Μετάβαση στο περιεχόμενο

agrotopo

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by agrotopo

  1. Είμαι νέα μηχανικός, γράφτηκα στο ΤΕΕ φέτος το Μάρτιο. Και έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να αρχίσω να πληρώνω τις εισφορές που μου αναλογούν.. Αλλά εδώ στη Χαλκίδα που διαμένω, δεν υπάρχει δουλειά για το νέο μηχανικό - έχει και μία λογική με όλα αυτά που συμβαίνουν.. Και πως να πληρώσω αυτά τα περίπου 650Ε που ήδη οφείλω ενώ είμαι άνεργη, έχω έναν αδερφό που σπουδάζει, και ο πατέρας μου δεν πληρώνεται γιατί το εργοστάσιο πάει για κλείσιμο.... Το θεωρώ τουλάχιστον τραγικό και άδικο και πολλά πολλά άλλα, να μη μπορείς να κάνεις παύση της ασφάλισης σου, ή να μην υπάρχει Ταμείο Ανεργίας στο ΤΣΜΕΔΕ όπως προαναφέρθηκε..
  2. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! Τα κατάφερα!
  3. Μήπως κάποιος γνωρίζει πως μπορώ να "κλειδώσω" ένα αρχείο PDF , έτσι ώστε όταν θελήσει κάποιος άλλος να κάνει copy και paste στο WORD να μην αντιγράφεται το κείμενό μου, αλλά να εμφανίζονται οι γνωστοί "ακαταλαβίστικοι" χαρακτήρες;
  4. Εγώ πάλι, θα σου έλεγα, αν δε σκοπεύεις να γίνεις να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή πορεία, δεν υπάρχει λόγος να πας 1ο Τομέα.... Είναι αλήθεια ότι βάζουν μεγαλύτερους βαθμούς από ό,τι στον 3ο, αλλά γιατί να μπλέκεσαι με Γεωδαισία,Στατιστική και όλα αυτά αν δε σου αρέσουν πολύ κιόλας; ΑΠΘ είμαι, 3ο Τομέα, μόλις τελείωσα, απογοητεύτηκα όσον αφορά τους βαθμούς γιατί στους άλλους 2 τομείς έβαζαν μεγαλύτερους και πολύ πιο εύκολα (δεν κάνω καν λόγο για το 2ο τομέα και τις συμφωνίες με τους καθηγητές....), και η οδοποιία δε μου πολυαρέσει και μάλιστα μόνο το ΟΔΟΣ πήρα, μόνο και μόνο για να έχω μία ιδέα από το πρόγραμμα όταν το συναντήσω αργότερα δουλεύοντας σε κάποιο γραφείο.. Οι υδραυλικές παλεύονται! Θεωρώ ότι ο 3ος σου δίνει περισσότερες διεξόδους και επιλογές, και αυτό θα το στηρίξω λέγοντας ότι η Διπλωματική μου αφορά επεξεργασία αποβλήτων... Άποψή μου..
  5. είμαι μία ανάσα πριν το πτυχίο και το έχω αρκετά φρέσκο το θέμα και έχω και γεύση από τις απαιτήσεις της σχολής. αρχικά εγώ πήρα έναν σταθερό Η/Υ, αλλά κάπου στο 3ο αγόρασα και λάπτοπ. κακά τα ψέματα, στη σχολή με τους υπολογιστές που έχει, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου (σε εμάς στο ΑΠΘ μένει το ΤΟΠΟΛΑΜΠ και πολλές ώρες ανοιχτό και βόλευε), οπότε ο σταθερός στο σπίτι ήταν εντάξει, έκανα τη δουλειά μου. το λάπτοπ το πήρα για να το έχω στα ταξίδια, να το παίρνω μαζί μου στη μαμά πατρίδα όπου δεν είχα τότε εκεί υπολογιστή, και κυρίως γιατί μου έλυνε τα χέρια στις εργασίες, ομαδικές και μη, που μαζευόμασταν σε ένα σπίτι και δουλεύαμε ταυτόχρονα. με απλά λόγια.. σίγουρα θα θελήσεις να δουλέψεις σε άλλα σπίτια, μαζί με άλλους, για χαβαλέ ή για συνεργασία, και αν έχεις στη μυτιλήνη σταθερό υπολογιστή, τότε να πάρεις λάπτοπ. μπορείς να πας σε διάφορα καταστήματα και να πάρεις προσφορές.βρίσκεις καλά μηχανήματα σε καλές τιμές.μία οθόνη 15" είναι πολύ βολική και ως προς το μέγεθος (για τη μεταφορά) και για τη δουλειά σου. φυσικά, πάντα όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο καλύτερα όταν κάνεις τοπογραφικά, αλλά,15" είναι ιδανικό πιστεύω να μπορείς να το μεταφέρεις κιόλας..! άποψή μου με βάση την προσωπική εμπειρία μου στο θέμα καλές σπουδές! ελπίζω η σχολή να αποδειχθεί αυτό που ήθελες!
