Μετάβαση στο περιεχόμενο

mchlm

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

mchlm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να πληρωθούν αυτοί που τα έγραψαν. Θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα. Δενε λεει κανεις το αντίθετο. Να πληρωθούν από το ΤΕΕ και όχι με προμήθεια ΄΄η ποστοστά επί των πωλήσεων. Τι ακριβώς προσφέρει το ΤΕΕ στο μηχανικό ? Τόσες συνδρομές που πάνε ? Δωρεών έπρεπε να μας τα δίνει !!!!!!!
  2. sdim | σιγά την παρανομία! Κανονικά το ΤΕΕ θα έπρεπε να μας τα στέλνει δωρεάν και δερματόδετα. Carharoth | Δεν ειναι ένας ή δύο τύποι. Σημαντικά είναι : 1. η συμπεριφορά των φ/β ανά ώρα (ανάλογα με την θερμοκρασία). 2. η συμπεριφορά του inverter άνάλογα με την τάση και ισχύ εισόδου. Αυτό που έχεις να λύσεις είναι ένα σύστημα. Έτσι δέσ το. Πολύ πιο σύνθετο από ηλιοθερικά ή ΚΕΝΑΚ.
  3. Τελικά με τις πολεοδομίες για τα μεγαλυτερα έχουν λυθεί τα προβλήματα. Έχει φτάσει κανένας εκεί ? Αποστάσεις από όρια κλπ Πάντως για να κάνεις υπερκατασκευές πρέπει να έχεις σοβαρό λόγο. Τεχνοοικονομικά δηλαδή. Σε τάξη των 500kw επιβάλετε προσοχή.
  4. mchlm

    PVcalc VS PVestimation

    To pvcalc υπολογίζει καλώδια, ασφάλειες-διακόπτες δηλαδή κάνει μον/κο και στην Μέση Τάση. Στην εισαγωγή μετεορολογικών δεν βλέπω πρόβλημα. Εχει database αναβαθμίζεται κατα καιρους με επίγειους σταθμούς. Τα δορυφορικά δίνουν τις περισσότερες κουφές τιμές. Αν έχεις αρχείο με ανα ώρα μετρησεις τις εισάγεις με τη μία. Περιγράφεις εμπόδια & ορίζοντα κλπ. Φιλικό στο χρήστη. Κάνει και υπολογισμούς αν θές με χαρακτηριστική του inverter (άπειρα σημεία) - Δηλαδή αντι να δώσεις βαθμό απόδοσης "ζωγραφίζεις" την χαρακτηριστική. Γενικά καλύτερο του αναμενόμενου. Η 4Μ δεν έχει αντίστοιχη λύση. Το pvestimation φτιαγμένο από καθηγητη για μαθητή. Δεν κάνει για μηχανικό. Τα ξένα pvsol-pvsyst προσπαθούν να τα κάνουν όλα και στο τέλος δεν κάνουν τιποτα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.