Jump to content

theophilos

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About theophilos

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ρόδος
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι πολύ χρήσιμη διάταξη που θα μπορώ να επικαλεστώ, σε περίπτωση που έχω ενστάσεις από τους φορείς.
 2. Εφάπτεται εσωτερικά η κορυφή του θόλου με την πλάκα και δεν έχει πλήρωση με χώμα, είναι κούφιο. Επίσης οι κολώνες εφάπτονται του θόλου. Μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα για το ποια προγράμματα έχεις υπόψη; Νομίζω ότι τα περισσότερα "συμβατικά" προγράμματα υποστηρίζουν ενισχύσεις και φέρουσα.
 3. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε KF. Πράγματι, από τις άδειες φαίνεται η αλληλουχία της κατασκευής, δηλαδή η ανέγερση του μικρού τμήματος αρχικά και η "συμπλήρωση" του με την δεύτερη άδεια στη συνέχεια. Λόγω χρονολογίας, πιστεύω ότι δε θα λήφθηκε κάποια ιδιαίτερη μέριμνα στη σύνδεση των δύο τμημάτων, ποντάρω στο ότι απλά ήρθε και "κόλλησε" το ένα στο άλλο. Στα πλαίσια των εργασιών ενίσχυσης, θα έχω ευκαιρία να διαπιστώσω την ποιότητα της σύνδεσης των δύο τμημάτων και αν είναι δυνατόν, να την αποκαταστήσω. Ο όροφος που πρόκειται να ανεγερθεί δε θα εκτείνεται σε όλη την επιφάνεια του ισογείου, θ
 4. Ναι, η αρχιτεκτονική πρόταση έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ, με την επιφύλαξη των ενισχύσεων που θα προκύψουν. Επί της ουσίας προτάθηκε η προσθήκη ορόφου με φέρουσα τοιχοποιία στα όρια της παλαιότερης προσθήκης κατ'έκταση (οικοδομική άδεια 1973) του ισογείου. Με αυτήν την έννοια οι ενισχύσεις θα πρέπει να συμβιβαστούν με αυτήν την πρόταση. Δεν μπορώ π.χ. να βγω εκτός περιγράμματος φαντάζομαι.
 5. Πιστεύω κι εγώ ότι σίγουρα θα χρειαστούν ενισχύσεις. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν ακόμα και με ενισχύσεις μπορεί να σηκωθεί όροφος. Ρόλο θα παίξει όπως είπες κι εσύ η πραγματική αντοχή του οπλισμού.
 6. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Θα πάρω δείγμα του χάλυβα για να τον τσεκάρω. Περίμενα ότι η αντοχή του σκυροδέματος θα ήταν χαμηλή, φαινόταν και με "το μάτι". Η προσομοίωση είναι αυτό που με ενδιαφέρει για να έχουν νόημα και τα αποτελέσματα. Μάλλον θα περάσω ολόκληρο τον φορέα για να είμαι πλησιέστερα στην πραγματικότητα. Εφόσον ο χάλυβας έχει επαρκή αντοχή, πιστεύεις ότι με τη δεδομένη ποιότητα σκυροδέματος δε σώζεται ούτε με ενισχύσεις; Προφανώς αυτό είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί μόνο μέσω ανάλυσης, απλά ρωτάω με βάση την εμπειρία σου.
 7. Didonis όχι δεν έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, όμως βρίσκεται εντός της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, η οποία στο σύνολό της έχει μνημειακό χαρακτήρα. Οπότε το κτίριο υπόκειται σε εγκρίσεις από το ΚΑΣ και το Σ.Α.
 8. Συνάδελφε zazeng σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Κάθε άποψη εμπειρότερου μηχανικού είναι επιθυμητή και καλοδεχούμενη!