  6. Τώρα τελείωσα κι εγώ στο ΑΠΘ. Δεν είχα σκεφτεί το εξωτερικό για μεταπτυχιακό λόγω οικονομικών. Αλλά έκανα αίτηση στο ΕΜΠ και προκοπή δεν είδα.. Δε με δέχτηκαν, και άτομα του ακαδημαϊκού χώρου απλά μου είπαν να μη στενοχωριέμαι γιατί δεν είχα μέσον.. Τραγικό.. Επειδή όμως του χρόνου θέλω οπωσδήποτε να κάνω μεταπτυχιακό και έψαξα τι παίζει και έξω, αυτά που έμαθα είναι ότι τα Πολυτεχνεία της Γερμανίας θεωρούνται τα καλύτερα, και μάλιστα του Μονάχου θεωρείται το τοπ. Και δε χρειάζεται να καταξοδευτείς κιόλας, δίνεις πολύ λίγα χρήματα της τάξης των 500€ περίπου το εξάμηνο, επειδή είναι δημόσια πανεπιστήμια και επίσης, τα περισσότερα μεταπτυχιακά διδάσκονται μόνο/ή και στα Αγγλικά. Αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι είναι 2 χρόνια η διάρκεια σπουδών..Βέβαια, μετά από ένα ταξιδάκι 5 ημερών στο Βερολίνο, τι να σου πω, απλά το ερωτεύτηκα..!!! Στην Αγγλία από την άλλη που έψαξα, έχει επίσης πολύ καλά μεταπτυχιακά, αλλά 4000-5000€/έτος τις θέλεις για τα δίδακτρα... Η άποψή μου είναι, αν δε φοβάσαι το να ζήσεις έξω (γιατί για πολλούς είναι και αυτό ένα θέμα) και δεν σε περιορίζουν τα οικονομικά, φύγε έξω... Γίνεται άλλη δουλειά, αποκτάς άλλη εμπειρία σε πολλούς τομείς, και πιστεύω πιο πολλές γνώσεις.... Άσε που, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μας βλέπω σε λίγο καιρό και πάλι όλοι να φεύγουμε για δουλειά έξω... Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις!!!!
  7. χαχαχα!!! σωστό! όσον αφορά τον Έλληνα τουλάχιστον! για τον Κινέζο δεν ξέρω :p
  8. Ήταν ένας Έλληνας, ένας Γερμανός και ένας Κινέζος σε ένα αεροπλάνο που ταξίδευε στη Νότια Αφρική για το Μουντιάλ. Κάπου στο μέσον της διαδρομής, πάνω από την Αφρική, πέφτει το αεροπλάνο και οι τρεις αυτοί επιβάτες σώζονται. Όμως για κακή τους τύχη τους πιάνει μία φυλή ζουλού και τους οδηγούν στο μάγο-αρχηγό τους. Και τότε τους λέει εκείνος: "Για να σας αφήσω ελεύθερους, θα πρέπει το άθροισμα των μηκών των "προσόντων" σας να είναι 100 εκ., διαφορετικά θα σας φάμε.".Σκέφτονται πως δε μπορούν να γλυτώσουν αλλιώς και ελπίζουν να είναι όλοι επαρκώς προικισμένοι.... Μετρούν τον Έλληνα, 75εκ. .. Μετρούν το Γερμανό, 22 εκ. .. Μετρούν τον Κινέζο, 3 εκ. .. Αφού λοιπόν το άθροισμα ήταν 100 εκ., τι να κάνουν οι ζουλού, αναγκαστικά τους αφήνουν να φύγουν. Καθώς προχωρούσαν και συνέχιζαν το δρόμο τους για το Μουντιάλ, λέει ο Έλληνας, "Καλά παιδιά, αν δεν ήμουν εγώ με τα 75, δε θα τη γλυτώναμε με τίποτα!!!". Πετάγεται ο Γερμανός: "Αν δεν είχα κι εγώ τα 22, πάλι δε θα είχαμε σωθεί!!!" Και τέλος, απαντά ο Κινέζος: "Ας μην ήμουν "χαρούμενος" εγώ και θα σας έλεγα αν θα παίρνατε τα 3!!!"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.