Μετάβαση στο περιεχόμενο

thoi6959

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by thoi6959

  1. Η εταιρεία που εργάζομαι έχει πάνω από 100.000.000 € τζίρο... (ελληνική καθεαυτό εταιρία )Μικτά είμαι περίπου 12500 € Ια προσπαθήσω ταυτόχρονα να κάνω κάποιες δουλειές κ βλέπουμε..
  2. Επίσης όσο εργάζομαι σε μια εταιρεία 'ΙΚΑ' μπορώ ταυτόχρονα να κάνω κάποια δική μ δουλειά π.Χ κάποια πραγματογνωμοσύνη, να υπογράψω άδειες για τρέιλερ κτλ κτλ;;
  3. Εφόσον αναγνωρίσει το πτυχίο μ δηλώσει σαν μηχ. Μηχανικό, λογικά θα αλλάξει κ η σύμβασή μου θα είμαι μισθωτός. Δηλ. Θα μου δώσει ότι μισθό θέλει αλλά θα είμαι πλέον μισθωτός;
  4. Να κάνω μια ερώτηση κ εγώ.. Εργάζομαι σε μια εταιρεία από το 2010 σαν ανειδίκευτος με βασικές αποδοχές 745 καθαρά δηλ. 35 € μεροκάματο. Δεν μου έχει γίνει κάποια μείωση από τότε, παίρνω ακριβός τα ίδια κ σήμερα! Πρόσφατα όμως απέκτησα το πτυχίο μηχ. Μηχανικού ΤΕΙ! Εάν μου το αναγνωρίσουν τη θα αλλάξει στην μισθοδοσία μου; Ευχαριστώ
  5. Απο τις καλυτερες αποδοσεις που εχω δει στην περιοχη της Δράμας 10 KW ειναι 70-73 τον Ιουνιο ,οχι Ιουλιο . Εαν τον Ιουλιο εχεις αυτες τις αποδώσεις ....
  6. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω τα πάνελ της Trina k συγκεκριμένα το Honey PC05A 255W με Solaedge σε κεραμοσκεπη με 2 προσανατολισμούς κ μερικές σκιάσεις. Θα ήθελα αν εχει εγκαταστήσει κάποιος πάνελ της Trina κ τι γνώμη για την συγκεκριμένη εταιρία . Ευχαριστώ.
  7. Σε έρευνες που έγιναν το φαινόμενο PID μπορεί να επηρεάσει πάνω απο το 20% την εγκατάσταση , σε αυτό συμβάλει η υψηλή υγρασία - θερμοκρασία κ μεγάλη τάση . Στο παρακάτω link μπορειται να βρείτε αρκετές πληροφορίες http://ecogeneration.com.au/news/performance_degradation_in_solar_plants/055947/
  8. Είναι πολλές οι εταιρίες που βγάζουν ποιοτικά πάνελ , ότι πληρώνεις παίρνεις ! Άποψη μου εάν δεν θέλεις να ρισκαρεις , να προτιμήσεις εταιρία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.
  9. Τα πάνελ της silcio έχουν το χαμηλότερο NOCT ! Όσο για το σύστημα της "Huber Suhner" το χρησιμοποιούν κ άλλες εταιρίες πχ conergy.κ εδώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα , με αυτά τα χαρακτηριστικά "Silcio" κ τις εγγυήσεις δεν θα έπρεπε να "μονοπολει" τουλάχιστον στην Ελληνική αγορά ;
  10. Με τον solaredge εκτός από τις σκιάσεις ελέγχεις κάθε πανελ ξεχωριστά και ασφάλεια οσον αναφορά σε ηλεκτροπληξία κ πυρκαγιά , οπότε η επιλογή είναι δική σου όσο αναφορά το επιπλέον κόστος .
  11. Αν είναι 8% σημαίνει 300-400 Ε αλλά ειναι παραπάνω Μιλάω για 40 Tigo Energy Maximizers 1 Tigo MaxiManagement Unit MMU 1 Tigo Gateway 1 Μετατροπέα SMA TripPower 10000TL + συνδρομή προγράμματος με απλα λόγια + 1800-2000 Ε κ όσο για την αξιοπιστία του κανείς δεν γνωρίζει προς το παρών .
  12. Καλό το σύστημα της Tigo , αλλα ξεφεύγει σε τιμή + 35-40% από το ήδη ακριβό solaredge! Κ το software κοστίζει δεν δίνετε δωρεάν , ειναι ορισμένου χρόνου κ θέλει συνδρομή , οπότε μην το παρουσιάζεται ως εξωτική λύση. Μόνο σε πολυ δύσκολες περιπτώσεις συμφέρει . Και κάτι ακόμη αν σε 12 χρόνια δεν υπάρχει ο Solaredge πόσο μάλιστα η Tigo.
  13. Οι τιμές εχουν πέσει πολύ . πήρα προσφορά 15500 + φπα 10kw Renesola + power one 10 , βασεις αλουμινιου κεραμοσκεπης , αντικεραυνικα της elemco ac+dc + ραβδους γειώσεις . Κομπλε μαζί με την εγκατάσταση.
