Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sl

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sl

  1. Συνάδελφοι καλημέρα, Μου έχει τύχει η εξής περίπτωση. Πελάτης μου, ο οποίος κατέχει διαμέρισμα σε 2όροφη κατοικία, έχει κατασκευάσει μία εξωτερική μεταλλική σκάλα, η οποία συνδέει το μπαλκόνι του με την ταράτσα, χωρίς να εκδόσει κάποια άδεια. Κάποιος καλοθελητής γείτονας, φρόντισε να καταγγείλει αυτή την παρανομία, με αποτέλεσμα να γίνει κοινοποίηση της παρανομίας στις αρμόδιες αρχές, πολεοδομία, ΙΚΑ κλπ. και να του έρθει σχετικό πρόστιμο από αυτές. Αν πούμε οτι ξεκινάμε τακτοποίηση με το 4014, ως τι παράβαση προσμετράται; Αν υποθέσουμε οτι το κόστος νομιμοποίησης υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος κατασκευής της σκάλας, υπάρχει δυνατότητα να πληρωθούν τα πρόστιμα πολεοδομίας και ΙΚΑ και να γίνει καθαίρεση της σκάλας; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
  2. Έχω μία αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση, και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1340τ.μ. έχει τμήμα 260τ.μ. εντός οικισμού και τα υπόλοιπα εκτός ορίων του οικισμού. Έπειτα από απαλλοτρίωση της ΕΡΓΟΣΕ, απαλλοτριώθηκαν 348τ.μ. (μέσα στα οποία είναι όλο το εντός οικισμού τμήμα) οπότε έμειναν 992τ.μ. αποκλειστικά εκτός ορίων του οικισμού. Ο εν λόγω οικισμός έχει αρτιότητα 1000τ.μ. Το οικόπεδο-γήπεδο των 992τ.μ. θεωρείται κατά παρέκκλιση άρτιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας
  3. Φίλε akius, το πρόβλημα είναι πως στην ουσία οι αποθήκες είναι ξεχωριστά κτίσματα, τα οποία υπολογίζονται ξεχωριστά. Αυτό που με ξενίζει ιδιαίτερα είναι το παράδοξο πως για τη μία αποθήκη με Ε = 22τ.μ. προκύπτει πρόστιμο 500Ε, ενώ για την άλλη που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο με Ε = 13 τ.μ. προκύπτει πρόστιμο 2000Ε λόγω του κατ' αποκοπή προστίμου.
  4. Να παραθέσω κι εγώ το δικό μου πρόβλημα. Οικόπεδο εντός οικισμού με ΤΖ 205Ε στο οποίο υπάρχει πρώτη και μοναδική κατοικία με οικοδομική άδεια για Ε = 62 τ.μ. Στην οικία αυτή έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη 36 τ.μ. με ημερομηνία κατασκευής προ του 1983 και έχει και 5 λοιπές παραβάσεις. Στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν δύο κτίσματα τα οποία χρησιμοποιούνται ως αποθήκες χωρίς οικοδομική άδεια με αντίστοιχα Ε = 22 τ.μ. και Ε = 13 τ.μ. με ημερομηνία κατασκευής προ του 1983. Αν έχω υπολογίσει σωστά λοιπόν το πρόστιμο για την οικία είναι 169,23 + 2500 = 2669,23Ε. Για την αποθήκη με Ε = 22 τ.μ. το πρόστιμο είναι υπολογίζοντας τη χρήση ως άλλη κατοικία 101,475Ε και υπολογίζοντας τον συντελεστή 0,5 για βοηθητικούς χώρους, πέφτει στα 50,737Ε, όπου πληρώνονται 500Ε για το κατώτατο παράβολο. Η αποθήκη με Ε = 13 τ.μ. αν υπολογισθεί με την ίδια λογική προκύπτει πρόστιμο 29,98Ε, όπου πληρώνονται 500Ε για το κατώτατο παράβολο. Αν όμως ληφθεί υπόψη το κατ' αποκοπή πρόστιμο για αυθαίρετες κατασκευές μικρότερες των 20 τ.μ. για εντός σχεδίου περιοχές με ΤΖ<2500Ε, τότε η αποθήκη των 13 τ.μ. πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 2000Ε, μεγαλύτερο δηλαδή από αυτή των 22 τ.μ. Ποιά είναι η γνώμη σας σχετικά με το θέμα και αν κάποιος γνωρίζει ποιά είναι η ελάχιστη αμοιβή του μηχανικού για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας και το χρόνο που μου αφιερώσατε
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.