 9. Συνάδελφε pirsogiannis σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και τις κατατοπιστικές παρατηρήσεις σου. Θεωρείς ότι εκτός των ενδιάμεσων τμημάτων τοιχίου, είναι καλό να καθαιρεθούν και οι κρυφοκολώνες; Είναι όντως εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και οι αναμονές είναι όλες σκουριασμένες (βλέπε φώτο1). Σκεφτόμουν να κρατήσω τα υποστυλώματα, αλλά ίσως είναι καλύτερο να τα κόψω κι αυτά και να σηκώσω καινούρια διαζωματική από τη στάθμη του δώματος. 'Εκανα εργαστηριακούς ελέγχους όσον αφορά την ποιότητα του σκυροδέματος (καρότα-κρουσιμετρήσεις-υπέρηχοι) και σκαναρίσματα σε επιλεγμέ
 10. Σε υφιστάμενο ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα πρόκειται να κατασκευασθεί όροφος από διαζωματική φέρουσα τοιχοποιία. Το κτίριο είναι παλιό, έχει κατασκευασθεί σε δύο φάσεις. Το πρώτο μικρότερο τμήμα του με άδεια του 1960 και το μεγαλύτερο τμήμα ως προσθήκη κατ'έκταση με άδεια του 1973. Δεν υπάρχουν οι στατικές μελέτες των αδειών. Από τον επιτόπιο έλεγχο φαίνεται ότι ο φέρων οργανισμός είναι ενιαίος. Η βόρεια και δυτική πλευρά είναι τοιχία. Τα υποστυλώματα είναι σχεδιασμένα με μωβ χρώμα. Μεταξύ των υποστυλωμάτων των τοιχίων, φαίνεται ότι δεν υπάρχει οπλισμός ή αυτός είναι ελάχιστος. Τα
 11. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θέλω να κάνω προεπιλογή μεταλλικών διατομών στο SAP για τη διαστασιολόγηση ενός φορέα και ακολουθώντας τη διαδικασία: Define --> Section Property-->Frame Sections-->Import New Property-->Tee (θέλω διατομή ταυ), μου ανοίγει άσχετο φάκελο ως το Section Property File και δεν μπορώ να εισάγω διατομές από το αρχείο euro.pro. Έκανα αναζήτηση του αρχείου αυτού αλλά τίποτα. Έχει αντιμετωπίσει κανένας συνάδελφος αυτό το πρόβλημα; Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.
 12. Καλησπέρα σας. Ο πελάτης μου έχει στην ιδιοκτησία του ΚΔΑΠ και θέλει να αλλάξει τη χρήση σε "Κέντρο Τέχνης, ψυχοκινητικής ανάπτυξης και δημιουργικής έκφρασης". Πρόκειται για μονάδες που ασχολούνται με την ανάπτυξη βρεφών, αλλά απασχολούν και γονείς. Απευθύνθηκα τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια αλλά δε γνωρίζουν με σιγουριά να μου πουν ποια νομοθεσία θα ακολουθήσω όσον αφορά τις κτιριακές και πολεοδομικές προδιαγραφές. Νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα πάει με το ΦΕΚ περί ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Μήπως έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο ανάλογη περίπτωση; Ευχαριστώ.
 13. SYMEON, Directionless, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ακόμα παιδεύομαι, θα επικοινωνήσω αύριο με ένα γνωστό τηλεφωνικά. Τα πλέγματα του ισογείου και των πλακών οροφής του εμφανίστηκαν. Ο όροφος φτιάχτηκε σχεδιαστικά στο χέρι, σε αντιδιαστολή με το ισόγειο που σχεδιάστηκε με αναγνώριση γραμμών από το dwg αρχείο. Σε αυτόν τον όροφο (τον χειροκίνητο), δεν μπορώ να εμφανίσω με τίποτα τα πλέγματα. Επίσης, για κάποιον λόγο, έκανα save και τα ανωκάσια των ανοιγμάτων εξαφανίστηκαν. Όπως ανέφερα, είναι η πρώτη μου μελέτη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.