  14. Δεν θέλω κάτι οικονομικό , αξιόπιστο θέλω 2 κατευθύνσεις έχω 160 μ Ν/Α περίπου 7 kw k 245 μ Ν/Δ 3 Kw .κεραμοσκεπη σκιαση απο κολονα Δεη μονο στα 3 kw. απλά μου έκαναν εντύπωση τα πάνελ της Day4energy κ θέλω να μάθω περισσότερα για αυτά.
  15. Βάζεις έναν solaredge κ λύνεται αυτό το πρόβλημα κ το αντικαθιστάς με άλλο πάνελ.
  16. Βρήκα σε απίστευτη τιμή πάνελ της Renesola (κινέζικα) με πολύ καλα χαρακτηριστικά. Αλλά αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η αξιοπιστία . Εχω εγκαταστήσει 10 kw σε στεγή τα πλαίσια της Silcio (Ελληνικά) κ ειμαι ευχαριστημένος, το σύστημα λειτουργεί περί 9 μήνες τώρα . Αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο πάνελ το οποίο το έχετε δουλέψει κ είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστο κ αποδοτικό θα σας ήμουν υπόχρεος . Απλά θέλω κάτι συγκεκριμένο κ όχι από θεωρητικές τιμές που δίνουν κατασκευαστές κτλ. Ευχαριστώ. επίσης θα ήθελα κ τη γνώμη σας για τα πάνελ της Day4energy τα οποία χρησιμοποιούν διαφορετική τεχνολογία από τα κλασικά busbars .
  17. ολοκληρωνεται αλλα αν δεν υπαρχει καταναλωση για μια χρονικη περιοδο πεφτει η θερμοκρασια του δοχειου αδρανειας κ αναβει ο λεβητας προσπαθοντας να το ξαναζεστανει χωρις να υπαρχει καταναλωσει.
  18. Απο οσο ασχολιθικα κανονικα το νερο στο buffer πρεπει να παει μονο οταν δεν υπαρχει καταναλωση η αυξηθει υπερβολικα το νερο στο λεβητα. Στη δικη μ περιπτωση θερμενει απευθειας το buffer ξοδευοντας ενεργεια χωρις λογο κ μολις υπαρχει καταναλωσει αντλει νερο απο το buffer k to λεβητα ταυτοχρονα.Δεν νομιζω πως ειναι λογικο.
  19. Έχω μια τριοδη βανα μολις ανεβασει 65-70 C στελνει το νερο στο buffer με αποτελεσμα να μην σβηνει ποτε ο λεβητας προσπαθοντας να θερμανει το buffer. Εχω την εντηπωση πως πρεπει να στελνει το νερο στο buffer μονο εφοσον δεν υπαρχει ζυτηση ή εχει υπερβει η θερμοκρασια του λεβητα στους 80-90 πχ...
  20. πρόσφατα εγκατεστησα τον viessmann vitoligno 100s κ το δοχειο αδρανειας 800 λτ. παρολα αυτα δεν μου φενεται σωστη η συνδεση αναμεσα στο λεβητα κ το δοχειο αδρανειας.Με το που λειτουργει α καυστηρας κ πιασει θερμοκρασια 70 c αρχιζει να θερμαινει κ το δοχειο αδρανειας ειναι σωστο αυτο? Γνωριζει καπιος πια ειναι η σωστη συνδεση αναμεσα τους? ευχαριστω.
  21. Γνωριζει κανεις για τα Ελληνικα πανελ της Silcio? Τα χαρκτηριστικα τους δειχνουν πολυ καλα στην θεωρια, θα βοηθουσε αν τα εχει χρησημοποιησει κανεις για να εχουμε μια πιο καθαρη αποψη.
  22. Κορυφαια Συστήματα προστασίας από υπερτάσεις και κεραυνικά ρεύματα ειναι αυτα της Raycap.βασίζονται στην πρωτοποριακή τεχνολογία Strikesorb . ριξε μια ματια http://www.raycap.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=105
  23. θα βοηθουσαν πολυ τα τεστ που εκανες σε πραγματικες συνθηκες, αν μπορεις να μας δώσεις τισ τιμες.
  24. Θα συμφονησω με τον kristorepoulos τα Silcio τα εχω εγκατεστημενα σε στεγη με 2 προσανατολισμους 6kw ΝΑ 4 kw NΔ και το καλοκαιρι εχουν καλητερη αποδοση απο τα Schueco τα οποια εχουν καθαρα προσανατολισμο Ν σε δωμα και οι δυο εγκαταστασεις εινα στην ιδια περιοχη.Δεν βλεπω λοιπον το λογο να βαλεις γερμανοκινέζικα η ακομη κ γερμανικα τα οποια εχουν τις ιδιες ακριβος εγγυησης.Ποσο μαλλον που τα silcio ειναι κ Ελληνικα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.