Λειτουργούν όπως τα κλασσικά συστήματα (ηλιακά στην σκεπή με κλασσική θέρμανση πετρελαίου ) ή χρειάζεται κάτι διαφορετικό? Οποιαδήποτε πληροφορία θα μ ήταν αρκετά χρήσιμη.Ευχαριστώ για το χρόνο σας! Με εκτίμηση Γρηγόρης!
  2. Kαι για να το κάνω ακόμα πιο συγκεκριμένο. Ενδιαφέρομαι για σχέδια απο υδραυλικά κυκλώματα σε γεωργικούς ελκυστήρες και για περιγραφές και ανάλυση των περαιτέρω συστημάτων. + ότι στοιχεία υπάρχουν για αντλίες , σωληνώσεις (εσ διάμετρο,υλικό,πάχος) , βαλβίδες , φίλτρα , κυλίνδρους , κινητήρες και δεξαμενές ρευστού. Γενικότερα πληροφορίες για ένα πλήρη υδραυλικό κύκλωμα. Αν κάποιος έχει κάνει παρόμοια εργασία θα το εκτιμούσα αν με βοήθαγε γτ πραγματικά έχω πρόβλημα χρόνου λόγω του ότι παράλληλα δουλεύω κιόλας και ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
  3. Αναφορά σε υδραυλικά υγρά (άφλεκτα , βιοδιασπώμενα κλπ) Είδη υδραυλικών υγρών , χαρακτηριστικα τους κλπ. Το ίδιο και για τις αντλίες. Είδη αντλιών , χαρακτηριστικά και πάει λέγοντας. Στην εργασία θα γίνονται αναφορές σχετικά με υδραυλικά υγρά , αντλίες κ.ο.κ. Αυτά.
  4. Κατα κύριο λόγο βιβλιογραφική αλλά και υπολογισμοί θα με ενδιέφεραν. Είναι για εργασία σε ΤΕΙ . Με εκτίμηση.
  5. Καλησπέρα σε όλους. Έχω εργασία σχετική με υδραυλικά υγρά , αντλίες , εξαρτήματα κλπ. Πέρα απο τις κλασσικές πληροφορίες που παίζουν στο internet μήπως έχει κάποιος απο σας κάτι σχετικό ώστε να με παραπέμψει? Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. Με εκτίμηση Γρηγόρης
  6. Φίλε Adiavroxos κατέβασα το αρχείο αλλά δεν φαίνεται καλα.Αν κάποιος έχει κάτι παρόμοιο σε πιο καλή μορφή ας το ανεβάσει να το δούμε. Ευχαριστώ
  7. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό το λόγο αλλά η στήλη στο πάνω μέρος θέλει απαραίτητα εξαεριστικό.
  8. Να τονίσουμε και κάτι άλλο. Ο ηλιοστάτης PTOLEMEO στον οποίο αναφέρεται ο φίλος Χάρης όπως και όλοι οι ηλιοστάτες τοποθετούνται στα φωτοβολταικά καθαρά για θέμα απόδοσης.Ως γνωστόν τα φωτοβολταικά δεν έχουν μεγάλη απόδοση ( 13-15 % εκτός απο τους τύπους μονοκρυσταλλικού πυριτίου που έχουν φτάσει μέχρι και 27% αλλά και αυτό σε εργαστήρι μέσα) οσο ο κλασσικός θερμοσίφωνας γι αυτό και χρησιμοποιούνται ηλιοστάτες Ευχαριστώ
  9. Όντως οι συλλέκτες κοιτάνε πάντα προς το νότο και οι μοίρες που παίζουν είναι απο 40-45 σχεδόν. Πάνω στη βάση στήριξης αν προσέξετε στο σημείο που συνδέεται ο ορθοστατης με τον πλαγιοστάτη υπάρχουν και άλλα σημεία στα οποία μπορεί να δεθεί ο πλαγιοστάτης και έτσι να αλλάξει το επίπεδο κλίσης του συλλέκτη. βέβαια αυτό γίνεται απο την αρχή της τοποθέτησης και όχι μετά και είναι ευθύνη του μάστορα που θα τον τοποθετήσει. Το ίδιο ισχύει και σε βάσεις κεραμοσκεπής όπου και πάλι μπορεί να ρυθμιστεί η κλίση των συλλεκτών στην περίπτωση που η σκεπή είναι πολύ ψηλή ή αρκετά χαμηλή. Ευχαριστώ
  10. Χαιρετώ την παρέα. Έχω να κάνω μια εργασία σχετικά με υδραυλικά υγρά - υδραυλικές αντλίες - υδραυλικούς τελεστές κλπ. Μπορείτε να μ προτείνετε κάποιο βιβλίο ή να με παραπέμψετε σε κάποιον γτ μέχρι τώρα όσα βρίσκω είναι αεριτζήδικα? Ευχαριστώ. Υ.Γ: (προς διαχειριστική ομάδα). Συγνώμη αν έχει ξαναγραφτεί κάτι παρόμοιο ή αν είναι λάθος το θεμα τοποθετημένο. Με εκτίμηση Γρηγόρης.!
  11. Συγνώμη αν γίνομαι γραφικός ή κουραστικός με τις ερωτήσεις μ αλλά θα ήθελα να μ εξηγήσετε ένα πράγμα. Πολλοί λένε ότι η γεωθερμία είναι ανανεώσιμη και άλλοι όχι. Απο τη μία ανανεώσιμο θεωρείται κάτι το οποίο είναι ανεξάντλητο. Το νερό όμως τελειώνει και γι αυτό σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα που φιάχνουμε είναι δίπολο. Ώστε να υπάρχει και επιστροφή του νερού. Τι ισχύει τελικά? Ευχαριστώ!
  12. Καλησπέρα και απο μένα. Έχω πάρει την πτυχιακή μ στο θέμα της γεωθερμίας.Αν μπορείτε να με παραπέμψετε κάπου θα το εκτιμούσα. Συνεχίστε την καλη δουλειά. Με εκτίμηση Γρηγόρης!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.